Test: Ben jij een wereldburger?

Droom jij van de wereld over reizen? Met je laptop onder de palmbomen? Interessante mensen ontmoeten, avonturen beleven en daar je brood mee verdienen?

In onderstaande test uit mijn Handboek voor Wereldburgers kun je uitvinden in hoeverre jij een (potentiële) wereldburger of global nomad bent. Geef bij iedere vraag/statement aan in hoeverre dit op jou van toepassing is.

Je kunt de test uitprinten, maar ook gewoon een papiertje pakken. Schrijf het vraagnummer op en maak 5 kolommen, waar je een kruisje in zet (Helemaal niet, niet echt, neutraal, beetje van toepassing, zeer van toepassing).

Onderaan deze pagina vind je de puntentelling en het resultaat. Wat voor type ben jij?

Ben jij een wereldburger?
Ben jij een wereldburger?

Puntentelling en uitslag wereldburger test

Ben jij een wereldburger?
Ben jij een wereldburger?
Ben jij een wereldburger?

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs