Waar een wil is, is een weg

Inspiratie shot februari 2021

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Als je iets heel graag wilt, vind je meestal ook wel een manier om het voor elkaar te krijgen. Maar wat als de omstandigheden constant veranderen, zoals nu in de corona tijd? Dan moet je nóg creatiever denken, nóg meer proberen en soms een beetje eigenwijs zijn…

In deze inspiratieshot vertel ik je o.a. over mijn ‘onmogelijke’ reis van Zuid Afrika naar Miami, omdat ik graag bij mijn vader wilde zijn. En nog veel meer inspiratie in de trant van: ‘if you can dream it, you can do it!’

Gecancelde vlucht? Gewoon negeren…

Ik had mijn vader al 8 maanden niet gezien. Zijn Alzheimer begint steeds meer terrein te winnen. Hij krijgt deze maand zijn covid vaccinaties, en niemand wist hoe hij daarop zou reageren. De laatste keer dat hij een gewone griep had, belandde hij twee weken kantje boord in het ziekenhuis. Ik had het gevoel dat ik NU naar Miami moest om bij hem te zijn.

Vanuit Europa mag je Amerika echter niet in, zelfs niet als je er alleen maar een tussenstop maakt. Tot mijn verbazing stond Zuid Afrika nog niet op die ‘zwarte lijst’, zelfs met het afwijkende virus. Dus boekte ik een spannende reis van meer dan 40 uur(!) van Kaapstad naar Miami, met een stopover in Qatar.

De dag voor vertrek bleek de eerste van de drie vluchten gecanceld te zijn, waardoor de hele reis niet door kon gaan. Ik weigerde me gewonnen te geven en toog tóch om 6.30 ’s ochtend naar het vliegveld. And guess what? De vlucht bleek gewoon te gaan. De cancellation email was ‘een foutje’…

Toen ik in Miami landde, vroeg niemand om de (sinds die week verplichte en de door mij last-minute bemachtigde) Covid test. Ook hoorde ik dat de grenzen de volgende dag gesloten zouden worden voor mensen uit Zuid Afrika… Pffff, het was me gelukt, ik was binnen! Na een paar dagen vrijwillige quarantaine, en een paar testen (die gratis zijn in de USA!), kon ik eindelijk bij mijn vader, broer en zus zijn. Het was ruim 4 jaar geleden dat we allemaal bij elkaar waren.

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

De beste stopover

Een reisplan baseer je tegenwoordig op heel andere factoren dan pre-covid. Vanuit Miami naar Nederland vliegen, betekent minstens drie stops, talloze testen en thuisquarantaine bij aankomst. Een stop in Curaçao betekent echter rechtstreeks vliegen, geen test hoeven doen en geen quarantaine in NL. Plus een paar weken mijn vrienden zien! Een makkelijke keuze dus.

Het eiland is een verademing! Er zijn nauwelijks cases en afgezien van een face mask op in de supermarkt, leeft iedereen zijn leven zoals voorheen. (inclusief hugs! Wat had ik die gemist!) Het is heerlijk om weer even ‘normaal’ te kunnen leven, zeker na het strenge regime in verband met mijn vader in Miami en daarvoor. Op de foto spelen we met een groep vrienden pool-biljart bij ‘buurvrouw’ Debby thuis.
Normaal gesproken zou ik de hele maand maart in Curaçao zijn, nu is het de maand februari geworden. Een heerlijke verrassing!

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Kan jij niet naar mij komen? Dan kom ik naar jou!

Omdat mijn reisplannen zo zijn veranderd, en vanwege de huidige reisbeperkingen, heb ik besloten de schrijfweek van 7-11 maart niet in Curaçao te doen, maar online. Zo kun je dus in 1 week je boek schrijven, vanaf je eigen keukentafel of zolderkamer: de schrijfweek@home.

‘s Ochtends ontvang je van mij videolessen met het thema van die dag en ‘s middags doen we een online workshop met de hele groep. Er zijn twee schrijf-focus sessies per dag en de rest van de tijd werk je aan je boek met 1 op 1 begeleiding van mij.

Met zo’n dedicated focus week kan je enorme stappen maken. Zeker als je de reistijd die je bespaart ook in je boek steekt! Lees meer over de schrijfweek@home.

Met Printing On Demand kun je ieder boek afzonderlijk laten printen bij self publishing platforms

Gratis uurtje schrijven

Samen schrijven motiveert! Daarom nodig ik je uit om een uurtje samen online te schrijven, ieder aan zijn eigen boek.
Deze sessie is een stok achter de deur. Zonder afleidingen, geen excuses meer, gaan met die banaan!
Ik kijk er naar uit om je te zien. Dinsdag 16 februari om 8 uur ‘s avonds (Nederlandse tijd). Doe je mee?

Storytelling toepassen in je boeken door gebruik te maken van deze vijf praktische tips.

Love your dad

Ik luister vaak naar de ‘Echt Gebeurd’ podcast en kwam dit prachtige verhaal tegen over de relatie tussen een dochter en haar vader. De situatie die ze beschrijft is uiteraard totaal anders dan met mijn vader, maar het eind ontroerde me. Een mooie podcast van 15 min. om te luisteren terwijl je wandelt of fietst. En geef je vader daarna een extra knuffel als je kunt…

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Kartonnen fans?

De Super Bowl had deze maand 30.000 kartonnen fans om de wedstrijd er vol uit te laten zien en social distance tussen echte fans te houden. Vanwege de aanhoudende pandemie waren er ongeveer 25.000 toeschouwers in het stadion in plaats van de 70.000 fans die normaal gesproken de wedstrijd bijwonen. Om het verschil goed te maken, produceerde de NFL 30.000 kartonnen ‘fans’ om de resterende stoelen te vullen.

Een creatief Covid business model! De NFL rekende $100 voor elke kartonnen uitsnede -met de foto van de koper erop. Dat is een coole $3 miljoen aan inkomsten om een deel van de verloren ticket- en concessieverkoop goed te maken…

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Follow the leaders

– -> Onmogelijk? Niet voor deze hond. Bij gebrek aan een baasje, neemt hij zichzelf mee uit sleeën… Een blij filmpje!

– -> Anouk’s prachtige video bij ‘It’s a new day’ is een eerbetoon aan een aantal markante vrouwen die het ‘onmogelijke’ deden. Welke herken jij?

Wist je dat...?

…mijn leven als ‘Digital Nomad’ enorm veranderd is door corona? Hoe dan ook, ik blijf mijn eigen ‘ding’ doen binnen de gegeven omstandigheden. Ik krijg af en toe opmerkingen over mijn reizen en ‘terug naar huis’ moeten, maar dat ligt echt anders als je niet echt een huis hebt. Ik reis veel minder dan voorheen, blijf langer op één plek, maar in de meeste landen mag je maar 60-90 dagen blijven en dan moet je weer ergens anders heen. Bovendien gaat ieder land – en daarbinnen ieder persoon – anders om met de pandemie en maatregelen.
De meeste mensen die opmerkingen maken over mijn reisgedrag doen dat vanuit Nederlands perspectief. Het werkt enorm relativerend om te beseffen dat er verschillende inzichten, adviezen en perspectieven zijn. Al met al een interessante tijd, ook om te kijken hoe iedereen reageert.

Meer digital nomads kampen met vragen over registratie, remote werk en internationale opties. Mijn online workshops gaan gewoon door en hebben al menigeen aan meer vrijheid in hun leven geholpen. Er zijn nog een paar plekjes voor deze woensdag.

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Waar is Esther?

Ik schrijf dit vanaf één van de plekken ter wereld waar ik me helemaal thuis voel: het huis van mijn ex-partner en goede vriend Marinus op Jan Sofat in Curaçao. Het is heerlijk om op de veranda met dit uitzicht te werken, tussendoor te zwemmen in de warme, blauwe zee, en bij te praten met de vele vrienden die hier op het eiland wonen of ook tijdelijk terug zijn.

Eén van mijn eerste dagen hier plaatste ik op Facebook een opmerking over het plan van de overheid om van Curaçao een Digital Nomad bestemming te maken. Nu ben ik gevraagd om een keynote speech over de Digital Nomad lifestyle te geven voor de regering. Fijn dat ik mijn kennis en ervaring zo kan delen en verspreiden.

Zolang ik vanuit Nederland hoor “kom maar niet hierheen, het is hier op het moment echt niet fijn”, denk ik dat ik er gewoon een heel lange stopover van maak en pas eind februari weer naar Europa ga. Het gevolg is dan wel dat ik in maart/april niet op het eiland ben, maar waarschijnlijk in Italië, om de verbouwing van mijn ’trullo huisje’ te bekijken.
Dat gaat trouwens langzamer dan verwacht: na een jaar is er nog steeds geen electriciteit aangelegd… 🙁 Misschien maak ik er wel een ‘Tiny Trullo Tour’ van voor mensen die ook een stukje olijfboomgaard willen kopen in Puglia; ik krijg daar veel vragen over. Laat me weten als je interesse hebt.

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page