Vrij van beperkingen

Inspiratie shot mei 2021

Esther Jacobs – the NO EXCUSES LADY: speaker, author, digital nomad

Op bevrijdingsdag reisde ik van Genève via Amsterdam naar Puglia. Midden in de diverse lockdowns. Dat deed me weer realiseren dat veel grenzen en beperkingen meer in ons hoofd zitten dan dat ze ons echt tegenhouden. In deze inspiratie shot wil ik niet per se het reizen verheerlijken, maar je wel aan het denken zetten over wat vrijheid voor jou betekent.

Slow travel

Geïnspireerd door corona, slechtere bereikbaarheid per vliegtuig en meer reiscomfort, besloot ik een groot deel van mijn reis door Europa per trein te doen. Eerste klas, dat dan weer wel…
Het gaf me gelegenheid het landschap aan me voorbij te zien trekken, onderweg te werken, meer bagage mee te nemen en aan te komen in het centrum van een stad. Een aanrader, ik ga het zeker vaker doen.
Gedurende een maand werd ik overigens slechts één keer gecontroleerd en dat was alleen de PCR test, geen verklaring waarom ik reisde.
Esther Jacobs – the NO EXCUSES LADY: speaker, author, digital nomad

De ene deur gaat dicht, de andere opent

Azië zit nog potdicht, dus de schrijfweek ik Thailand kan helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden binnen Europa. De schrijfweek in Mallorca van 24-31 mei gaat gewoon door. Er is nog 1 plek in de schrijversvilla. Had ik al gezegd dat deelname belasting aftrekbaar is?!?
In de Franse Alpen was ik op zo’n mooie plek, dat ik besloot 10-17 oktober daar ook een schrijfweek te organiseren. Kan je je voorstellen: je boek schrijven met dit uitzicht? Misschien helpt het ook nog dat de eigenaar van het chalet een chef-kok is…???
Schrijfweek in de Alpen - Writing Retreat in the French Alps

DEALT!

Ik zag laatst zo’n gave documentaire dat ik die even met je wil delen. Eigenlijk wil ik er niet teveel over zeggen. Maar het is zeker een eye-opener (pun intended) als we het over ‘omgaan met beperkingen’ hebben….
Bekijk gewoon de trailer even:

reMarkable

Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe favoriete device? Ik reisde altijd met papieren notebooks rond. Maar als ik een aantekening nodig had, lag de notebook altijd net ergens anders…
Het editen van boeken deed ik het liefst op papier, wat veel ruimte inneemt plus extra werk om die edits dan weer over te zetten in een PDF. Toen ontdekte ik reMarkable2 en nu is alles anders. Één device als digitaal papier. Ideaal!

Wist je dat...?

…ik een ‘flexitarian’ ben? Of eigenlijk meer een ‘opportunitarian’…?
Het allerliefst zou ik geheel vegan eten, maar ik heb (minstens) twee zwaktes: slagroom en boter. 🐄
In St Malo (FR) kocht ik maar liefst een kilo(!) handgemaakte boter met algen… Met een speciale koelbox reisde ik zo half Europa door. Bij iedere stop slonk de boterberg en werd ik iets ronder… 😆
Ik verheug me nu al op de lokale ‘Ensaimada’ in Mallorca, een soort mega soes met verse slagroom erin. Mmmm!

Esther Jacobs – the NO EXCUSES LADY: speaker, author, digital nomad

Waar is Esther?

Ik schrijf dit in de trein van Puglia naar Rome. Wanneer je dit leest, ben ik alweer in Mallorca om de schrijfweek voor te bereiden.
Tot mijn grote teleurstelling waren alle restaurants in Puglia nog dicht (kleine miscalculatie van mijn kant). Ik leefde twee dagen op een blik kikkererwten. Gelukkig nam de Consul van Litouwen me toen mee uit eten: een picnic bij het strand in Brindisi, en kwam toch alles weer goed, haha.
Wat heb ik genoten de afgelopen dagen van mijn landje en olijfbomen! Ik heb met de brand-stempel (die bijna niet door de airport security kwam) het tinytrullo logo op een olijfhouten snijplank gebrand, als oefening voor mijn eigen planken straks na het snoeien.
Verder heb ik voor iedere boom die geadopteerd is een mooie steen geschilderd en een ‘naming-ceremony’ gedaan. Ik was ontroerd door de verhalen achter iedere boom en de motivatie om te adopteren, van bedrijfssponsoring tot een liefdes monument of een memorial voor een overleden vriend. Je kunt hier alle foto’s bekijken en de prachtige verhalen lezen (of zelf een boom adopteren als je enthousiast geworden bent).

Esther Jacobs – the NO EXCUSES LADY: speaker, author, digital nomad

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page