Adopteer een olijfboom

Een eeuwenoude boom met jouw naam op mijn Tiny Trullo land in Puglia, Italie…

Of het nu om bedrijfssponsoring gaat, een cadeautje aan jezelf of iemand anders, of een memorial voor een verloren geliefde: de adoptie van een olijfboom geeft je iets dat blijft, dat zichtbaar is en dat ieder jaar zijn vruchten afwerpt (lees: olijfolie produceert).

Lees hieronder de motivatie en (vaak ontroerende) verhalen van de olijfbomen die al geadopteerd zijn.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Marcel

Debby & Ruud voor Marcel: de boom die ze voor hun overleden vriend hebben geadopteerd, lijkt ze aan te kijken, met de armen omhoog. Op dezelfde manier als Marcel altijd deed: gekscherend, grappen makend….

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Loet & San

Wat een mooi project is dit. Afgelopen 18 oktober is mijn grote liefde helaas overleden na 5,5 jaar strijd tegen die rot ziekte. Ik zou graag een boom willen adopteren, ook als herinnering aan hem (mijn strijder, zo krachtig en positief altijd). Wilde altijd iets bijzonders voor hem en nu zag ik dit en wist meteen ‘dit is het!’
Dit geeft mij zoveel energie, ongelooflijk. Had het ook naar boven gegooid of er iets moois op mijn pad mocht komen voor Loet en het kwam echt zo snel. Het heeft zo moeten zijn, intens dankbaar ❤
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Eurolingua

Isabella buck: Eurolingua

Italië is MIJN land. Altijd al geweest. In mijn kindertijd gingen wij met vakantie naar de stranden van de Adria, Thyrenische Zee, Elba en met 17 jaar maakte ik kennis met Firenze en Roma. Als ik in Italië ben, wordt ik Italiaans aangesproken wegens mijn uiterlijk. De liefde heeft een streep getrokken door mijn droom om in de Toscane te gaan wonen.

Ik had alles wat ik mooi vond in mijn paradijsje in Zuid-Afrika toen in één nacht huis en haard en tuin en fotoboeken en kookboeken en kunstverzameling in as werd gelegd. Het vreselijke inferno legde in een nacht 900 huizen in de as.

Sinds toen heb ik alleen nog maar, wat ik denk nodig te hebben. Maar het moet duurzaam zijn. Voor mijn verjaardag krijg ik vaak prachtige bossen bloemen (hoe gekweekt?), na een week eindigen ze op de composthoop.

Deze keer voor mijn verjaardag, heb ik mezelf een boom laten adopteren die blijft bestaan en ook nog vruchten afwerpt! Ik gebruik de olijfolie dagelijks. Ik wordt blij van mijn adoptie en het hergebruik van mijn mooie blik van de 5 liter olie…

Mijn vader, een kunstenaar, is in 1911 geboren. Hij heeft veel kunst in de wereld achtergelaten. Ik wil hem eren met de boom nummer 11.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Sasha & Roos

Wij kozen deze boom, omdat ie zo mooi in de zichtlijn van de Tiny Trullo ligt; maar ook, omdat ie al zo’n volwassen uitstraling had, met twee flinke takken (onze kinderen Eva en Charlotte) die symbolisch voortkomen uit en samensmelten in de stam(houders), maar ook hun (grillige?) weg verder de eigen toekomst in moeten vinden. O life! O live! O lijf! Olijf! O mijn! Liefs Sasha en Roos

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

May

May: Een verjaardag cadeautje aan mezelf!

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Thijs

Ik vond het een leuk idee om olijfolie met een verhaal uit te kunnen delen aan vrienden en kennissen tijdens de covid tijd.

Ik heb bij de landmarkt beugel Bier flesjes gekocht zodat ik genoeg kadootjes kon op vullen. Mijn vrouw vindt de olie echter zo lekker dat ik nu geen olie meer mag uitdelen 🙂

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Bed en Meet

Bed en Meet: De eigenaars van deze fijne bed, breakfast en co-working space op Curaçao vonden het een leuk idee om wat ‘corporate presence’ te hebben in Italie: www.bedenmeet.com 

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Carolien

Carolien koos de ‘kneusjes’-boom die ondersteuning nodig heeft voor 1 tak, omdat ze dacht dat die anders nooit geadopteerd zou worden…

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Hanne

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Sam

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Refke

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Hilda

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Chantal

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom
Tiny Trullo - Adopteer een olijfboom

Wienke

Mijn jaarclub vriendinnen kozen een groep bomen die gezellig bij elkaar staan, omdat we dat door corona nu zelf even fysiek niet kunnen/mogen.

Joke

Joke Thoonen: Zonnestraal en inspirator

“Go with the Flow!”

Deze boom heb ik geadopteerd voor mijn nichten en neven van de familie Thoonen.

We zijn een leuk team; samen doen we prachtige dingen.
Daarnaast ben ik af en toe een vraagbaak. We hebben vanaf onze kindertijd een heel bijzondere band ontwikkeld.
Ik heb zelf geen kinderen, de tak van de boom zal binnenkort stoppen als ik er niet meer ben.
Ik wil iets tastbaars achterlaten.
22 is mijn verjaardag, dus vandaar deze boom.

Kaap Merida

We noemen onze boom Kaap Merida. Dat zijn alle eerste 2 letters van ons gezin van 5 (Karin, Peter Anne, Mees, Rivka en David). De boom is een symbool voor onze band, die door de hersenbloeding van mijn middelste zoon en de schade die hij daarvan heeft overgehouden alleen maar hechter is geworden…

Hoe leuk zou het zijn als een van de eeuwenoude olijfbomen jouw naam kreeg?

Bekijk hier alle olijfbomen die nog beschikbaar zijn en maak jouw keuze. Welke boom spreekt jou aan?

Meer info over de adoptie op tinytrullo.com