Tien fouten die je wilt vermijden als digitale nomade

We kennen allemaal de foto’s van de glimlachende digitale nomade die met zijn/haar laptop op het strand werkt. Dit zijn echter alleen promo plaatjes en geen realiteit: je wilt toch geen zand tussen je toetsen? En de zon die in je gezicht en op je beeldscherm schijnt, zodat je niets kunt zien? Typische beginnersfout om te denken dat je zo productief kunt zijn. Bekijk (en vermijd!) de tien meest gemaakte fouten van digitale nomaden. Als echte wereldburger lees jij deze blog natuurlijk in het Engels… 🙂
10 classic digital nomad errors you want to avoid

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs