Slank de feestdagen door

Oliebollen, pepernoten, kerstdiners, ja ze komen er weer aan! Reden tot paniek? Niet als je het op een andere manier bekijkt. Timothy Ferriss, auteur van onder andere ‘the four hour workweek’ schreef onlangs het boek ‘the four hour body’ waarin hij allerlei experts spreekt en van alles uitprobeert op zijn eigen lichaam om uiteindelijk met een aantal tips te komen om op gewicht te blijven, zelfs tijdens de meest extreme omstandigheden. Ik ‘leen’ er hier een aantal van hem:

• De kern van Tims levensstijl is het vermijden van suiker en de koolhydraten in alle ‘witte’ voedingsmiddelen zoals rijst, bloem, brood en aardappels.
• Als goede koolhydraten kun je het beste bonen nemen, dus bijvoorbeeld linzen door je omelet in de ochtend of zwarte bonen bij je diner.
• Een echte topper: pureer grote witte bonen met een beetje truffelolie en warm water en je hebt een heerlijke ‘aardappel puree’
• Ga je toch ‘slechte’ koolhydraten eten, maar dan vlak voor het diner (evt in de toilet) snel 30-50 kniebuigingen. Het idee is dat je lichaam dan het signaal krijgt dat alle binnenkomende calorieën direct naar de spieren moeten, omdat er ‘arbeid’ gedaan moet worden. Doe je dit niet, dan wordt het als vet opgeslagen. Herhaal evt anderhalf uur daarna nogmaals.
• Probeer kaneel in je maaltijd of koffie te verwerken, dat versnelt je spijsvertering. Bovendien krijg je door kaneel minder zin in zoetigheid.
• Hoe sneller het eten je lichaam weer uit is, hoe minder er wordt opgenomen aan suikers en/of vetten. Om deze reden adviseert Tim veel cafeïne (koffie) te drinken tijdens maaltijden.
• Drink je koffie uiteraard zonder suiker! Een snufje kaneel erin maakt het toch zoet.
• Een glas verse grapefruitsap bij je koffie tijdens je ontbijt verstrekt de werking van de koffie.
• Door regelmatig een ijsbad te nemen, versnelt je vetverbranding tot wel 300%. Niet erg praktisch of aangenaam… Tim verzon ook hiervoor een slim alternatief: houd 10 minuten per dag een zakje met ijs in je nek: daar blijkt je lichaamstemperatuur censor te zitten. Je lichaam denkt dus dat het helemaal in ijs gedompeld is en versnelt de verbranding…
• Snack trek? Neem een klein handje verse amandelen. Deze zijn gezond, stillen je honger en helpen je vol te houden tot de volgende maaltijd.

Ik wens je fijne (en slanke) feestdagen!

————————————-
Deze column werd op 3 december 2012 op Vrouw.nl van De Telegraaf gepubliceerd.

jij-bent-een-topvrouw40Cadeau idee? Deze en andere blogs van Vrouw.nl zijn gebundeld in het boekje ‘ Jij bent een TopVrouw‘. Bestel nu een gesigneerd exemplaar voor slechts €9,95, inclusief verzendkosten.

Vijf minuten inspiratie nieuwsbrief

Drie keer per jaar stuur ik een 5 minuten inspiratie mail met slimme en leuke tips aan al mijn contacten. Wil jij af en toe een glimlach en inspiratie in je mailbox?