Personal trainer

Ik heb een personal trainer. En ik ben niet rijk, verwend of decadent. Laat me het even uitleggen… Als ‘No Excuses lady’ vraag ik mensen altijd wat ze zouden doen als ze de loterij zouden winnen. Wijkt hun antwoord heel erg af van hun huidige leven, dan adviseer ik ze om te kijken of ze NU niet alvast wat kleine dingen in hun leven kunnen aanpassen om meer hun droomleven te leiden. Veel dingen zijn namelijk helemaal niet van geld afhankelijk. Toch worden ook die uitgesteld met het excuus ‘niet genoeg geld’. Het is leuk om mensen hierover te laten nadenken en ze te observeren terwijl ze dat doen. Het schept ruimte door alleen maar te denken aan de mogelijkheid van onbeperkte (financiële) mogelijkheden! Steevast krijg ik vervolgens de vraag wat ik zou doen als IK de loterij zou winnen. Op zich zou ik niet veel veranderen. Ik leef namelijk al een echt droomleven. Toch zijn er een paar kleine luxe dingen die ik zou doen: businessclass vliegen (vooral op nachtvluchten!), een nieuwe auto (eentje die altijd werkt!) en… een personal trainer. Het lijkt me namelijk heerlijk als iemand met mij mee zou denken over mijn gezondheid en fitheid en me letterlijk ‘bij de hand’ zou nemen om allerlei oefeningen te doen. In Nederland zijn personal trainers te prijzig voor mij, soms wel 80 euro of per uur of nog duurder. Vandaar dat dit op mijn ‘als ik de loterij zou winnen’ lijstje stond. Maar toen kwam ik er achter dat je hier op Curaçao al een personal trainer kunt vinden voor 50 gulden per uur (= nog geen 20 euro!). Ineens bedacht ik: ik hoef dus niet te wachten tot ik de loterij win om deze ‘droomwens’ in vervulling te laten gaan! Dus ik boekte een trainer en geniet als ik op Curaçao ben 3 keer per week van deze luxe. Het is heerlijk: ik hoef nergens over na te denken. De trainer bedenkt de oefeningen (heel afwisselend!), zet alles klaar, telt voor me en stimuleert me om door te gaan. Zo kan ik me helemaal focussen op de oefeningen en heb ik geen excuus om tussendoor te lang pauze te nemen. Ook is de afspraak met de trainer een stok achter de deur om echt te gaan trainen. Ik ben iedere dag blij met deze ‘ontdekking’. Niet alleen omdat ik me veel fitter voel, maar ook omdat ik dit stukje luxe in mijn leven heb gehaald, gewoon door creatief na te denken. In Nederland was dit voor mij niet haalbaar, maar hier op Curaçao wel. Hoe zit het met jou? Durf jij te dromen? Waarom wachten tot je de loterij wint? Maak je eigen droomleven tot een realiteit. Begin vandaag al. Wat staat er op jouw ‘als ik de loterij win’ lijstje?

Vijf minuten inspiratie nieuwsbrief

Drie keer per jaar stuur ik een 5 minuten inspiratie mail met slimme en leuke tips aan al mijn contacten. Wil jij af en toe een glimlach en inspiratie in je mailbox?

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs