Op de kleintjes letten

Inspiratie shot maart 2021

Op de kleintjes letten - Inspiratie shot maart 2021

We willen allemaal zo veel, kunnen en mogen zo weinig op het moment, en dus zoeken we nieuwe manieren van leven en werken. Wat heeft dat voor effect op jou als persoon en op jouw business? In deze inspiratie shot deel ik een geheim, een triomf, een nieuw businessmodel en nog meer tips en inspiratie om deze ‘barre tijden’ goed door te komen.

Het belang van zichtbaarheid

Mijn kritische reactie op een Facebook bericht over het plan van de Curacaose overheid om meer digital nomads aan te trekken, leidde tot een uitnodiging op het Ministerie van Economische Ontwikkeling. Daarna volgde een presentatie voor de politieke partij PAR en een gesprek met de Minister President over kansen voor Curaçao. Een mooie uitwisseling van feiten, visies, feedback, verhalen, plannen en tips.

“Ik bewonder Esther om hoe ze overal mogelijkheden ziet en zelfs bedreigingen om weet te zetten in kansen.”  Eugene Rhuggenaath – Minister President van Curaçao

Net als dat ik hen was opgevallen door mijn reactie, kan Curacao nóg meer onder de aandacht brengen dat het daar – vooral nu – supergoed vertoeven is als ondernemer of remote worker. Nagenoeg geen Corona, lekker weer, goede werkomstandigheden en natuurlijk super gezellig. Rechtstreekse vluchten vanuit NL en alleen een corona test om binnen te komen, niet als je terug vliegt.

Hoe zorg jij dat je genoeg zichtbaar bent?

Per ongeluk een nieuw ‘corona proof’ business model

Ik was al een tijd op zoek naar een manier om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met hun boek, met een zo laag mogelijke prijskaartje. Ik schreef boeken, nam een online programma op; steeds weer bleek echter dat schrijvers graag ook interactie willen met mij. Dus niet alleen de theorie, maar ook begeleiding.

De privé coaching opties zijn niet voor iedereen weggelegd, dus ik bleef zoeken. Tussendoor verzon ik een online schrijf-focus sessie en bood de tryouts gratis aan. Gewoon om te proberen of je via Zoom ook samen kunt schrijven. En of dat kon! Ruim 60 schrijvers deden mee met de eerst twee tryouts.

En zo ontstond ineens het idee van een Schrijvers Mastermind lidmaatschap; met iedere maand een workshop/Q&A sessie en een schrijf-focus sessie. De prijs moest laag zijn om in ieders behoefte te kunnen voorzien. Het lukte me om dit voor slechts €24,95 per maand aan te bieden. En dan krijgen leden er ook nog het boek ‘Zo schrijf je een boek!’ en het bijbehorende werkboek (PDF’s) bij.

Zo’n super deal durf ik in deze tijd wel te communiceren. En inderdaad, binnen no time was de wachtlijst vol en nu zijn we live!

Kijk even of het iets voor jou is, OF om mee te doen, OF wellicht een idee om in je eigen business een lidmaatschap vorm te creëren?

Schrijf focus sessie

How to turn anything into a business

Het blijft een thema: hoe kun je met beperkte middelen, in een gegeven situatie, toch grote resultaten bereiken? In dit podcast interview voor een prijswinnende Aziatische financiën show. geef ik een aantal tips en voorbeelden.

Wil je zelf aan de slag om van jouw passie een business te maken? Doe dan mee met mijn workshop op 14 April.

Op de kleintjes letten - Inspiratie shot maart 2021

Window swap

Ben je je uitzicht beu? Wist je dat je eenvoudig van raam kunt wisselen? Er zijn mensen over de hele wereld die hun uitzicht aanbieden. Op deze leuke website kun je jouw uitzicht uploaden en uitwisselen met een willekeurige gebruiker in een ander land of zelfs een ander continent: window-swap.com

Onderstaande foto is van mijn lievelingsuitzicht vanuit het huis van Marinus op Curaçao waar ik vorige week nog logeerde. Dat heb ik dus vrijwillig geruild voor het grijze, regenachtige uitzicht hier in Amsterdam. Zou jij ruilen?

Waar een wil is, is een weg - Inspiratie shot februari 2021

Wist je dat...?

…ik vroeger fotomodel wilde worden? 😱 Deze foto van toen ik 17 was, dook laatst op in mijn digitale archief. Ik herinner me dat ik heel blij was om ‘ontdekt’ te worden door een fotograaf in een disco. Toendertijd was een carrière als model het leukste, spannendste en uniekste dat ik kon bedenken…  Ik ben zo blij dat ik de controle over mijn eigen leven nam en ondernemer werd in plaats van dat andere pad te bewandelen…

Welke foto van jou symboliseert een levensbeslissing die jij hebt genomen? (By the way, dit is een idee voor een leuke social media post. Ik kreeg in ieder geval heel veel reacties op die van mij.)

Op de kleintjes letten - Inspiratie shot maart 2021

Waar is Esther?

Ik ben weer even in Amsterdam en – in tegenstelling tot de Nederlanders die al maandenlang niet weg zijn geweest – vind ik het heerlijk! Ik schaam me bijna voor mijn gezonde kleurtje, waar iedereen vriendelijk jaloerse opmerkingen over maakt. Ik durf bijna niet te vertellen dat ik het fijn vind weer even in de koelte te zijn en weer uitgebreid door de stad te kunnen wandelen. Al is het natuurlijk wel even wennen dat er nergens restaurants open zijn, dat ik een mondkapje moet dragen en dat er een avondklok is…

Hoofdreden dat ik hier ben, is dat ik mijn hypotheken heb laten herfinancieren en deze week naar de notaris mag. Het had heel wat voeten in de aarde, omdat ik als Digital Nomad natuurlijk niet aan de geijkte kenmerken voldoe, maar het is toch weer gelukt. In de blog ‘real estate secrets’ die ik een tijdje geleden schreef, lees je wie me hielpen en hoe ze het toch mogelijk maakten.

Dat betekent dat ik nu geld heb om een ‘tiny house’ te laten bouwen op mijn landje in Italie! Ik kan niet wachten om er over een paar weken weer heen te gaan en dat in gang te zetten. Helaas heeft mijn ex-vriend Marinus ‘onze’ finca op Mallorca verkocht, dus ga ik eerst daar ‘afscheid nemen’ van deze geliefde plek, en wat spullen ophalen om mee naar Italië te nemen. To be continued!
Op de kleintjes letten - Inspiratie shot maart 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page