Onzekerheid als comfort zone

Inspiratie shot november 2021

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Na 30 jaar ondernemerschap en ruim 15 jaar lokatie onafhankelijk leven, zou je kunnen zeggen dat onzekerheid mijn comfort zone is geworden. Voor mij betekent dit scherp blijven en flexibel zijn, met als resultaat een interessanter leven.
Als je alle verwachtingen loslaat, is er ruimte om verrast te worden. Soms positief, soms… minder positief… 🙂
Ik weet niet wat er in de lucht hangt, maar afgelopen maand zat vol met verrassingen! Heb jij dat ook ervaren? Ik deel er graag een aantal met je.

Middeleeuws appartement gekocht?

Ik ging naar Puglia voor de olijfoogst, de restauratie van mijn trullo en om het land van de buren te kopen. Wie had gedacht dat ik uiteindelijk ook een appartement uit het jaar 1200 zou kopen? Nee, echt! Het huis staat midden in het historisch centrum van Ceglie Messapica, tussen het kasteel en de kerk en het is maar liefst 800 jaar oud. Ik kan het nog steeds niet geloven. Het wordt een mega project om het in ere te herstellen (in de jaren 80 is het helaas ontdaan van ieder karakter), maar dan is het echt een unieke plek, met 4 kamers en een groot dakterras, midden in het dorp. To be continued!

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Geniale choreografie

De plannen van het universum zijn soms als een dans: een pasje vooruit, twee pasjes achteruit… Toen ik deze video zag, wist ik: die wil ik met je delen!
Hoe verzin je het? Deze ‘dans’ is totaal niet wat je verwacht. Simpel, uniek en prachtig. Zelfs de mondkapjes zijn geïntegreerd in dit prachtige schouwspel.

Hiding in plain site

Na ‘Searching for Sugarman’ heb ik nóg een verrassende documentaire gevonden over een bijzondere artiest waarvan iedereen dacht dat hij niet meer bestond: “The Life and Lost Art of Szukalski”

Digital delegation

Ik krijg veel vragen over het werken met Virtual Assistants: welke taken besteed je uit, waar vind je ze, wat betaal je ze? Daarom besloot ik er een boek over te schrijven, samen met Noel Andrews van het hiring platform JobRack.

Hoewel ik andere schrijvers altijd adviseer om al vroeg met de boekpromotie te beginnen, ben ik het deze keer helemaal vergeten! Dus bij deze een surprise: Het boek Digital Delegation; free your time and grow your business with a virtual assistant ligt nu bij de designer en komt komende maand uit. Je kunt het nu al bestellen en ontvangt dan meteen bonus informatie waar je mee aan de slag kunt, zoals mijn ‘job ad’, selectie test-opdrachten en nog veel meer.

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Goedkope doorlopende huurauto verzekering

Oops! Ik maak nog weleens een botsing. (Deze maand is het 8 jr geleden dat een auto ongeluk + whiplash in Curaçao mijn hele leven veranderde). Zelf heb ik al jaren geen auto meer en huur er één wanneer nodig.
Net als jij waarschijnlijk, betaalde ik altijd met frisse tegenzin 30-40 euro per dag extra aan een verzekering voor een huurauto. Stom eigenlijk, als je bedenkt dat een gewone autoverzekering slechts een paar honderd euro per jaar is. Toen vond ik een Engelse doorlopende autoverhuur verzekering. Ik had de investering er binnen een week uit. Helaas stopte die door Brexit.
Na lang zoeken heb ik eindelijk een alternatief gevonden: voor slechts €99 per jaar ben je altijd en overal verzekerd.
Nu huur ik auto’s voor slechts enkele euro’s per dag en hoef ik niet die fikse extra ‘verrassing’ te betalen wanneer ik de huurauto oppik. Eventuele schade schiet je eerst zelf voor en krijgt het daarna netjes teruggestort. Wellicht ook iets voor jou?

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021
Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Wist je dat...?

…ik niet rechtop kan slapen? Daarom zijn busreizen en nachtvluchten echt nachtmerries voor me. Na een super kort bezoek aan mijn vader in Miami, zou ik meteen doorvliegen naar Puglia voor de olijfoogst. Om een mega-jetlag te voorkomen en een paar uur langer bij mijn vader te kunnen zijn, boekte ik met punten een upgrade naar KLM Business class. En wat een feest was dat! Nu ben ik al aan het sparen voor mijn volgende nachtvlucht, waarschijnlijk de terugweg uit Zuid Afrika waar ik ga overwinteren.
Spaar jij al miles/punten? Ook al moet je een paar jaar sparen, op een dag geniet je er vast net zo van als ik. 🥂 🍾

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Waar is Esther?

Ik schrijf deze Inspiratie shot vanaf mijn landje in Puglia, Italië. Het is zooo mooi hier! Het geeft me rust om hier te zijn. Even ‘landen’ na al het gereis naar Frankrijk, Mexico en Miami in de afgelopen maand.
Om de USA in te komen voor een bezoek aan mijn vader, moest ik eerst 14 dagen buiten Europa zijn. Vorige keer vloog ik via Curaçao, deze keer via Mexico, waar ik meteen de conferentie van de Dynamite Circle (mijn lokatie onafhankelijke ondernemers vrienden) bij kon wonen. Zoveel inspiratie, en wat heerlijk om iedereen weer te zien! Nog leuker was dat mijn kunstenaars broer Michael ook in Mexico was. Ik huurde een grotere Airbnb en we brachten samen quality time door.
Helaas mocht ik op de geplande dag de USA niet in, omdat ik volgens US Immigration nog geen 14 dagen buiten Europa was; ze telden de reisdagen niet mee… 😟 Toen bleven er nog maar 3 dagen met mijn paps in Miami over… Uiteindelijk genoten we uiteindelijk allebei volop van de tijd samen!
Vanuit Miami vloog ik vervolgens in één lange rit door naar Italië voor de olijfoogst en Puglia inspiratiereis! Van 18-22 nov komen 6 ondernemers voor de inspiratie reis deze kant op, zodat ik ze mijn trullo kan laten zien, landjes die te koop staan en mijn favoriete restaurants.
Op 29 nov vlieg ik naar naar Zuid Afrika om in Kaapstad te overwinteren, net als vorig jaar. Dat betekent dat ik straks slechts 3 dagen in Nederland heb om alle olie te versturen. Bestel je versgeperste olie dus aub voor 25 nov, dan kan ik het nog persoonlijk voor je versturen. 🙏

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021
Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page