Inspiration shot najaar 2013

Inspiratie

Energiekanon
Deze 4 jarige zet Belgium’s Got talent op zijn kop… En tovert vast ook bij jou een glimlach op je gezicht.

Meer bijzondere talent show audities vind je op mijn YouTube kanaal.

Hungry Planet
ECU04.0001.xxf1rw
What the world eats: Intrigerende foto documentaire over families over de hele wereld en wat ze in 1 week eten.AUS104.0001.xxf1rw

100 slimme trucjes
Creatief, grappig en handig! 100 hacks to make your life easiersink

Creatieve reclame
Toen ik een hangmat bestelde, kreeg ik bij aflevering een zakje met wat op twee konijnenkeutels leek en een briefje erbij. Bleek het een hele slimme en originele manier te zijn om ophangmateriaal te verkopen. Kijk, zo kan het ook:hangmat

Autocorrect errors
Brullen van het lachen met deze ‘foutjes’ van de iPhoneautocorrect

Tijd besparen & slimmer werken

Twitter favorites als referentie
twitter
Wist je dat er een heel eenvoudige manier is om goede dingen die op Twitter over jou worden gezegd als referentie op je website te gebruiken?

  1. Markeer alle te gebruiken Tweets als favorite (het sterretje)
  2. Maak een RSS feed van die favorites
  3. Plaats die RSS feed op je website bij referenties.

Meer info in mijn blog. Er zijn tegenwoordig ook handige plugins die de RSS feed op je website kunnen laten zien. Maar het markeren van mooie testimonials als favorite moet je dus zelf doen.

Favoriete apps
scrivenerWerk je aan een groot schrijfproject zoals een boek, thesis of filmscript? Scrivener helpt je om alles handig te organiseren en werkt heel fijn. Alle deelnemers aan mijn schrijfweken zijn binnen 5 minuten fan. Je kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

1password

Met 1Password bewaar je niet alleen al je passwords veilig op 1 plek, het programma vult ze ook meteen in op websites en invulschermen. Webshoppen, inloggen op al je websites, social media en internetbankieren waren nog nooit zo makkelijk!

URLs
bitly Veel mensen weten al dat je Bit.ly kunt gebruiken voor het inkorten van links. Maar er is meer: als je een (gratis) account aanmaakt, krijg je ook statistieken te zien van alle van clicks op die links. Handig!

textexpander_140x140Met Textexpander hoef je van veelgebruikte teksten, zoals je adres, telefoonnummer, routebeschrijvingen etc. alleen een shortcode in te voeren. Het werkt in mail, word, internet, eigenlijk overal. Dit super programmaatje heeft mij al bijna 21 uur bespaard in de afgelopen twee jaar!

Gemini 100Gemini is een briljante app die duplicates op je Mac vindt en verwijdert. Ik werd 45 GB lichter in 15 min!

Persoonlijk nieuws

Schrijven en relaxen op Mallorca
mallorca 207 x 138 pix

In oktober organiseerde ik voor het eerst mijn Schrijfweek op Mallorca. Midden op het eiland op slechts 5 minuten van de oude finca (boerderij) die we aan het verbouwen zijn, vond ik de ideale plek om in 1 week je boek te schrijven. De zon, rust, gastvrijheid en het heerlijke eten versterkten het gevoel van focus. Deelnemers vertellen wat het resultaat is:

Zie de workshop testimonials voor meer ervaringen van deelnemers. De volgende schrijfweek is 11 – 18 mei 2014.

Handboek wereldburgers
Na mijn problemen met de gemeente Amstelveen duurde het even voor ik het knopje om kon zetten. The world is our playground, dus uitgeschreven worden is een kans! Ik richtte een bedrijf op in de BVI, hoef geen administratie bij te houden en betaal geen belasting meer. Ik ben vrij! Mijn ervaringen deel ik in het Handboek voor Wereldburgers cover handboek voor wereldburgersdat begin 2014 uitkomt. De exclusieve voorverkoop van 250 genummerde exemplaren is begonnen!

Gaat jouw website nog over jou?
Of sla je de brug naar je bezoeker / klant? Met het vernieuwen van mijn website heb ik besloten om niet langer ‘mezelf te verkopen’, maar om alle ervaringen die ik heb opgedaan en de tips die ik altijd tijdens workshops geef, gewoon beschikbaar te maken voor iedereen. Een boek schrijven, uitgeven en promoten? Free publicity, personal branding, social media, bloggen, professioneel spreken etc.

Ook heb ik video’s, speeches en andere info over een aantal wereldproblemen die ik belangrijk vind, zoals food en onderwijs op mijn site gezet. Mocht je nog aanvullingen hebben, dan hoor ik dat graag.

Kijk eens naar je eigen site: ben je bezig met jezelf of geef je nuttige info en tips weg aan je bezoekers? Ik kan je evt. helpen met deze slag te maken tijdens alweer het 3e Personal Branding weekend van 13-16 maart, deze keer in het bruisende Berlijn.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.