“It’s not about you!” Meer impact & invloed op social media

"It’s not about you!" Meer impact & invloed op social media

Het gaat niet over jou! 

Gaan jouw website, nieuwsbrieven en social media-berichten nog steeds over jou? Tijd om de mind-shift te maken; waarde toevoegen, anderen inspireren en helpen is véél interessanter.

Ik behoor tot de top 10% van de social media-influencers wereldwijd, ook is mijn aantal volgers (20.000) op wereld-schaal niet echt indrukwekkend.

“Esther heeft me echt aan het denken gezet over hoe self-centered we zijn op social media. Ik heb echt een mind-shift gemaakt zodat ik nu betere en leukere content post.”

Cherie

“Eindelijk heb ik een manier gevonden om mijn bedrijf te promoten die natuurlijk voelt. Niet door te zeggen ‘koop mijn cursus’, maar door eerst toegevoegde waarde te bieden en dan te linken naar de cursus die ik aanbied. Een echte eye-opener!”

Nienke, ondernemer

“Waardevolle inzichten, praktische tips, interessante voorbeelden. Ik ben klaar voor actie!”

Judith

“Esther knows her stuff and she practices what she preaches.”

Cat, freelancer

“Duidelijke, waardevolle voorbeelden”

Paulien, ondernemer

“Ik kom niet vaak mensen in de praktijk tegen die vanuit zichzelf social media begrijpen en toepassen zoals wij dat aan studenten leren vanuit de literatuur. Esther snapt dat het om de message gaat, niet om de messenger, en ze weet dat perfect uit te leggen.”

Willemijn van Dolen, Professor of Marketing, University of Amsterdam Business School

Lang voordat social media begon, leerde ik de geheimen van personal branding en free publicity. Dit betekent dat ik social media op een andere manier gebruik dan de meeste mensen. Ik pas de principes die ik leerde tijdens o.a. Coins for Care nog steeds toe.

Mijn drie geheimen zijn:

 • Authenticiteit
 • Het gaat niet om jou!
 • Zorg altijd voor toegevoegde waarde

Ik wil je uitdagen om je perspectief op sociale media volledig te veranderen.

De presentatie bestaat uit:

 • Mijn persoonlijke reis op sociale media en de principes die ik heb ontdekt
 • Inspirerende voorbeelden van over de hele wereld (slim gebruik maken van sociale media met een minimaal budget; uitzonderlijke klantenservice; merken die weten hoe te ‘luisteren’ naar de markt en nog veel meer)
 • Een interactief of workshop gedeelte waar deelnemers een (op maat gemaakte) opdracht krijgen om de ‘mindshift’ in de praktijk te brengen.

Resultaten:

 • Mind shift: een compleet andere kijk op social media

 • Leer ‘luisteren’ naar wat jouw publiek zegt op social media

 • Maak van een gemiddelde post er een met echte toegevoegde waarde

 • Werk met wat je al hebt

 • Een nieuw level van creativiteit en out-of-the-box denken

 • Ondernemers mindset

 • Maak van iedere uitdaging een kans

 • Energie en inspiratie om deze principes meteen in de praktijk te brengen (en niet pas volgende week, maand etc.)

 • ‘NO EXCUSES!’ mentaliteit

Zie Esthers info in 1 handig overzicht
Nodig Esther uit als spreker op jouw event

Extra’s:

Esthers lezingen duren tussen de 15 minuten en 3 uur. Van inspireren tot interactief. De volgende elementen kunnen aan een lezing worden toegevoegd:

Je kent ‘stand up comedy’? In plaats van grappen, bedenk ik ter plekke oplossingen voor allerhande uitdagingen in het publiek. Groot of klein, zakelijk of privé; ik laat zien hoe je creatief denkt en daag het publiek uit mee te denken. Bijvoorbeeld ‘hoe zet ik mijn eigen bedrijf op?’ of ‘Hoe kan ik op wereldreis zonder geld of zonder ruzie met de leerplichtwet’. Zo nodig koppel ik mensen aan elkaar die elkaar verder kunnen helpen.
Een interactieve mix van inspirerende filmpjes, puzzels, ‘real life’ voorbeelden, mijn eigen verhaal (o.a. Coins for Care) en andere anekdotes. Voor elk wat wils. Centrale thema’s zijn: bereik meer met minder, creatief denken, natural networking en passie!
The Marshmallow Challenge, de onmogelijke touwoefening, de paardenpuzzel etc. Afhankelijk van de groep, de ruimte, de beschikbare tijd en de rest van het programma weet ik de perfecte toevoeging, waarbij de deelnemers plezier hebben, er veel energie vrijkomt en die ook inhoudelijke aansluit bij het thema.