Mallorca 2013-2015

Restaurants

Sinds 2013 hebben we een oud boerderijtje in het binnenland van Mallorca. Terug in de tijd, heerlijk rustig, tussen de lokale boertjes. Afgezien van een paar leuke dingen in Palma, zijn de meeste tips daarom voor ‘onze’ buurt:

Palma

De gezellige hoofdstad zit vol culinaire ontdekkingen. Wij bevelen aan:

Cappuccino: een keten upscale koffietentjes (soort Starbucks, met eigen muziek CD’s etc), waar je leuk kunt zitten (zien en gezien worden) en ook lekker kunt eten en snacken (de banoffee taart is om te smullen!). Niet de goedkoopste, maar de moeite waard.

MonoListo: (Vis)restaurant zonder pretenties. Omdat het tegenover de vismarkt van Santa Catalina (oud deel van Palma) zit, is er altijd verse vis, maar ook andere lekkere gerechten en heerlijke toetjes. De eigenaar is een erg aardige man, die de tijd neemt je zijn creaties uit te leggen. Hoofdgerechten zijn vaak slechts €12 en meer dan voldoende qua hoeveelheid…

Dukes: Om de hoek bij MonoListo. Een surfers hangout (midden in de stad) met superlekkere pure fusion gerechten. Kleine porties, ietsje duurder dan MonoListo, maar zeer de moeite waard. Het is een hippe hangout plek, dus reserveren aanbevolen.

Petit ca’n Punta: een knus restaurant in het leuke vissersdorpje Portixol dat aan Palma grenst. (De moeite waard om langs de ‘boulevard’ te wandelen, joggen, fietsen of skaten, trouwens.) Petit C’an Punta gebruikt alleen superverse, biologische en lokale producten om de heerlijkse klassiekers in een modern jasje te serveren. Fris, gezond en superlekker.

Mallorca 2013-2015

Lloret de Vistalegre

Ons dorpscafe Can Puxtet is the place to be. Goed internet, verse tapas, huisgemaakte lunch en diner. Door de week 3 gangen lunch voor €8: je weet niet wat je overkomt, zoveel en lekker eten. Leuk om de dorpelingen te zien hangen en kletsen.

Es Fasser, soort ‘loungebar’: geweldige broodjeslunch, te veel voor 1 persoon, met kaas, vlees, olijven, sardientjes, pate etc.

Sineu

In het tijdschrift van het dorp (ligt gratis bij alle cafes en restaurants) staan alle restaurants en café’s. Mijn favorieten zijn:

Cellar Can Font Dit 13e eeuwse restaurant met een prachtige oude kelder, ligt op het central plein van het dorp en serveert een fantastische Frito Mallorquin; de seafood versie is uniek. Prijs ca €10. Ze hebben een fijn terras.

Pizza y Pasta. De Oostenrijkse chef Tomassini serveert de beste pizza van Sineu en omstreken.

Sa Fabrica. Terras en binnen. Heerlijke grill gerechten, zowel vlees als ook gegrilde groenten.

Sa Barcella. Eigenlijk een B&B, maar op verzoek kookt de Italiaanse Anna de sterren van de hemel. Voor €20 pp verzorgt ze een 3 gangen diner, incl wijn en koffie. Een aanrader. Reserveren via info@villasabarcellamallorca.com

Petra

Es Celler.  Prachtige oude kelder, heel mooi aangekleed. (Alleen jammer van de sfeerloze LED verlichting). Lam uit de oven was heerlijk. Ongeveer €10, dus heel goed betaalbaar.

Montuiri

Es Moli. Pizzeria, beetje modern. Prachtig uitzicht.

Algaida

Mallorca 2013-2015

Quatre Vents.  Een iets meer upmarket restaurant. Tafelkleedjes, goede service. Maar niet duur. Hoofdgerecht ca €10 – €16. De Geit uit de oven met sinaasappel-honing was verrukkelijk.

Ca’l Dimoni. Ligt naast Quatre Vents en is een superleuke traditionele plek. Hun specialiteit zie je meteen: dat zijn de sobrasada worsten die aan het plafond te drogen hangen. Heerlijke grill gerechten van het open vuur en super goedkoop allemaal. Veel lokale mensen komen hier.

Beachclubs

Mallorca 2013-2015
Mallorca 2013-2015
Mallorca 2013-2015

Puro Beach

Vlakbij de airport, dus perfect voor een laatste lunch of zonnegroet voordat je weer in het vliegtuig stapt. Maar ook een hippe stranddag is aan te raden. Prachtig gelegen op een rotspunt met 180 graden uitzicht. Witte bedden en parasols, lekkere lounge muziek, winkeltje erbij. Goed eten, niet goedkoop. Je betaalt €25 per dag voor een bedje met wat hapjes en drankjes erbij. Check ook hun site voor parties. Rijd richting airport en neem op het laatste moment afslag Cala Estancia. Volg de borgen voor PuroBeach en je bent er.

Mallorca 2013-2015
Mallorca 2013-2015
Mallorca 2013-2015

Nassau Beach

Het stadsstrand van Palma. Ook als het niet heel mooi weer is, kan je hier heerlijk binnen in de ‘zitkuil’ zitten en genieten van het uitzicht (strand, cruiseschepen en de kathedraal in de verte). Ideaal om een (half) dagje stad af te sluiten met een middagje/zonsondergang op het strand. Het is een half uur lopen vanaf de kathedraal en als je nog verder over de leuke boulevard loopt, fietst, jogt of skate, kom je in het hippe vissersdorpje Portixol. De wandeling wordt beloond met leuke cafe’s, restaurantjes en fijn mensen en mooie huizen kijken.

Anima Beach

Tussen Nassau Beach en de stad vind je Anima Beach Club.