Malaysia (2005)

Door mijn deelname aan Expeditie Robinson heb ik Maleisië van een heel bijzondere kant leren kennen. Ik verbleef 3,5 week op een prachtige eilanden groep aan de Oostkust. De eerste 2 weken werd ik met een mede-kandidaat achtergelaten in een verlaten grot op het eilandje Harimau.

Malaysia (2005)

Harimau ligt in een “marine reserve” en normaal gesproken mag je daar dus helemaal niet komen! Voor mede-kandidaat Marnix en mij was het na een paar dagen echter ons “thuis” en we kenden al snel ieder steentje, ieder geluidje en we leerden de tijd in te schatten aan de hand van de getijden. Het was niet comfortabel, maar een overweldigende en indrukwekkende ervaring, waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Vooral de rust in de grot was ongelofelijk.

Daarna moesten we een vlot bouwen en naar het eiland Mensirip zwemmen. Dat was een behoorlijk eind en we deden er uren over.

Malaysia (2005)

Jammergenoeg heb ik door het TV progamma (waarbij je zonder eten moet overleven) niet echt kunnen proeven van de culinaire hoogstandjes in de Maleisische keuken… Na 3,5 week bijna niets eten, ben ik op weg terug naar het vliegveld, langs de weg gestopt om Durian te eten. Dat is de vrucht die zo enorm stinkt, maar heerlijk smaakt. Daarom wordt hij bijna alleen maar buiten gegeten. De taxi-chauffeur wilde ook niet dat ik Durian mee in zijn auto nam.