La dolce vita in Italia

Inspiratie shot november 2020

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Is het wel of niet ‘done’ om reisverhalen te delen ten tijde van Corona? Ik kies ervoor om mijn leven te blijven leven – met de nodige beperkingen en voorzorgsmaatregelen uiteraard – en te zoeken naar kansen, avonturen en ervaringen. Aan jou de keuze of je mee wilt genieten (vanuit huis, op reis, wellicht zelfs in lockdown of quarantaine?) of dat je je focus op de beperkingen richt, die we allemaal voelen natuurlijk.
Voor het geval je nu nog steeds meeleest: fasten your seatbelts! Ik neem je mee op een heerlijke reis naar mijn Tiny Trullo, de olijfoogst, eeuwenoude olijfbomen ter adoptie, een selfie van de aarde en nog veel meer…

Tiny Trullo

Precies een jaar gelededen was ik voor het eerst in Puglia. Een paar maanden later werd ik verliefd op een stukje olijfboomgaard en kocht het in een opwelling. En nu heb ik net mijn eerste olijfoogst meegemaakt en ben ik de trotse eigenaar van tientallen blikken vers-van-de-pers olijfolie!
Ik heb ze naar Nederland laten verschepen zodat jij deze unieke smaak ook kunt proeven. Misschien wil je zelfs een olijfboom adopteren? Op www.tinytrullo.com vind je alle details, plus prachtige foto’s van de olijfoogst.

Travel in times of corona

Ik reis veel minder, en minder ver, maar reizen is voor mij net als ademen. Ik kan het niet stoppen. Ik vloog naar Mallorca voor de schrijfretraite, daarna door naar Puglia en vervolgens reed ik met een vriendin mee naar Rome, waar ik nu ben.
Veel mensen vinden het eng of onverantwoord om te reizen in deze tijd, maar bedenk eens dat overal mensen wonen die gewoon hun leven leiden. Iedereen draagt mondkapjes, houdt afstand en wast zijn handen. In de meeste landen zijn veel minder ‘cases’ dan in Nederland, dat internationaal zelfs als ‘gevaarlijk’ wordt aangemerkt. Landen als Italie testen op het vliegveld en bijvoorbeeld bij alle tankstations automatisch op koorts met zo’n ‘temperatuur pistool’. Daarnaast zijn er zo weinig mensen op de vliegvelden en in de vliegtuigen dat – voor mij- reizen NU veel veiliger voelt dan als straks wordt gezegd dat het weer mag – en er dus veel meer mensen op de been zijn. Of je het nu met me eens bent of niet, ik hoop dat hier een open discussie over zal ontstaan, en dat iedereen verantwoordlijk zijn beslissingen neemt en anderen respecteert in die van hen.

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Een verlaten Mallorca airport op een van de – normaal gesproken – drukste momenten.

Leer iets nieuws

Misschien verveel je je tijdens de lockdown, voel je je depri of machteloos. Wellicht heb je – net als ik – honderd nieuwe plannen. Waarom leer je niet iets nieuws?
Sinds april leer ik iedere dag een paar minuten Italiaans via DuoLingo. De app maakt het makkelijk en leuk, net als een spelletje. Ik zit nu al op dag 238. En serieus, ik begrijp bijna alles en kan al gesprekjes voeren in het Italiaans! Toch miste ik nog wat oefening. Via LiveLingua vond ik een privé-lerares. Af en toe klets ik via Skype een uur met Stefania, die in Bari woont. Tijdens ons gesprek maakt zij op het scherm notities van dingen die ik fout doe, nieuwe woorden en wat grammatica.
Superleuk om ook als ik niet in Italie ben, toch met mijn droom-project bezig te kunnen zijn. En best nuttig ook, want niemand spreekt Engels daar op het platteland bij mijn TinyTrullo…
Welke taal – of andere skill – ga jij weer oppakken?

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Black Friday

In deze ongezellige tijden kunnen we allemaal wel een meevallertje gebruiken. Daarom heb ik een paar mooie Black Friday deals bedacht. Ze zijn alleen geldig tijdens het weekend van 26 – 29 november, maar je kunt ze nu al bekijken. Vooral als je een boek wilt schrijven, of graag leest, mag je dit niet missen! Maar er zit bijvoorbeeld ook een heel voordelige RESULTant sessie bij voor als je een keer met mij wilt sparren over jouw business, idee of project.

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Een selfie van de aarde?

Als Google Earth Google’s selfie van onze planeet is, wie is Google dan? Vertegenwoordigt dit bedrijf ons ‘zelf’? Net zoals wij, mensen, proberen onze selfies er zo goed mogelijk uit te laten zien, filtert en selecteert Google Earth ook wat het ons laat zien. Is het je ooit opgevallen dat het altijd lente is op Google Earth? Geen wolken, geen kapotte bruggen etc., alles is groen en mooi? Dit artikel onderzoekt dit fenomeen en stelt enkele fascinerende vragen.

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Wist je dat...?

… ik iedere winter voor 3 – 6 maanden mijn appartement verhuur? Ik ben sowieso nooit langer dan 4 maanden per jaar in Nederland, maar in het voorjaar en zomer ben ik graag af en toe in mijn eigen appartement. De winters ben ik normaal gesproken in Thailand en/of Miami, dit jaar wordt dat waarschijnlijk Zuid Afrika. Ben of ken je iemand die tijdelijk onderdak zoekt op de beste plek in Amsterdam? Stuur dan aub even een berichtje.
Natuurlijk maak ik een speciale prijs voor mijn vrienden en volgers!

 La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Waar is Esther?

Ik voelde me meteen weer zo thuis op Mallorca, dat ik het moeilijk vond om dat bijzondere eiland weer te verlaten. Het was fijn om bij te kletsen met mijn vrienden, om ondanks alles tóch de schrijfweek te kunnen doen op deze vertrouwde plek, om tijd op de finca door te brengen waar ik heb gewoond, mijn katten weer terug te zien en te genieten van het ‘aarde’ gevoel wat ik altijd op Mallorca heb. Lastig en verdrietig om dat weer los te moeten laten.
Maar zodra ik in Puglia aankwam, voelde ik me daar ook thuis. Ik leerde mensen uit de buurt kennen, oefende mijn prille Italiaans, maakte bouwplannen met mijn buurman en genoot van mijn eerste olijfoogst. Helaas was het internet te slecht op mijn logeeradres en gingen door de lockdown alle restaurants dicht, dus reed ik met mijn vriendin Annaliza mee naar Rome, waar ze woont – en waar je overdag nog uit eten kunt. En daar zit ik nu de TinyTrullo website en deze Inspiratie Shot te maken.
Stiekem heb ik ook alweer zin in de 10 dagen in Amsterdam voordat ik voor zes weken naar Kaapstad vertrek… In die korte tijd wil ik de Engelse versie van mijn online programma ‘Zo schrijf je een boek!’ opnemen. Totaal 60 videos. In 10 dagen: moet lukken, toch? 🙂

La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page