Je leven weer in beweging krijgen…

Geen excuses meer! Niet meer wachten op het juiste moment. Niet meer passief afwachten tot er iets of iemand naar jou toe komt. Zet het zelf in gang! Wat je ook wilt bereiken (een nieuwe baan, een eigen bedrijf, een goddelijk lichaam, een leuke relatie, meer tijd voor jezelf of je gezin, een B&B in Spanje etc), jij bent de sleutel. Acht tips om je leven weer in beweging te krijgen:

  1. Het allerbelangrijkste is je intentie. Bedenk wat je wilt en of je dat echt wilt. Formuleer een duidelijk doel. Visualiseer waarom je het wilt, hoe het voelt, proeft en eruit ziet als je jouw doel hebt bereikt.
  2. De volgende stap is erover praten. Vertel je omgeving over jouw droom/doel. Dan gaat er iets bijzonder gebeuren: mensen gaan je helpen en tips geven en vragen hoe het ermee gaat! Zo gaat het echt leven.
  3. Knip je plan in kleine ‘hapklare brokken’. Dus geen grote, vage sub-doelen, maar concrete, haalbare stappen, dingen die je in 1 dag kunt doen. Zoals ‘de makelaar bellen’, ‘Prijs van een ticket opzoeken’, “afspraak bij de KvK maken’ etc.
  4. Vervolgens zet je iedere dag een stapje. Hoe klein ook. Beloon jezelf voor wat je WEL hebt gedaan, niet voor wat je allemaal nog moet doen.
  5. Geniet van de reis. Je doel bereik je niet zomaar, dat gaat even duren. Maar je bent al onderweg en dat voelt goed. Gebruik die energie om nog een stapje te zetten.
  6. Zie uitdagingen, geen problemen. Een hobbel in de weg is een kans. Kijk hoe je de situatie creatief op kunt lossen. Praat met mensen die je nog niet kent, lees boeken over ongerelateerde onderwerpen, ga zingen, dansen, wandelen, mediteren of in bad, zodat je creativiteit de kans krijgt.
  7. Omring je met positieve mensen die je steunen. jij kiest met wie je omgaat en waar je je door laat inspireren.
  8. Geef niet op! Niemand heeft ooit gezegd dat succes makkelijk is. Maar oh, wat smaakt het lekker als je er je best voor hebt moeten doen!

Zelfs een reis van 1000 km begint met de eerste stap. Zet die stap vandaag nog!

[divider] [/divider] Deze column werd op 7 september 2012 gepubliceerd op vrouw.nl van De Telegraaf jij-bent-een-topvrouw40Cadeau idee? Deze en andere blogs van Vrouw.nl zijn gebundeld in het boekje ‘ Jij bent een TopVrouw‘. Bestel nu een gesigneerd exemplaar voor slechts €9,95, inclusief verzendkosten.

Vijf minuten inspiratie nieuwsbrief

Drie keer per jaar stuur ik een 5 minuten inspiratie mail met slimme en leuke tips aan al mijn contacten. Wil jij af en toe een glimlach en inspiratie in je mailbox?