Je horizon verleggen

Inspiration Shot juli 2019

Baby Bathwater unconference

Ga je wel eens naar een conferentie om inspiratie op te doen? Of staat jouw ‘inspiratie-knop’ altijd aan? Haal je de meeste energie uit de sprekers of uit de gesprekken die je tijdens de koffie pauzes voert? Ik was afgelopen maand op de meest exclusieve ‘unconference’ Baby Bathwater en deel graag mijn ervaringen met je. Omring jezelf met gelijkgestemde mensen en verleg je horizon: het recept voor een geluk en succes in je leven en business.

Gelijkgestemde mensen

Expanding horizons - Inspiration Shot July 2019
Expanding horizons - Inspiration Shot July 2019

Voel je ook wel eens dat je helemaal alleen staat in jouw leven of project? Dat iedereen om je heen een meer conventioneel leven heeft of niet begrijpt waar je mee bezig bent? Als je een moeilijke beslissing neemt en je naaste omgeving probeert je van gedachten te laten veranderen omdat ZIJ zich ongemakkelijk voelen bij jouw beslissing (bijvoorbeeld om je baan op te zeggen en op reis te gaan)? Het helpt om je te omringen met gelijkgestemde mensen. Zodat je niet alles steeds hoeft uit te leggen of je beslissing te verdedigen. In plaats daarvan wissel je ervaringen en tips uit. Je vindt deze mensen bijvoorbeeld in Facebook groepen of andere communities.
Ik ‘ontdekte’ drie jaar geleden de Dynamite Circle, een groep van ca 1500 succesvolle lokatie onafhankelijke ondernemers, waardoor ik eindelijk het gevoel had niet meer altijd de ‘uitzondering’ te zijn. Het is heerlijk om op gelijk niveau informatie en ervaringen uit te kunnen wisselen.
Vorig jaar was ik spreker en gast op de FiresideConf unconference. Ook een geweldige belevenis met gelijkgestemde mensen. Ik weidde er een hele nieuwsbrief aan.
(Ben je trouwens van plan om op reis te gaan of uit het systeem te stappen? Tijdens mijn ‘Digital Nomad’ workshop op 23 juli a.s. in Amsterdam krijg je niet alleen veel praktische tips, maar ontmoet je ook meteen een groep gelijkgestemde mensen.)

Baby Bathwater

Baby Bathwater unconference

Het kost $10.000, maar dan heb je ook wat: 4 dagen op een privé eiland in Kroatie. 200 superslimme, succesvolle ondernemers, die hun ego hebben thuisgelaten. Alles inclusief: alcohol, massages, zelfs toegang tot een geheime rugzak met ‘plant medicine’. Interessante presentaties in een prachtige natuurlijke setting. 8 bands speciaal voor de feesten ingevlogen naar het eiland. Een Japanse privé kok met zilveren teennagels. Catamaran trips en een onderzeeboot. Mooie vriendschappen. Lees alle details in mijn blog.

Where is Esther?

In Miami, waar ik tien dagen met mijn vader doorbreng, heb ik eindelijk tijd om de afgelopen weken – en de inspiratie van Baby Bathwater island – te laten bezinken. Normaal gesproken moet er hier van alles geregeld worden (mijn vader heeft Alzheimers), maar deze keer heb ik me voorgenomen om niet te focussen op dingen DOEN, maar om gewoon te ZIJN. Toen ik net over zijn diagnose hoorde, wilde ik van alles voor hem regelen: we maakten een cruise naar Indonesië (van zijn bucket list); ik organiseerde van alles wat hij nog wilde doen. Maar door al het geregel was er nauwelijks tijd voor gewoon samen zijn. Dus geen uitstapjes en geregel deze keer; gewoon koffie drinken met mijn paps, samen wandelen, fotoboeken bekijken en laten ontstaan wat er is. Mooie gesprekken, fijne momenten, genieten van het samen zijn. Belangrijk voor hem en ook fijn voor mij na al dat reizen (Kroatië, Amsterdam, Londen en Miami in 1 maand) en inspiratie op doen. Neem jij wel genoeg rust met de mensen die je lief zijn?
Als verrassing heb ik trouwens vorige week zijn handtekening op mijn arm laten tatoeëren. In witte inkt, zodat het niet te veel opvalt. Het idee was om –  terwijl zijn persoonlijkheid door de ziekte langzaam ‘verdwijnt’ – zijn energie bij me te houden en dat lijkt goed gelukt. Ik was bang dat het erg emotioneel zou zijn om hem de tatoeage te laten zien, maar hij begon gewoon te lachen en zei: “Haha, dat is het meest gekke wat ik ooit heb gehoord! Wie zou MIJN handtekening op zijn arm willen hebben?!?”
Toch was hij geïntrigeerd en vraagt hij me nu steeds: “Dus dit gaat niet weg, het verdwijnt niet?” En elke keer antwoord ik: “Nee, dit zal altijd bij me blijven; jouw energie zal voor altijd bij me blijven! “❤️❤️❤️

Expanding horizons - Inspiration Shot July 2019
Expanding horizons - Inspiration Shot July 2019

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.