Is een leven als Digital Nomad iets voor jou?

4 belangrijke overwegingen.


Ik reis al 30 jaar, nog voordat het populair en digitaal was … Eerst als backpacker en later als spreker en schrijver heb ik meer dan 100 landen bezocht. Ik help andere ondernemers zich aan te passen aan de locatieonafhankelijke levensstijl, bijvoorbeeld door te wijzen op de tien meest voorkomende fouten.

Wonen buiten ‘het systeem’ is niet altijd gemakkelijk. Ik ben zelfs ‘ontslagen’ uit mijn thuisland Nederland omdat ik te veel gereisd heb. Ik verloor al mijn rechten, pensioen, verzekering etc. Aan de andere kant: ik ervaar vrijheid als nooit tevoren; officieel ‘besta ik niet’, heb ik geen (huis) kosten, geen verplichtingen en hoef ik zelfs geen belasting te betalen.

Lees de volledige blog ‘Is digital nomad life for you?‘ in het Engels.

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs