Is een leven als Digital Nomad iets voor jou?

4 belangrijke overwegingen.


Ik reis al 30 jaar, nog voordat het populair en digitaal was … Eerst als backpacker en later als spreker en schrijver heb ik meer dan 100 landen bezocht. Ik help andere ondernemers zich aan te passen aan de locatieonafhankelijke levensstijl, bijvoorbeeld door te wijzen op de tien meest voorkomende fouten.

Wonen buiten ‘het systeem’ is niet altijd gemakkelijk. Ik ben zelfs ‘ontslagen’ uit mijn thuisland Nederland omdat ik te veel gereisd heb. Ik verloor al mijn rechten, pensioen, verzekering etc. Aan de andere kant: ik ervaar vrijheid als nooit tevoren; officieel ‘besta ik niet’, heb ik geen (huis) kosten, geen verplichtingen en hoef ik zelfs geen belasting te betalen.

Lees de volledige blog ‘Is digital nomad life for you?‘ in het Engels.

Share this Blog post: