Geniet van wat er wél is

Inspiratie shot oktober 2021

Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Steeds meer vrienden bellen me in paniek voor wat perspectief. Ze missen het gevoel van vrijheid. Kennelijk hebben ze het gevoel dat ik anders naar de wereld kijk en hun blik kan verruimen. Misschien is dat ook wel zo. Als je zoveel reist als ik, zie je overal andere interpretaties van dezelfde feiten en omstandigheden; andere maatregelen, oplossingen, houdingen en dus perspectieven.
Ik heb geleerd dat je je kunt focussen op wat er niet (meer) is, kan of mag, maar je kunt ook kijken naar wat er wél is. De kunst is om te focussen op de mooie dingen. Zelf word ik nog altijd verrast door stil te staan bij de kleine dingen, die je anders misschien mist. Een slaperig dorpje, een mooi FaceTime moment met mijn vader, de complexe smaak van mijn olijfolie, een prachtige natuurfoto of een nieuw idee, een nieuwe kans. In deze Inspiratie Shot deel ik er een paar met je.

Geduld wordt beloond

Deze fotograaf volgde 6 jaar (!) lang een eekhoorn. De foto’s die hij maakte zijn gewoonweg magisch.
Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Omdenken

Deze vrouw vond een stinkdier – meer dood dan levend – dat was aangereden door een auto. Nadat hij wat was opgeknapt bleek hij hersenletsel te hebben: hij bleef alleen maar rondjes naar links draaien. Kansloos? Ze bedacht een ingenieuze manier om hem weer ‘aan de praat’ te krijgen. Een ontroerend en inspirerend verhaal.

Mental health

Deze artiest vond een unieke manier om weer te geven hoe hij zich voelt. Herkenbaar voor veel mensen met een mentale gezondheidsbeperking.

“Het land van de buurman is slechts één keer te koop.”

En als die kans komt, en je was toch al op zoek naar extra land met extra olijfbomen in Puglia, wat doe je dan? Pakken natuurlijk! Het landje van mijn buurman was relatief duur en er mag niet op gebouwd worden, en toch voelde dit als een no-brainer. Het leek ook of de twee landjes ooit samen hadden gehoord: er staat wel een muur omheen, maar niet ertussen. Op de foto hieronder zie je mijn (gesnoeide) bomen en helemaal links in de hoek zie je de volle bomen van de buurman, binnenkort dus hopelijk van mij…
Zo heb ik twee keer zoveel land en olijfbomen. En kan ik dus meer TinyTrullo olijfolie produceren!
PS de voorverkoop voor de nieuwe oogst (tinytrullo.com) in november is al begonnen: op is op!

Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Nog meer kansen in Puglia

Ondertussen logeerde ik in een Airbnb in het dorpje in de buurt. En kwam ik erachter dat er prachtige oude appartementen te koop staan voor extreem lage bedragen, zeker als je Amsterdam gewend bent. Dus…. besloot ik van mijn aller-allerlaatste spaargeld ook een appartement te kopen! Een mooie aanvulling op mijn Tiny Trullo land, plus dan heb ik tenminste een werkplek met goed internet als ik daar langer ben. Onderstaand appartement ging helaas op het laatste moment niet door, maar in november sla ik mijn slag! 🙂
Dan kan ik helaas verder geen investeringen meer doen, maar ik ben heel happy met mijn ‘real estate imperium’ in Puglia!

Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021
Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Ga je mee op inspiratie reis in Puglia?

Ik ben zo happy in Puglia (zie de korte video hieronder). Wil jij dat ook ervaren? Van donderdag 18 nov tot maandag 22 nov neem ik een klein groepje inspirerende mensen mee op reis in mijn nieuwe wereld. Samen gaan we op avontuur, naar de plekken die ik al heb ontdekt, en we gaan zeker ook nieuwe dingen ontdekken. Daarnaast help ik je brainstormen over waar je op dit moment mee bezig bent. Voor jezelf beginnen? Een stukje land kopen? De wereld rondreizen? Een andere richting inslaan met je leven? Je business upgraden? Alles mag en alles kan aan bod komen. Meer info of aanmelden?

Wist je dat...?

…ik een nieuwe rare ‘hobby’ heb? Ik ‘red’ dagelijks een hond of ander dier uit een ellendige situatie. Zoals je al in een aantal posts in deze Inspiratie Shot kon zien, kijk ik iedere dag een video waarin iemand een zielig dier red. Je kunt focussen op de ellende die dieren wordt aangedaan, ik kies ervoor te kijken naar lieve mensen die het goede doen.
Ik geef het toe, het is een beetje een rare hobby, maar het is wel een soort ‘feel good’ momentje. Ik heb zelfs soms het gevoel dat als ik niet zo’n video kijk, dat dat arme beest dan in die ellendige situatie blijft zitten. Ik ‘moet’ dus wel iedere dag zo’n filmpje kijken… 🙂

Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Waar is Esther?

Mijn schrijfweek in de Franse Alpen is in volle gang. Zeven moedige schrijvers van over de hele wereld zijn een week naar een chalet in de bergen gekomen om te schrijven over geboorte, dating, business, klimaat, storytelling en fictie. Er is zelfs een Alpen kookboek in de maak!
Mijn schrijfweken worden steeds luxer, deze keer zelfs met een privé chef, en een massage inbegrepen, zodat zowel de schrijvers als ikzelf ons volledig kunnen focussen. Zo kan ik nog meer genieten van de bergen. Ik wandel iedere dag een uur naar het schrijvers chalet, waarbij ik eetbare paddestoelen verzamel die we daarna lekker opeten.
Komende zondag vlieg ik door naar Mexico City om een presentatie te geven op de conferentie van de Dynamite Circle, waar ik ook mijn locatie onafhankelijke ondernemers vrienden van over de hele wereld weer ga zien. Het leuke is dat mijn broer Michael ook komt en we twee weken samen in een Airbnb zitten. Daarna vlieg ik door naar mijn vader in Miami (dat mag niet rechtstreeks uit Europa, dus nu moet ik steeds eerst twee weken naar de Caribbean, heel ‘vervelend’.) Na Miami organiseer ik dus mijn inspiratie reis in Puglia. Wie weet zie ik een aantal van jullie daar!

Geniet van wat er wél is - inspiratie shot oktober 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page