Gebruik jij je ‘etalage’ al om te krijgen wat je wilt?

Goed nieuws voor duizendpoten: je hoeft niet te kiezen!

Net als veel andere creatievelingen deed en doe ik heel veel verschillende dingen. Ik vind dat leuk, ik ben er goed in en ik help er anderen mee. Maar steeds vaker kreeg ik de vraag: “Wat DOE je nu eigenlijk?” Er stond zoveel op mijn website, dat bezoekers door de bomen het bos niet meer zagen.

Er wordt vaak gezegd dat je een keuze moet maken en je moet focussen op maar één ding. Ik ben het niet eens met dat je maar één ding moet DOEN, maar ik zie wel het voordeel van meer focus in de COMMUNICATIE.

Gebruik jij je ‘etalage’ op de juiste manier?

Daarom besloot ik ongeveer een jaar geleden om ik twee onderwerpen te kiezen die ik in mijn ‘etalage’ wilde zetten. Onderwerpen die ik prominent op mijn website vermeld en waar ik vooral over communiceer: de digital nomad lifestyle en boeken schrijven.

Al jaren adviseer ik dit ‘etalage-idee’ aan mijn coaching klanten: zet in je etalage wat je graag wilt doen, niet wat je allemaal kunt. En ook voor mij blijkt weer dat het werkt!

Doordat er nu veel boeken-dingen’ schrijftips etc. in mijn ‘etalage’ staan, komen er allemaal leuke nieuwe boekgerelateerde opdrachten en klanten binnen. Ik ben gevraagd als manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline.org en bij mijnbestseller.nl, ik heb een column met tips op het schrijvenonline platform en de nieuwe online prive-schrijfweken en de Schrijvers Mastermind zijn een succes.

Natuurlijk communiceer ik ook nog steeds over mijn lifestyle, mijn Tiny Trullo project in Italie en andere dingen die zo voorbij komen, en geef ik ook nog andere workshops dan alleen boeken schrijven, maar voor mezelf is het heerlijk om deze focus te hebben en mensen nog beter te kunnen helpen.

Wat staat er in jouw etalage? Is dat duidelijk voor ‘voorbijgangers’? Wat voor klanten komen er op af? Zijn dit de klanten die je wilt?

Zijn er dingen in jouw business die je (nog beter) in de etalage kan zetten?

Multipotentialite?

Deze TEDx talk geeft op een leuke manier meer inzicht in hoe het is om een ‘duizendpoot’ ofwel ‘multipotentialite’ te zijn: