Financiële vrijheid – Inspiratie Shot februari 2019

Financiële vrijheid - Inspiratie Shot februari 2019

Moet je eerst geld verdienen om vrij te zijn, voordat je je passie kunt volgen? Of is het beter om te proberen datgene waar je goed in bent winstgevend te maken om die vrijheid te bereiken? Het is een kip en ei-dilemma. Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan doen waar je goed in bent – dan voelt het namelijk niet als werk. Maar om eerlijk te zijn merk ik dat financiële zorgen voor veel mensen een deel van het plezier wegnemen.
Daarom ben ik me eens gaan verdiepen in hoe je ‘passief’ inkomen kunt genereren. Manieren van geld verdienen waarvoor geen passie of vaardigheid nodig is, maar die natuurlijk niet helemaal vanzelf gaan.
Als je zo’n passieve inkomstenstroom kunt opzetten, kan je je daarna richten op doen waar je van houdt – in veel gevallen: reizen.
Wees gewaarschuwd: zowel locatie-onafhankelijk leven als financieel onafhankelijk worden, zijn niet zo eenvoudig of ongecompliceerd als ze lijken.
Is dit wat je wilt? Ik heb ter inspiratie wat artikelen verzameld en geschreven over enigszins controversiële thema’s. Als het een grote JA is, lees dan zeker ook de praktische tips over hoe je financieel onafhankelijk kunt worden.

Bekentenis: “I am not a digital nomad. I am a LIE”

CONFESSION: I am not a digital nomad, I am a LIE!

Niet iedereen zal blij zijn met wat ik te zeggen heb. Ik ga heel eerlijk zijn. Veel tijdschriften en kranten noemen me Nederlands eerste of meest bekende Digital Nomad, maar ik vraag mij af of dat eigenlijk wel een compliment is. De term ‘digital nomad’ is de laatste jaren erg populair geworden. Het verwijst naar een ‘social movement’ waarbij vrijheid een belangrijker status symbool is geworden dan geld. Veel jongeren willen de wereld rondreizen en cocktails drinken, terwijl ze voor de vorm met hun laptop voor Instagram foto’s poseren op een tropisch strand. Maar dat is niet waar ik mee geassocieerd wil worden. Er zijn twee compleet verschillende groepen die in één adem ‘digital nomads’ genoemd worden. Benieuwd waar ik onder val? En jij zelf? Lees mijn blog.

Don’t ask me where I am from, ask me where I am a local…

Financiële vrijheid - Inspiratie Shot februari 2019

“All experience is local. All Identity is experience”. Deze drie R’s bepalen waar je een ‘local’ bent: Rituals – Relationships – Restrictions.
Dankzij deze mooie TED speech door Taiye Selasi weet ik nu dat ik een ‘multi-local’ ben!

Ben jij een echte explorer?

Financiële vrijheid - Inspiratie Shot februari 2019

Houd je ervan uit je comfort zone te stappen? Heb je een onbedwingbare behoefte om alle hoeken en gaten van de wereld te ontdekken? Ben je altijd op zoek naar ‘off the beaten track’ authentieke lokale ervaringen? Gaat je hart sneller kloppen van avontuur?
Check deze 15 punten om te zien of jij een ‘true traveler’ bent. De test is een beetje (erg) ‘Amerikaans’, wat betekent dat je als Nederlander makkelijk hoog kunt scoren, haha.

Passief inkomen

Side Hustle

‘Passief inkomen’ is eigenlijk niet echt passief; je moet er namelijk wel iets voor doen. Maar als je je business slim opzet, is je inkomen niet gerelateerd aan – of beperkt door – het aantal uren dat je erin investeert.

Voor sommige mensen is het idee om hun 9-5 baan op te geven en een eigen bedrijf op te zetten een avontuur. Voor anderen is het opgeven van die ‘zekerheid’ een nachtmerrie. Het helpt vaak om naast je huidige baan of activiteit een alternatief op te zetten en pas over te stappen als dat voldoende inkomen genereert.

Chris Guillebeau’s nieuwe boek ‘Side Hustle’ geeft inspiratie en voorbeelden hoe je in 27 dagen ‘van idee naar inkomen’ kunt gaan.

Als je meer research wilt doen, check dan deze blog post met veel links naar Podcasts en andere resources:
10 case studies of entrepreneurs working with the ‘4 hour workweek’ principle.

Sustainable travel?

Financiële vrijheid - Inspiratie Shot februari 2019

Ik dacht even een onschuldige ‘infographic’ uit de KLM app te posten met leuke weetjes over mijn vluchten in de afgelopen 10 jaar. Nooit gedacht dat dit tot 35.000 views (!) op LinkedIn zou leiden en een enorme discussie over vliegen, CO2 compensatie en bewust leven en reizen. Hoewel de discussie niet altijd gebalanceerd was, gaf het wel goede inzichten en waardevolle perspectieven. How sustainable is your travel?Ben je trots of je vlieg-kilometers, of heb je ‘vlieg-schaamte’?

Creëer jouw eigen basisinkomen in 1 week

Dropshipping is een van de meest bekende manieren om een passief inkomen te genereren. Je verkoopt online producten die door de leverancier rechtstreeks bij de klant worden afgeleverd. Tijdens een interview met Shamangy, die € 500 per dag verdient met haar eigen webshop (!), kwam het idee om een Dropshipping Bootcamp te organiseren. Van 13-20 april helpen we je om jouw eigen webshop op te zetten.  In 1 week – in een prachtig all-inclusive hotel in Oostenrijk – heb je een werkende webshop, je producten getest en misschien al de eerste verkopen. Met een beperkte investering in tijd en geld creëer je dus je eigen basisinkomen. Er is een gratis webinar op 25 februari om je meer informatie te geven over dropshipping in het algemeen en de Bootcamp specifiek. Doe de test om te kijken of dit iets voor jou is en je in te schrijven voor het gratis webinar.

Gratis wereldburger boek

Handboek voor wereldburgers

Het is deze maand precies 6 jaar geleden dat ik uit Nederland werd ‘ontslagen’ omdat ik teveel reis… Het ‘Handboek voor Wereldburgers‘ dat ik daarover schreef, heeft duizenden mensen geïnspireerd om zich los te maken uit het systeem en ze geholpen hun eigen weg te gaan.
Heb je ooit het Handboek voor Wereldburgers gekocht? Of het nu in mijn webshop was, of ergens anders: dan stuur ik je graag gratis de 2019 update, met veel extra ‘avonturen’, met de Belastingdienst, verzekeringen, paspoort, rijbewijs, een bedrijf opzetten in het buitenland, en veel andere praktische tips en links.

Heb je de update nog niet ontvangen? Stuur je even een mailtje met a) je aankoopbon of b) een foto van jou met het boek, dan ontvang je de gratis PDF.

Heb je het boek nog niet of wil je het aan iemand cadeau doen? Bestel het nu met 25% korting (zowel op de papieren versie als de PDF), met de code WERELDBURGERUPDATE.

Waar is Esther?

Winter is eigenlijk helemaal niet zo erg als je er maar een paar weken van hebt… 🙂 Ik geniet intens van de paar grauwe, grijze, natte, soms zonnige weken in mijn geliefde Amsterdam. De stad is prachtig, zelfs als het koud en regenachtig is, magisch zelfs als het sneeuwt. Ik begin langzaam – heel langzaam- mijn knie weer een beetje te gebruiken: wandelen, een beetje fietsen en zelfs een paar simpele oefeningen geven hoop dat er nog meer genezing en verbetering in zit. Ik hoop zelfs om volgende week in Frankrijk een beetje te kunnen skieën (of is dat overmoedig?!?).
Ook kijk ik stiekem alweer uit naar de zonnige schrijfweek op mijn geliefde Curaçao

Financiële vrijheid - Inspiratie Shot februari 2019

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.