BEKENTENIS: Ik ben geen digital nomad, ik ben een LIE!

Niet iedereen zal blij zijn met wat ik te zeggen heb in deze blog. Ik zal heel eerlijk zijn.

Tijdschriften noemen mij de eerste en / of meest beroemde ‘digitale nomade’ van Nederland. Maar ik betwijfel of dat een compliment is.


De term ‘digitale nomade’ is de laatste jaren erg populair geworden. Het geeft een sociale beweging aan waarin vrijheid meer een statussymbool dan geld is geworden. Maar Instagram foto’s maken met je laptop en een cocktail op het strand is niet waar het om gaat.

Lees de volledige blog ‘CONFESSION: I am not a digital nomad, I am a LIE!‘ in het Engels.

 

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs