Een boek schrijven? Ik?

Ja jij! Deze droom kan werkelijkheid worden …

Laat je niet tegenhouden door het idee dat een boek met jouw boodschap of idee in de wereld zetten ingewikkeld is. Het is eenvoudiger dan je denkt. En je hoeft het zelfs niet eens zelf te schrijven!

Je hoeft geen expert te zijn om een boek te schrijven. Zolang je net iets meer weet dan anderen, kun je al iets bijdragen:

 • Je hebt expertise, een belangrijke boodschap, verhaal of ervaring die je wilt delen.

 • Je hebt veel kennis over je onderwerp.

 • Je kunt problemen / uitdagingen oplossen of vragen beantwoorden die veel mensen hebben. Daarom benaderen ze jou vaak voor advies.

Zie je? Wat je nu al hebt, is meer dan voldoende motivatie en inhoud om een boek te schrijven, of een ‘ghost writer’ in te huren.

Jouw boek klaar in 6 maanden?

Hoe dan?!?

Waarom een boek schrijven en uitgeven?

 • Een boek genereert aandacht voor jouw onderwerp en helpt je een groter / nieuw publiek te bereiken.

 • Als gepubliceerde auteur krijg je meteen die ‘expertstatus’.

 • De verhoogde zichtbaarheid is een springplank naar jouw andere producten en services.

 • Het geeft jouw carrière als spreker een boost (of een kick-start).

 • Hoewel het mogelijk is om veel geld te verdienen met een bestseller, verdienen de meeste auteurs niet zo veel met de verkoop van hun boek. Je auteurs-status heeft echter zeker gevolgen voor de verkoop van jouw andere producten of services. Een boek is het beste ‘visitekaartje’ dat je je kunt voorstellen!

 • Een boek schrijven is iets ‘achterlaten’, een ‘legacy’. Het betekent ook dat je iets bereikt hebt waar velen slechts van dromen. Daarmee verdien je respect, van jezelf en van anderen.

 • Jouw boek in handen houden is een heel speciaal gevoel …

Voorkom deze fatale fout!

“Ik begon enthousiast aan mijn boek te schrijven. Ik kreeg er energie van en het ging echt goed, totdat ik vastliep. Teruggaan, stukken herstructureren en herschrijven stond me enorm tegen. Nu lijken andere dingen interessanter dan het boek af te maken … ”

– Jeremy X.

Beginnen met schrijven zonder overzicht en een duidelijke structuur levert meestal geen resultaat op. De meeste boekprojecten verdwijnen in een la of vergeten computerbestand op het tragische punt dat schrijver Jeremy beschrijft.

Het hoeft niet zo te zijn

Mijn ‘omgekeerde schrijfmethode’ maakt het schrijven, promoten en publiceren van jouw boek overzichtelijk, logisch, pijnloos, (zelfs leuk!) en succesvol. Jouw boekdroom kan écht werkelijkheid worden.

hoe schrijf je een boek

“Dit gaat over slimmer werken, niet harder. Ik voel me gesterkt door de strategieën van Esther en zal nu mijn eigen boek publiceren”

Jan Roos

“Ik ben al een expert in mijn vakgebied. Het enige dat nog op mijn verlanglijstje stond, was een boek schrijven … ”

Willo Sana

“Het schrijven van een boek leek onhaalbaar. Het gebruik van de achterflap voor pre-promotie maakte het verschil.”

Yann Toutant – CEO Econocom.com

“Ik heb eindelijk een manier gevonden om mijn boek te schrijven en te publiceren zonder dat mijn andere projecten vertraging oplopen.”

Frank

“De uitgever zei meteen ‘ja’ nadat Esther met met mijn achterflap had geholpen!”

Jolanda Pikaart

“Esther gaf me structuur en vertrouwen dat het schrijfproces daadwerkelijk zou eindigen!”

Elena Krasa

“Deze aanpak is magic! Nadat ik de flaptekst had geschreven, kwam tot mijn stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand.”

Jan van Kuijk

“Het schrijven van mijn boek was een geweldige ervaring, die ik iedereen aanraad”

Adrian Luna – Certified Ontological Coach

“Esther heeft de gave om mensen te ‘zien’. Mijn innerlijke schrijver voelt zich gevoed, gezien en blij om te delen.”

Eliane Haseth

“Ik kreeg veel tips voor het schrijven van fictie en werd zelfs geïnspireerd om te overwegen een non-fictieboek te schrijven!”

Tamara Neuman

“Esther heeft de gave om mensen te ‘zien’. Mijn innerlijke schrijver voelt zich gevoed, gezien en blij om te delen”

Eliane Haseth

Zo doe ik het

Als auteur en co-auteur van meer dan 25 boeken, schrijfcoach van 400 mensen en organisator van 20 schrijfretraites, heb ik het beste systeem gevonden om een goed boek te schrijven, binnen 1 week tot 6 maanden.
Mijn geheim is om te beginnen met de achterflap. Dit is jouw marketingmateriaal en belofte aan jouw lezers, plus het geeft je de structuur voor jouw schrijfproces.
Een outline maken voordat je begint met schrijven, voorkomt dat je vastloopt, en jouw boekproject riskeert door grote stukken te moeten herschrijven. Het geeft je ook een compleet andere schrijfervaring: met een duidelijke structuur kun je gewoon je energie volgen wanneer je begint te schrijven, zonder je zorgen te maken over wat waar past.
Hoewel dit ‘omgekeerd schrijven’ een contra-intuïtief systeem lijkt, is het bewezen succesvol.

Zij gingen je voor…

Meer dan 400 niet-schrijvers (CEO’s, ondernemers, marketeers, coaches en anderen met een opmerkelijk verhaal of belangrijke boodschap) hebben hun boek geschreven en gepubliceerd met mijn ‘omgekeerde schrijfmethode’. Nieuwsgierig? Bekijk een selectie van hun boeken.

Door eerst aan je achterflap en cover te werken, kunt je jouw boek promoten en zelfs verkopen voordat het klaar is. De schrijvers die ik coach, verkopen regelmatig tot 500 exemplaren van hun boek door het concept aan hun netwerk te presenteren!

Jij kunt het ook!

Jouw boek schrijven is eenvoudiger dan je denkt. Ik heb het proces van het schrijven, promoten en (self)publishing in 7 eenvoudige stappen samengevat. Mijn onconventionele ‘omgekeerde schrijfmethode’ is specifiek gericht op CEO’s, ondernemers en niet-schrijvers, om échte resultaten te behalen, een goed boek te schrijven binnen 1 week tot 6 maanden.

Denk je serieus over het schrijven van een boek? Ik help je graag! Hieronder staan enkele opties om samen aan de slag te gaan.

Als je echt vastbesloten bent om je boek uit te geven, raad ik mijn ‘Van idee tot boek in 6 maanden Schrijvers Mastermind’ aan, met alles wat je nodig hebt, ondersteuning en verantwoording, plus één van mijn ‘all inclusive’ schrijfweken op een speciale locatie.

Geen excuses!

Werk 1-op-1 met mij samen. Alleen als je echt serieus en toegewijd bent om jouw boek te schrijven. Lees meer…

Stap voor stap begeleiding, ondersteuning en verantwoording om jouw boek in 6 maanden te schrijven en te publiceren, inclusief een ‘all-inclusive’ schrijfretraite op een exotische locatie. Kun je het je veroorloven dit NIET te doen? Lees meer…

Ik heb het proces van het schrijven, promoten en (zelf)publiceren van een boek in 7 eenvoudige stappen samengevat.

Dit praktische boek geeft je de basis van het schrijven van een goed boek in een week (Je mag er natuurlijk ook langer over doen: het proces blijft hetzelfde. Het gaat niet om de tijd die het je kost, maar om het feit dat je je boek af maakt en uitbrengt!)

In 7 stappen van schrijven, promoten naar (zelf)publiceren voor ondernemers en niet-schrijvers. Leer deze aanpak in mijn eCourse ‘How to write a book in 1 week’. Deze (Engelstalige) e-cursus bouwt voort op de concepten in het boek en wordt gepresenteerd met veel tips, voorbeelden en oefeningen over schrijven, promotie en selfpublishing van jouw boek op Amazon. Lees meer…

Vervul een levenslange droom. Besteed focus tijd, zonder afleiding, in een exotische omgeving, samen met andere schrijvers. Met elke dag een workshop om je verder te helpen met je boek. Volop schrijftijd, persoonlijke begeleiding en feedback. En heerlijk eten! 🙂

Schrijf je boek in 1 week op één van mijn favoriete eilanden:

 • Mallorca, Spanje, 24-31 mei. Ontdek het rustige, authentieke dorp, verborgen op het eiland Mallorca waar ik vroeger woonde.
 • Koh Phangan, Thailand, 7-12 oktober. Geniet van het uitzicht en de zonsondergang in een geweldige villa aan de zee op het eiland Koh Phangan.
 • Curaçao, Nederlandse Cariben, 12 tot 18 maart. Een boutique hotel in een prachtig koloniaal landhuis op het Caribische eiland waar ik 7 jaar heb gewoond.

Je vindt veel tips voor het schrijven, promoten en (zelf)publiceren van je boek in deze blogs.

Gratis download

Jouw boek klaar in 6 maanden?

Hoe dan?!?

Wat zeggen andere ondernemers en CEO’s over deze manier van werken?