Volg je hart

Inspiratie shot mei 2022

Na de post-Corona energiedip (die langer duurde dan ik dacht), en enkele andere hickups/dips, heb ik het gevoel dat er een nieuwe kwaliteit in mijn leven is geslopen. In de afgelopen 2 maanden heb ik behoorlijk wat moeten vertragen, wat me de tijd gaf om te oefenen met loslaten en in het moment te zijn.
Ik wil nóg meer naar mijn hart kunnen luisteren. Daarom wil ik alles op alles zetten om met een open hart te leven. Mijn hart is al zo lang bang. Bang om kwetsbaar te zijn, bang om gekwetst te worden. Toch hoort pijn bij het leven. Zelfs met mijn avontuurlijke leven vol geweldige dingen, kan ik met een gesloten hart niet ten volle van alles genieten.
Vorige week, in mijn geliefde Puglia, heb ik daarom een tatoeage van een klein hartje op mijn hart laten zetten; zo herinner ik mezelf er elke dag aan om met een open hart te leven. In deze inspiratieshot wil ik graag wat dingen delen die jou wellicht kunnen helpen om ook je hart te volgen.

I ❤️ Puglia

Als er één ding is waardoor mijn hart opengaat en overloopt van liefde, dan is het wel mijn Tiny Trullo project. Het land, de bomen, de natuur, de rust, mijn lieve kleine trullo huisje… Altijd als ik er ben, heb ik een grote glimlach op mijn gezicht. Maar tot nu toe was het steeds alleen een bezoekje en dan weer weg, omdat ik er nog niet kon slapen. Ik heb wel elektriciteit laten aanleggen, maar er is nog geen water, wc of badkamer.
Tijdens mijn recente ‘Puglia inspiratie trip’ besloot ik er tóch te overnachten. Ik leende een matras en beddengoed, regelde een emmer water als ‘badkamer’, zette overal kaarsjes neer en liet de magie van mijn trullo de hele nacht op me inwerken. Zo kon ik ’s avonds en vooral ook ’s nachts genieten van de stilte, de sterren en de bomen in het maanlicht. Het was werkelijk magisch. Ik kan niet wachten tot de tiny house klaar is en ik er langere tijd, met alle moderne comfort, door kan brengen.
Volg @TinyTrullo op Instagram voor meer foto’s en nieuws, ook over wanneer mijn Tiny Trullo te huur is voor jouw vakantie of (stilte?)retraite.

Pas op, mijn Puglia passie is besmettelijk!

Vier dames tussen de 27 en 64 jaar kwamen op bezoek tijdens de Puglia inspiratie trip. We hadden mooie gesprekken over het leven en over ondernemerschap. En we aten natuurlijk heerlijk!
In eerste instantie had ik allemaal excursies gepland, maar al snel bleek dat iedereen ook echt wilde ‘landen’, dus maakten we ruimte voor gewoon ‘zijn’. We deden een meditatie onder de olijfbomen, wandelden op het platteland, plukten zelf groenten uit de moestuin van de B&B waar de groep verbleef en hadden kookles van een geweldige lokale dame.
Aan het eind van de trip kocht één van de deelnemers zowaar een stukje land met een trullo in de buurt! Dit is al de derde persoon die geïnspireerd is om te investeren in een droomplek en een community met mooie mensen te bouwen hier in de omgeving! Wil je dit ook meemaken? De volgende inspiratie trip staat gepland voor 27-31 oktober, net rond de tijd van mijn olijfoogst!

Jouw hulp nodig

Ik heb dus in een opwelling een hartjes tattoo laten zetten tussen mijn borsten zoals op de voorbeeld foto hieronder. Zo herinner ik mezelf er iedere dag aan om met een open hart te leven. Nu vind ik de tattoo eigenlijk een beetje te simpel en te ‘iel’, zeker als je hem vergelijkt met mijn andere tattoos. Ik dacht erover om er misschien een ander relevant symbool erin te verwerken, bijvoorbeeld het oneindigheidsteken, zoals ik op deze foto via Google vond. Heb jij na het lezen van dit verhaal wellicht een ander/ beter idee? Laat me a.u.b. weten!

Wist je dat...?

… ik zomaar in een opwelling een interrail kaart heb gekocht om 3 maanden 1e klas door Europa te reizen? Er was een kortingsactie (nu helaas afgelopen) en het leek me ideaal om door Europa te zwerven, mijn hart te volgen, bij vrienden op bezoek te gaan en natuurlijk regelmatig naar Puglia. Ik houd steeds meer van ‘slow travel’ en treinen heeft veel minder impact op het milieu dan vliegen.
Wie weet komen we elkaar dit najaar dus zomaar ineens tegen in een trein ergens in Europa! 🚂

Waar is Esther?

Deze maand reis ik een aantal keer heen en weer tussen mijn oude en nieuwe liefde: Mallorca voor mijn schrijfweken en Puglia voor mijn Tiny Trullo. In feite ben ik hier in Puglia TWEE bouw projecten aan het doen: naast de gerenoveerde trullo wordt nu een tiny house van 30m2 gebouwd. Tegelijkertijd begeleid ik de complete renovatie van de townhouse in het dorp. Het is een 1100 jaar oud appartement met 4 kamers en een prachtig dakterras dat we in ere willen herstellen.
Begin juni ben ik voor de tweede keer dit jaar 1 week in NL en daar heb ik ook al zin in!
By the way, mijn social media assistant maakt sinds kort prachtige reels (korte videos met impressies) van alle locaties waar ik ben. Superleuk om in 1 minuut een beetje met me mee te reizen. Je kunt ze bekijken op mijn instagram account.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.