fbpx

Transities – Inspiratie shot mei 2019

Transitions - Inspiration Shot May 2019

Soms wordt ineens alles anders. De overgang van de ene naar de andere staat van zijn lijkt zelden geleidelijk te gaan. Ik weet niet waarom, meestal is de overgang naar iets nieuws een schok.

Toen mijn relatie tijdens een vakantie in Jordanie van de ene op de andere minuut desintegreerde, was dat zo’n heftige transitie. Het ene moment lijkt alles OK, het volgende moment ben je in shock, verdrietig, boos, is niets meer wat het lijkt en is alles een chaos. Net daarvoor had ik in een meditatie geprobeerd het nieuwe principe toe te passen waarover ik aan het lezen was: beschouw iedere pijn die in je leven komt, als een groei kans. ik nam me voor om dat vanaf dat moment te doen. “Kom maar op” zei ik zelfs tegen het universum… Ik verwachtte dat ik een kleine ‘test’ zou krijgen. Not. Het was heftiger dan heftig. Typisch een gevalletje ‘don’t try this at home’, kan ik je vertellen…

Hoe ga je om met shock, met een plotselinge verandering, met teleurstelling, verdriet, verlies, met het wegvallen van alles waarvan je zeker dacht te zijn? Ik ben altijd een ‘overlever’ geweest, dus ik had zo de reis omgeboekt, een nieuw appartement gevonden en de verhuizing geregeld. Maar dan? Gewoon doorgaan, zoals ik altijd doe? Of deze keer de pijn erkennen en proberen ervan te leren?

In deze inspiratie shot vind je een persoonlijk ‘reisverslag’, een aantal boeken die me erg helpen en wat andere tips en wetenswaardigheden voor als jij ook in een transitie zit of terecht komt. Of het nu werk is of privé: hoe comfortabeler je je voelt, hoe groter de kans dat de volgende stap nabij is, of je nu wilt of niet.

Alleen in Jordanie

Laat je een reis verpesten door iets wat er tijdens die reis gebeurt? Of kan je het integreren in je ervaringen? Een persoonlijk reisverslag, met praktische tips voor een onvergetelijke trip in Jordanië.

Heartbreak in Jordan (2019)

Surrender experiment

Geef het maar toe: we weten gewoon niet wat er gaat gebeuren. We kunnen niet alles in de hand houden, plannen, controleren. Vertrouw erop dat er gebeurt wat er moet gebeuren, dat ‘het grotere plan’ op een gegeven moment wel duidelijk wordt. Het enige dat je zelf hoeft te doen is niet in de weg staan. Maar hoe dan?
Deze twee boeken helpen je om de controle los te laten; super spannend.. Ze inspireerden me al een aantal keer om een experiment te doen, wat het interessant, minder eng en soms zelfs leuk maakt. Het levert in ieder geval waardevolle inzichten op.
The surrender experiment is het persoonlijke verhaal van Michael A. Singer, hoe hij door alles los te laten niet alleen de meest fantastische ervaringen beleefde, maar ook nog eens extreem succesvol werd in zijn werk. Fascinerend, met veel inspiratie, inzichten en tips. Het tweede boek is het boek dat ik in het vliegtuig naar Jordanië ‘toevallig’ aan het lezen was. The untethered soul geeft een meer theoretische uitleg van het thema ‘loslaten’, met praktische tips en oefeningen.

Surrender experiment
untethered soul

Quotes en inzichten

Transitions - Inspiration

Op dit Pinterest board heb ik een verzameling gemaakt van toepasselijke, wijze en leuke quotes die te maken hebben met transities. Er staan pareltjes tussen!
Weet je eigenlijk wel hoe makkelijk het is om een Pinterest board te maken over een onderwerp dat je interesseert? Google jouw thema, zoek op ‘afbeeldingen’ en je scherm staat vol prachtige quotes, foto’s, cartoons en plaatjes. Met de Pinterest extension in Chrome klik je gewoon aan wat je wilt bewaren. Zo maak je in een handomdraai een ‘board’ dat je ook weer kunt delen met anderen.

Afleiding

piekerstop
Het is belangrijk om in tijden van extreme stress, van druk, van overweldigende emoties, van piekeren, je geest ook af en toe rust te geven. Je kunt je problemen even ‘on hold’ zetten. Een ‘piekerstop’, zeg maar. Deze vreemde, grappige, debiele website, google searches en video geven je vast even afleiding:

Self Care

Zorg goed voor jezelf. Al je energie gaat in de transitie zitten en de emoties die  daarbij horen. Eet goed, slaap goed, laat je masseren. Val niet in de valkuil van alcohol, drugs, snoep etc. Dat belast je lichaam alleen maar meer. Plus het verdooft je hoofd, terwijl je dat nu juist zo nodig hebt. Probeer in het moment te zijn in plaats van je op hol geslagen gedachten te volgen. Meditatie kan hier goed bij helpen. Vraag om hulp  als het nodig is. Vind een goede coach. Praat met vrienden, slaap, sta jezelf toe om even niets te hoeven, maak ruimte om alleen te zijn.

Deze podcasts helpen me met het proces van loslaten en ‘het zoeken naar het cadeautje in de shit’ zoals ik dat tijdens mijn lezingen altijd zo mooi weet te verwoorden. Ik de praktijk blijft dat moeilijk, kan ik je vertellen…

Waar is Esther?

Transitions - Inspiration

De afgelopen maanden was ik zelden langer dan 1 week op 1 plek. Super leuk en inspirerend, maar ook vermoeiend. In plaats van ‘thuis’ te komen in Amsterdam, moest ik nu in de paar dagen dat ik in NL was, weer verhuizen. Gelukkig heb ik als Digital Nomad maar weinig spullen (op de foto zie je alles wat ik bezit), maar toch… Toevallig had ik net een nieuw appartement in Amsterdam gekocht voor de verhuur  (zie mijn real estate blog), en daar kan ik nutijdelijk in voordat ik weer in mijn ‘eigen’ appartement kan in september. Eigenlijk zonde om een appartement aan te houden alleen voor mijn spullen, want ik ben ook de komende maanden nauwelijks in NL, maar het is goed om een ‘basis’ te hebben, vooral als de rest van je leven op zijn kop staat.

De tweede helft van mei ben ik in mijn geliefde Mallorca, voor de traditionele schrijfweek (ook wel vreetweek genoemd, vanwege het lekkere eten…). Hopelijk vind ik daar de rust om ook aan mijn eigen nieuwe boek te werken. Ik heb ook een paar dagen helemaal niets gepland, terwijl ik op de finca (boerderij) verblijf die ik ooit samen met mijn Curaçaose ‘foute man’ had gekocht. Het is zo fijn om daar te zijn, even echt te ‘aarden’, in het ritme van de natuur, met mijn 7 katten en ondertussen ontelbare aantal los rondlopende kippen.

Voorlopig richt ik me alleen even op de meest noodzakelijke dingen, ga ik even niets nieuws doen of bedenken, en ga ik mijn energie vooral intern richten. Dank voor jullie begrip en support!

Transitions - Inspiration

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.

2022-08-18T21:41:43+02:00
Ga naar de bovenkant