THUIS!

Inspiratie shot oktober 2022

Esther in front of tiny house

De afgelopen maand was een chaos van verplaatsingen. Van Amsterdam naar Italië, via vrienden in Portugal naar Miami en met diverse stops weer terug naar Italië, waar ik nog steeds in een Airbnb verblijf, omdat mijn huisje nog niet klaar is. Onrustig, maar ik weet dat er binnenkort rust komt; als ik in mijn Tiny House kan en dat kan gaan inrichten. Het einde is in zicht.
Ondertussen heb ik via WhatsApp dagelijks contact met een vriendin in Hawaii die tijdelijk homeless is. Er is een huizencrisis omdat sinds corona veel Amerikanen van het vaste land naar de eilanden zijn verhuisd, waardoor zowel koop- als huur huizen niet te vinden of niet te betalen zijn. Mijn vriendin leeft in haar auto en staat compleet in de overlevingsstand, zonder uitzicht op beter.
Een aantal coaching klanten staan op het punt om hun huis op te geven en in een camper op reis te gaan en ondernemer te worden. Hoewel dat voor hen een bewuste keuze is, geeft dat ook stress.
Dat alles zet aan tot denken. Wat betekent een (t)huis? Is dat een fysieke plek? Is het ‘where the heart is’? Is het waar je laptop automatisch de WiFi herkent?
Deze maand een aantal overpeinzingen, zodat jijzelf kunt bepalen wat (t)huis voor jou betekent.

Geen adres, maar een gevoel

In dit interview van een paar jaar geleden bespreek ik wat (t)huis voor mij betekent.

Title of the article

‘Thuis’ in de lucht

Ik wil natuurlijk niet teveel het vliegen promoten, maar ALS je dan toch een lange trip moet maken – bijvoorbeeld wanneer ik naar mijn vader in Miami vlieg –  dan heb ik een tip voor je. Ik heb altijd moeite met zittend slapen. Dus de nachtvlucht terug naar Europa kost me een slapeloze nacht + tijdverschil = mega jetlag.
Het liefst vlieg ik Business Class, met een echt bed, maar dat is meestal niet te betalen. Onlangs ontdekte ik dat je met AirEuropa in één ticket 2 verschillende klassen mag combineren. Bijvoorbeeld heen met economy en terug business class. Als je een beetje puzzelt met data en vertrek-lokaties (AirEuropa is Spaans maar ze vliegen vanuit heel Europa), dan kan je soms al een retourtje Miami vinden voor €800 (waarvan dus de helft Business Class!)
Zo vloog ik laatst via Lissabon, waar ik ook nog even mijn oude tekenleraar van de middelbare school, Niek te Wierik, en zijn vrouw bezocht. Zij wonen op een prachtige plek in het binnenland van Portugal. De terugweg Miami- Madrid in Business Class was een feest. Veel plezier en comfort gewenst met jouw volgende trip!

flying business class

Doe iets aardigs

Ik ontvang regelmatig lieve mails van mensen die me laten weten dat ik ze heb geïnspireerd om een belangrijke stap te maken in hun leven. Dat is échte rijkdom, mensen! Niet meer klanten of meer omzet of meer bezittingen, maar het gevoel dat wat je doet echt een positief effect heeft op anderen. 🙏
Dus mijn tip: focus je erop om iemand anders zich goed te laten voelen, zich thuisvoelen. Hier zijn 50 dingen die je kunt doen om je ‘rijk’ te voelen en je ‘rijkdom’ te delen: 50 ways to be ridiculously generous – and feel ridiculously good

Workshop alert

Announcement of digital nomad online workshop

Eén van mijn meest populaire workshops komt er weer aan: ‘Hoe word je Digital Nomad?’

  • Met welke regels moet je rekening houden?
  • Waar zet je je bedrijf op?
  • Hoe zit dat met inschrijving, belastingen, verzekeringen?

Mijn ‘belastinggoeroe’ Ronald Oenema is er voor al je vragen! Ben jij er ook bij?

En hoe moet je dan je geld verdienen?

In de workshop ‘How to turn anything into a business‘ op 16 november help ik je van je passie je business te maken.

Inspiration bites

DOCUMENTARY
Kiss the ground

De aarde is ons thuis. We moeten er goed voor zorgen. Ik keek deze film om mijn olijfbomen te redden, maar ik leerde zoveel meer. Het probleem is groot, maar de oplossing kan zo simpel zijn.

MOVIE
Force Majeure

Een lawine schept bijna een jong Zweeds gezin op skivakantie in de Franse Alpen. In plaats van zijn familie te beschermen, rent de vader weg. Een verontrustend echt psychologisch meesterwerk.

BOEK
Holland

Een geweldig boek over de ervaringen van een asielzoeker die ons land en ons soms absurde systeem met lichtheid en positiviteit beschrijft. Grappig detail: de UWV medewerker die moeilijk doet als de hoofdpersoon ‘uit het systeem’ wil stappen, heet ‘Esther Jacobs’!

GEFELICITEERD! 🍾 🥂
Catharina Ooijens

Voor haar pensioen vroeg Catharina’s werkgever haar een boek te schrijven. Tijdens de schrijfweek in de Franse Alpen schreef ze Haar Stem; 12 ervarings-verhalen van bijzondere vrouwen met een complexe zwangerschap. Nog geen jaar later is het boek er!

Wist je dat...?

…ik een capsule wardrobe heb? …ehhhh… had?
Een capsule wardrobe is de droom van iedere digital nomad: al mijn kleding past in één koffer, alles is op elkaar afgestemd, perfect in laagjes te dragen en te combineren. Ik heb er twee jaar aan ‘gebouwd’, na een advies van Sascha Bertus (zie de moodboard van onze eerste sessie).
Toen KLM onlangs mijn koffer twee weken kwijt was, dacht ik al mijn kleding verloren te zijn en besefte ik hoe moeilijk het zou zijn om te reconstrueren wat ik had. Gelukkig kwam mijn koffer terug en had ik mijn garderobe weer compleet.
Helaas bleek toen dat een plastic zak met AL mijn broeken uit mijn tijdelijke opslag verdwenen was. Ik ben bang dat een schoonmaker dacht dat het afval was of zo. Dus nu heb ik alleen nog maar t-shirts, bloesjes en truien die perfect te combineren waren met een paar broeken die ik niet meer heb en die niet meer te bestellen zijn. Kortom: nu moet ik alsnog helemaal opnieuw beginnen mijn ‘capsule wardrobe’ weer op te bouwen 😢

capsule wardrobe example

Waar is Esther?

Het was fijn om weer even bij paps te zijn. Ondertussen leef ik alweer meer dan een maand uit mijn handbagage, die eigenlijk alleen voor die week in Miami bedoeld was. Al mijn andere spullen staan opgeslagen totdat ik in mijn trullo kan.
In mijn Airbnb in het dorpje Ceglie Messapica voel ik me steeds meer een local. De barista groet me bij naam en maakt mijn ‘espresso macchiato deca’ zodra ik binnenloop.
Ik begeleid de twee bouwprojecten met twee verschillende teams.  Ik probeer de Townhouse in het dorp op tijd af te krijgen voor de Puglia Inspiratie Reis. Het is zowat een dagtaak om alle problemen (vooral langzame levering van materialen) op te lossen. Dé manier om elkaar (en de taal en cultuur!) goed te leren kennen.
Op de dag dat je deze Inspiratie Shot ontvangt, slaap ik voor het eerst een nachtje in mijn Tiny House! Het is zooooo mooi geworden! Helaas vertrek ik de volgende ochtend al naar de schrijfweek in de Franse Alpen, maar zodra ik terug ben, ga ik van mijn huisje genieten. Volg me op @tinytrullo (FB of Insta) voor foto’s en filmpjes.

esther and her dad in Miami

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.