“The best of…”

Inspiratie shot april 2021

“The best of…” - Inspiratie shot april 2021
Vaak zien we op tegen het schrijven van updates, social media posts, nieuwsbrieven of blogs, omdat we denken dat we altijd iets nieuws moeten verzinnen. Zonde, want de meesten van ons hebben al zoveel goed materiaal!
Maar hoe weet je wat ‘goed’ is? Dat is dan weer het handige van social media: je ontvangt directe feedback, in de vorm van likes, views, comments en shares. Ter inspiratie hierbij een compilatie van mijn meest gelezen en gedeelde posts in de afgelopen maand.

Vastgoed en investerings-advies

Na het herfinancieren van mijn hypotheken (in Amsterdam for the money?) had ik ineens een flink bedrag op mijn rekening staan. Dat geld is eigenlijk gereserveerd voor het bouwen van de tiny house op mijn landje in Italië, maar vanwege de vereiste vergunningen, kan dat zomaar nog 8 – 12 maanden gaan duren. In een opwelling vroeg ik op Facebook wat zou je doen als je een jaar lang €100.000 zouden hebben? De reacties en adviezen varieerden van ‘niets mee doen, gewoon veilig op de bank laten staan, ook al is de rente negatief’, tot bitcoin, FOREX, netwerkmarketing, verzoeken om een persoonlijke lening etc. Super interessant om te lezen. Wat zou jij doen?

“The best of…” - Inspiratie shot april 2021

Hoe gaat het in Puglia?

Alle 250 liter olie is verkocht, meer dan de helft van de olijfbomen is geadopteerd en de aanmeldingen voor de olijfoogst in november en zoektocht naar andere stukjes land die te koop staan stromen binnen. Aan de andere kant heb ik na ruim een jaar nog steeds geen elektriciteit, het ontwerp van het tiny house moest tig keer aangepast worden en de vergunning duurt nog bijna een jaar. Ik kreeg veel leuke reacties op deze update.
By the way, het gesprek met de ‘geometra’ die de vergunning regelt, deed ik helemaal in het Italiaans! Waar een jaar DuoLingo allemaal niet goed voor is… Ik ben zo trots op mezelf!

“The best of…” - Inspiratie shot april 2021

Care taker gezocht voor mijn vader in Miami

Al ruim drie jaar regel ik care takers voor mijn vader (die Alzheimers heeft) in ruil voor drie maanden ‘vakantie’ in Miami. Sinds corona is het extra moeilijk, omdat Nederlanders de USA niet in mogen. Zelf verbleef ik twee maanden in Miami aan het begin van de pandemie. Toen vond ik een Amerikaanse Digital Nomad die op wilde passen. De afgelopen 5 maanden bleef mijn kunstenaarsbroer @Michaelangelo bij mijn vader. Vanaf half juli zoeken we weer iemand, bij voorkeur iemand die al in de USA is.
Voor mijn vader’s 73e verjaardag een paar weken geleden postte ik trouwens wat leuke foto’s van ons, zoals deze van toen we in 2004 samen een stukje van de camino de Santiago liepen.

“The best of…” - Inspiratie shot april 2021

De schrijfweek in Mallorca gaat door!

Wat er ook gebeurt in de wereld, hoeveel testen we ook moeten doen, zolang er vliegtuigen naar Mallorca gaan (desnoods via Barcelona) gaat de schrijfweek eind mei door. 💪
Voelt een week totaal verzorgd, werkend aan je boek – of ander schrijfproject -, in een authentiek dorpje in the middle of nowhere, voor jou als een ‘noodzakelijke reis’? Lees meer over deze unieke ervaring of luister naar de ervaring van oud deelnemer Edward Tuheteru, die onlangs zijn boek ‘Auw!’ uitgaf.

Wist je dat...?

… ik totaal geen richtingsgevoel heb? Op een wereldbol kan ik nog wel de weg vinden, maar in een straat waar ik al honderd keer geweest ben, verdwaal ik gegarandeerd.
Mijn post ’10 things about me you probably did not know’ kreeg superveel reacties:  Daarom maakte ik er nog een. En ik ben van plan deze serie nog wat uit te breiden. Grappig dat de ‘wist je dat?’-jes steeds obscuurder worden nu de ‘obvious’ dingen al zijn verteld. 😉 Houd ze dus in de gaten…

“The best of…” - Inspiratie shot april 2021

Waar is Esther?

Ik vond het heerlijk om bijna een maand in Nederland te zijn. Ik maakte zowel de lente mee (22 graden en volle zon) en sneeuw. Ik wandelde veel door prachtig Amsterdam en zag – op gepaste afstand – wat vrienden. Afgelopen weekend bracht ik in de natuur door, in Ressen. s’ Ochtends eenden voeren, eieren rapen voor het ontbijt en kruiden van het land plukken voor heerlijke soep. Dat doet me zo denken aan het leven op de ‘finca’ in Mallorca! Gelukkig ga ik over een paar weken weer naar het eiland, alleen is de finca dan helaas verkocht. ;( Hopelijk aan mensen die er vaker kunnen zijn dan mijn ex-vriend, Marinus, of ik. Deze week vertrek ik voor een maand naar Frankrijk. Hopelijk kan ik voor de schrijfweek in Mallorca nog even langs mijn landje in Italië, om te kijken hoe het met de restauratie van de trullo gaat.
“The best of…” - Inspiratie shot april 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page