Ruilen zonder huilen

Delen, lenen en ruilen is de nieuwe trend.

Op 15 april 2013 zond EenVandaag de documentaire ‘delen is hip!’ uit.

Het lijkt erop dat een oude trend weer terugkomt. Vroeger hielpen buren elkaar en wisselden ‘oude’ kleren lokaal van eigenaar. Toen is het een tijd een trend geweest om alles nieuw te kopen en na gebruik weg te gooien. Globalisering, goedkope productiemethoden en meer geld te besteden werkten de consumptiemaatschappij in de hand.

Echter tegenwoordig hebben mensen minder te besteden, zijn ze milieubewuster en bieden de social media veel mogelijkheden om met vreemden en toch ‘vertrouwd’ spullen te ruilen of delen.

Niet alleen mensen die geld willen besparen gaan ineens delen, lenen en ruilen. ‘Het is ook sociaal’ wordt er gezegd; ‘je leert nieuwe mensen kennen op een hele relaxte manier.

sitestat

Wist je dat…

  • je op www.buynothingnew.nl  leuke tips en verhalen van anderen vindt die hetzelfde in het leven staan?
  • je op www.peerby.com oproepen kunt plaatsen voor je buren? Jullie worden actief aan elkaar gekoppeld om spullen te delen of lenen.
  • je goedkoop (en vaak heel exclusief) kunt logeren bij locals over de hele wereld via www.airbnb.com?
  • je je eigen auto kunt verhuren aan anderen? Goed voor het milieu en het is ook nog eens leuk bijverdienen! Via www.snappcar.nl is hij ook meteen verzekerd, wel zo handig. Geen auto? Dan kun je dus de auto van je ‘buren’ huren wanneer dat nodig is.

Nog meer tips en inspiratie?

In de volgende columns op vrouw.nl staan ook praktische tips en leuke sites over delen, ruilen en duurzame en lowbudget oplossingen:

Ruil-ze! 😉

Vijf minuten inspiratie nieuwsbrief

Drie keer per jaar stuur ik een 5 minuten inspiratie mail met slimme en leuke tips aan al mijn contacten. Wil jij af en toe een glimlach en inspiratie in je mailbox?