Duitsland: Berlijn

Samen met fotografe Eef Ouwehand organiseer ik de Bloggen met Beeld Workshop in Berlijn. We verblijven in het gaafste design appartement midden in het leukste deel van de stad: www.circus-berlin.de (appartments)

De leukste restaurant en cafe tips vind je hieronder:

Koffie, internet en lunch:

Berlin_theke
Relaxed tentje met biologische koffie, verse sapjes, heerlijke salades en sandwiches. Alles vers en puur en zeer betaalbaar. Lekkere plek om te zitten werken, ook boven tafels en ‘huiskamer setting’. 30 min gratis internet en deels ook toegang tot het gratis internet van de buren:

Espresso Ambulanz
Leuk koffie tentje, heerlijke zelfgebakken croissants en pain au chocolat. Vriendelijk personeel. Goed, snel gratis internet. Helaas weinig oplaad mogelijkheden voor je laptop.

Factory girl
Leuk tentje voor koffie, taart en lunch. Salades, pasta, soep: kleine selectie, goede kwaliteit.

Cafe Krone
Superleuk koffie tentje, verse thee en sapjes, heerlijke salades, soep en pasta.

The Kitchen Cafe
Heerlijke lounge en werkplek. Lekkere zithoekjes, fijne werktafels, veel licht, fijne achtergrondmuziek etc. Superaardige bediening, heerlijke koffies, taartjes en lunches. Dit cafe zit onder ons appartement en we vermoeden dat dit heel snel een soort tweede ‘thuis’ gaat worden.

Lunch en diner:

Chen Che
Een prachtig authentiek Vietnamees theehuis. Alles klopt: de geur, de tuin, de aankleding, de mensen en vooral natuurlijk het eten. Reserveren aangeraden. De thee-en zijn een avontuur aan kruiden en specerijen. Ook de toetjes (uit eigen bakkerij) en exotische cocktails zijn een aanrader.

District Mot
Authentiek Vietnamees ‘street food’. Je zit op plastic krukjes tussen prachtig gestylde ‘straat karretjes’ met eten, en alles in het restaurant klopt met het concept. Aanrader is de hot pot fondue met een tafel vol heerlijk verse ingrediënten die je zelf in de verrukkelijke pot bouillon gaart.