Inspiration shot zomer 2013

Inspiratie

Caine (9) bouwt een spelletjes arcade van karton. Door een social media actie wordt hij ineens beroemd. Een ontroerende en motiverende video die laat zien dat alles mogelijk is. Caine’s Arcade deel 2 is ook de moeite waard: er is een wereldwijde trend gestart!

skateEen fotograaf maakt op zeer creatieve wijze de dromen van een invalide jongetje waar.

alexaAls je echt niets meer te doen hebt, kan je altijd nog de profile pictures van al je vrienden gaan ‘nadoen’ zoals deze idioot. Grappig.

cat austriaIk weet, het is een beetje laat, maar ik heb net Instagram ontdekt. Wat een leuke dingen kun je doen met foto’s en filters! Een eigen ‘fotoverslag’ bijhouden als dagboek, contact met andere fotografen wereldwijd en inspiratie opdoen uit andere foto’s.

Tijd besparen & slimmer werken

SMS-en in de auto? Ben je geen schrijver, maar heb je wel een verhaal te vertellen? Dragon Dictation typt wat je zegt. Handig!

scribdsoundcloudyoutube

Ik bewaar al mijn verschenen artikelen op Scribd, alle radio interviews en andere audio fragmenten op Soundcloud en video’s en TV interviews op YouTube:

  • Alles overzichtelijk bij elkaar
  • Statistieken worden bijgehouden
  • Op mijn website hoef ik alleen nog maar een link te plaatsen en niet de zware originele files.

fiverr

Op Fiverr.com kan je voor $5 allerlei klusjes laten doen. Serieuze; zoals het ontwerpen van je book cover of flyer (geef 10 opdrachten uit en allicht zit er iets bruikbaars bij. Kosten; slechts $50!), oplossen van problemen met excel of WordPress en nog heeeeel veel meer. Maar je kunt ook grappige dingen kiezen, zoals een felicitatie video voor je moeder, gezongen of gedanst door een halfnaakte man, een grappige voice-over bij een filmpje en ga zo maar door. De moeite waard om even te kijken en ideeën op te doen.

wordpressTechnische vragen over je WordPress site of blog? Mijn virtuele systeembeheerder Sophie Fischer houdt iedere dinsdagochtend een gratis WordPress spreekuur.

Persoonlijk nieuws

jij bent een topvrouw-200 pix

Mijn 4e boek Jij bent een Topvrouw lag net op tijd voor moederdag in de winkel. In eigen beheer uitgegeven. Voor slechts €9,95 blijft het een leuk cadeautje voor iedere TopVrouw…

Ondertussen werd ik zomaar ineens door de gemeente Amstelveen uit mijn eigen (koop)huis uitgeschreven omdat ik daar niet vaak genoeg slaap… en ben ik een zwerver zonder vaste woon- en verblijfplaats. Na de eerste schrik besloot ik het als een kans te zien en ben nu zo vrij als een vogeltje: geen belasting, geen administratie en geen bekeuringen meer! Deze zomer schrijf ik daarover het Handboek voor Wereldburgers.

Wil jij ook een boek schrijven? Ik heb al mijn tips over schrijven, uitgeven en promoten verzameld op mijn nieuwe website. In november geef ik weer een schrijfweek op een zonnige lokatie.

Andere leuke workshops op mooie locaties dit najaar zijn bijvoorbeeld: Boost Your Business Curaçao, Personal Branding in Barcelona en Bloggen met Beeld in Berlijn.

huisVerder heb ik mijn oog laten vallen op een mooi oud boerderijtje in Mallorca. Wie weet organiseer ik volgend jaar allemaal leuke activiteiten vanaf dat heerlijke eiland!

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.