Uitgelezen communicatie

Mijn geheimen voor een boek schrijven, free publicity en storytelling

Als je een belangrijke boodschap of verhaal te delen hebt, moet je je doelgroep aanspreken en zorgen dat het relevant voor ze is. Mijn ‘superpower’ is dat ik in een paar minuten de essentie van een verhaal pak en dat omzet in een boek-idee of andere content die gedeeld word en veel free publicity genereert.

Als schrijver van meer dan 30 boeken, spreker, journalist en ‘digital nomad’ ontdek ik voortdurend nieuwe verhalen. Waar ik ook kijk, lijk ik dingen te zien die de meeste mensen ontgaan. Zo kan ik ook jou helpen jouw verhalen te (h)erkennen, de essentie te pakken en deze te delen een boek, interviews, presentaties, blogs, websites, social media of andere vorm. Op een manier die bij jou past.

Ik ben ruim 500 keer geīnterviewd in internationale media. Door mijn ervaring – zowel offline als online- met free publicity kan ik jou helpen om ‘haakjes’ te vinden om je boodschap in de (social) media gedeeld te krijgen.

peter

“Het is Esther gelukt veel publiciteit te genereren met weinig middelen.
Dat zegt veel over haar vindingrijkheid en inzet.”

Peter R. de Vries

vrouw

“Esther draait de wereld op zijn kop en laat zien dat om elke hoek een spannende uitdaging,
leuke verrassing of mooi moment verscholen ligt.”

Vrouw.nl

Jouw boek schrijven?

Heb je wel eens overwogen om jouw boek te schrijven? Begin met de achterflap: dat is je marketing materiaal, je belofte aan je lezers en het geeft je ook gelijk de structuur voor het schrijven. Je leert mijn methode in mijn gratis blogs, of via mijn boek en eCourse. Ik organiseer ook schrijfweken op prachtige lokaties over de hele wereld. Daar help ik ondernemers in 1 week hun boek te schrijven. Met een beperkt aantal mensen werk ik ook 1 op 1.

Als (co)auteur van 30 boeken in het Nederlands en Engels, heb ik ontdekt hoe je snel een goed boek schrijft.  Met deze methode heb ik al meer dan 400 ondernemers geholpen hun boek te schrijven en uit te geven.

Jouw verhaal, idee of methode verdient het om gedeeld te worden.

Jij hebt de inspiratie, de inhoud, de kennis. ‘Reverse Writing’ biedt je een bewezen aanpak en laat je stap voor stap zien hoe je een succesvol boek schrijft.

Meer info…

Privé-schrijfcoaching is een unieke kans om gedurende drie maanden met mijn persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan je boek te werken. Naast de strategie sessie en wekelijkse 1-op-1 calls, heb je ook toegang tot een besloten community van collega-schrijvers en alle informatie die je nodig hebt over het proces.

Meer info…

Reis je mee naar een van mijn favoriete eilanden om in één week de basis te leggen voor jouw boek? Mijn schrijfweken op Mallorca, Koh Phangan (Thailand) of Curaçao zijn de ideale gelegenheid om een week lang gefocust een flinke slag te maken met jouw boek. Even helemaal weg, geen afleiding, pure focus.

Meer info…

Van achterflap tot bestseller in 10 praktische stappen

Bestel ‘Zo schrijf je een boek!’

Meer info…

Free publicity

Het geheim van free publicity is hoe je van alles een verhaal kunt maken en dat vervolgens omzet in een boek, presentatie, social media post of interview. Het is belangrijk om jezelf steeds opnieuw uit te vinden en verschillende perspectieven te zoeken om je verhaal aantrekkelijk te maken voor nieuwe doelgroepen.

Ik ben ruim 500 keer geïnterviewd op TV, radio en in andere media in 10 verschillende landen en behoor tot de top 10% social media influencers wereldwijd.

Met die ervaringen help ik jou graag om jouw boodschap te kiezen en zo te brengen dat het aantrekkelijk is (en blijft!) voor verschillende doelgroepen.

Mijn persoonlijke verhaal begon toen ik rondom de Euro invoering €16 miljoen inzamelde voor goede doelen met mijn Coins for Care actie. Later maakte ik daar een onderwerp van dat interessanter was voor de zakelijke wereld: ‘bereik grote resultaten met weinig middelen’. De afgelopen 20 jaar was ik constant in de media. Ik ben geïnterviewd over zo’n beetje alles wat je kunt bedenken: van transparantie tot tango, van reizen tot foute mannen. En de laatste tijd vooral over lokatie onafhankelijk leven en werken en natuurlijk mijn levensthema: vrijheid.

Benieuwd hoe ik alles wat me overkomt tot een verhaal weet te maken? Wil je weten hoe ik al 20 jaar lang consistent free publicity genereer? Het begon allemaal met ‘Wat is jouw excuus?‘: het verhaal van Coins for Care en Expeditie Robinson wat zich grotendeels afspeelt in de offline wereld. De daarop volgende boeken gaan ook over internet and social media. Bekijk al mijn boeken.

Al mijn eCourses, masterminds, workshops en retreats focussen op free publicity, social media en zichtbaarheid. Bekijk ze op de ‘werk met mij‘ pagina.

Bekijk de vier lastigste situaties uit mijn carrière die op camera zijn vastgelegd en de lessen en tips die je eruit kunt halen.

Meteen aan de slag met deze gratis challenge. Omdat ik zowel als journalist als geïnterviewde heb geleerd hoe je ‘haakjes’ vindt om je verhaal in de media te krijgen, ben ik een expert in free publicity geworden. De lessen die ik ‘offline’ leerde, heb ik online toegepast toen internet en social media populair werden. Door die offline ervaring behoor ik nu tot de top 10% social media influencers wereldwijd. Doe mee aan de (engelstalige) FREE 7 day social media challenge.

Leer ALLES wat ik weet over social media, personal branding en free publicity in deze eCourse. Omdat ik zowel als journalist als geïnterviewde heb geleerd hoe je ‘haakjes’ vindt om je verhaal in de media te krijgen, ben ik een expert in free publicity geworden. De lessen die ik ‘offline’ leerde, heb ik online toegepast toen internet en social media populair werden. Door die offline ervaring behoor ik nu tot de top 10% social media influencers wereldwijd. Bekijk de (engelstalige) eCourse Impact & Influence: Pro secrets to more impact and influence on social media.

In een 1-op-1 RESULTant sessie kan ik je helpen jouw verhaal duidelijk te krijgen, ‘haakjes’ te vinden voor free publicity en diverse invalshoeken te bedenken, waardoor jouw verhaal aantrekkelijk wordt (en blijft!) voor diverse doelgroepen.

Journalist & Storyteller

Als free-lancer schreef ik meer dan honderd nieuwsitems, artikelen en columns voor internationale nieuwssites (waaronder The Economist), diverse tijdschriften en kranten. Ook heb ik bijgedragen aan diverse radioprogramma’s en had ik een eigen radiocolumn over goede doelen.

Omdat ik zowel het perspectief van de journalist als de geïnterviewde goed ken, kan ik je helpen met het kiezen en verwoorden van jouw verhaal, het vinden van een ‘haakje’ om je verhaal aantrekkelijk te maken op social of aan redacties voor te stellen en hoe je lange termijn relaties opbouwt met journalisten.

Voor de Krant van de Aarde schreef ik verschillende artikelen over uiteenlopende onderwerpen zoals lifestyle, cultuur, gezondheid, ondernemen en reizen.

Maak van je zwakte je grootste kracht

Thuis in een tiny house

Kunst als therapie

Een andere kijk op ziekte en tegenslag

Dichter bij je/de natuur zijn

Avontuur

Voor The Economist Intelligence Unit (website voor investeerders) verzorgde ik twee jaar lang het nieuws over de Nederlandstalige Caribische eilanden. Deze artikelen zijn alleen via hun abonnee website EIU beschikbaar.

Voor de Nederlandstalige kwaliteitskrant Amigoe, de Napa Business en Human interest bijlage op Curacao schreef ik diverse artikelen. Inspiratie voor de onderwerpen deed ik in mijn directe omgeving op.

De beste 20 van mijn wekelijkse columns voor Vrouw.nl zijn gebundeld in het boek “Jij bent een TopVrouw“.

In 2006 schreef ik voor de rubriek “Manager en Medemens” de volgende blogs:

Wat kun je leren van de charmeur? Plus test: ken je de spelregels van de foute man?

Wat is dat toch met die foute mannen? Dit artikel schreef ik voor het Libelle Balance themanummer ‘Samen’ (over relaties)

Uitgelezen communicatie
Uitgelezen communicatie
Uitgelezen communicatie
Uitgelezen communicatie