Inspiration shot zomer 2014

Kan het hebben van minder spullen leiden tot meer geluk? Mijn antwoord is een volmondig JA. Een deel van het Handboek voor Wereldburgers is dan ook gewijd aan ‘minimaliseren’ van kosten, spullen en werk. In deze nieuwsbrief alvast wat highlights.

Tiny houses

Ik ben helemaal fan van de ‘Tiny house movement’. Ben jij benieuwd naar het maximale woongenot op minimale oppervlakte?

Dit appartement in New York van slechts 39m2 voelt als een compleet huis.

apt

De Morrissons bouwden voor $22.000 een droomhuis in een container.

droomhuis container

Mijn favoriet is het self sustainable design mini-huis van Dwelle:

dwelle

Google op ‘tiny house’ voor meer informatie en foto’s.

huis

Interessante mensen

Zeven digital nomads vertellen over hun werk en leven on the road.

nomads

Deze zes ‘uber’minimalisten hebben bijna niets. Andrew Hyde (hieronder op de foto) bezit slechts 15 ‘dingen’!

AH

De ‘armste president van de wereld’ (Uruguay) geeft 90% van zijn inkomen weg.

president

Schrijver en ontwerper Graham Hill vertelt in zijn TED speech ‘how less stuff can lead to more happiness’.

gh

Wil je leren hoe je deze principes toepast in je eigen leven? Patty Golsteijn schrijft als ‘personal ass kicker’ confronterende blogs met praktische tips en geeft op haar website minimalswitch.nl seminars en een gratis ‘business tool kit’.

Persoonlijk nieuws

Vorige week maakte ik in Barcelona de laatste edits in het Handboek voor Wereldburgers. Wil je de wereldburger lifestyle meteen uitproberen? Mijn Barcelona tips: slapen in de prachtige BedAndBreak en eten bij restaurants Norte en Betlem. Een totale ‘experience’ binnen twee straten. Puur, local, vriendelijk en echt.

Uitnodiging voor boekpresentatie

IMG_9536

Je bent welkom op 9 september om 15.30u op het Gemeentehuis van Amstelveen. (Jawel, mijn open brief  aan de burgemeester heeft resultaat gehad!) Op 11 september organiseer ik van 18-21.00 u een ‘wereldburger borrel’ in Le Pain Quotidien in Amstelveen.

Tot 9 september kun je het boek trouwens voor de speciale voorverkoop prijs van €14,95 bestellen, daarna wordt het €20.

Amazon, here I come!

Mijn boek ‘What is your dream?’ is eindelijk ook in het Engels te bestellen via Amazon.com. Ik heb de vertaling via Elance.com laten vormgeven en op CreateSpace, het self publishing platform van Amazon laten zetten. Zo is het beschikbaar in de US en door heel Europa (UK, D, S, F, I). Het is printing on demand, dus per bestelling wordt er één boek gedrukt. Dit alles is eenvoudiger dan je denkt. Mijn tips voor een boek schrijven, uitgeven en promoten staan op mijn website. Zien we jouw boek binnenkort ook in Nederland en/of buitenland?
dream book

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.