Inspiration shot lente 2015

Verwondering. Inzichten. Nieuwe ideeën. Als je de wereld met andere ogen bekijkt, word je je bewust van je eigen beperkingen en leer je nieuwe, waardevolle lessen. De belangrijkste les uit mijn Masters studie Antropologie (van alweer heeeeel lang geleden) is dat je nooit helemaal je eigen ‘bril’ af kunt zetten, maar je er wel bewust van kunt worden; Door welke bril kijk jij?

Het thema van deze nieuwsbrief is daarom: andere perspectieven.

Bijzondere mensen

Janne Willems – Pluk je moment

Janne verzamelt mooie momenten. Ze vraagt mensen in de trein om hun mooiste moment van de afgelopen week te tekenen. En dat levert juweeljes op. Ook raken passagiers met elkaar in gesprek zodra de smartphone wordt weggelegd en de stiften worden opgepakt. Echte gesprekken. Janne reisde onlangs de wereld over om te kijken of ‘klein geluk’ overal zo ervaren wordt.
www.seizeyourmoments.com

Martijn Aslander – Resourcerer

De meest gevraagde spreker van Nederland (en omstreken) houdt zich bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Regelmatig zet hij organisaties en overheden compleet op zijn kop. Deze serie filmpjes over de informatie samenleving en de implicaties ervan geven een indruk van zijn inspirerende persoonlijkheid. Martijn gaat in november trouwens ook mee naar Business ®evolution in Barcelona!

Paul Potts – Winnaar Britain’s got talent 2007

De verlegen verkoper van mobiele telefoons verbaasde iedereen met zijn prachtige opera-stem. Je kon aan hem zien dat hij niet veel zelfvertrouwen had; na het zingen zakte zijn houding weer als een hoopje ellende in elkaar. Maar terwijl hij zingt, lijkt hij een ander mens. Fascinerend om te zien. In het vliegtuig op weg naar Indonesië zag ik de film die over zijn leven is gemaakt. Nu ik zijn hele verhaal ken, ben ik nóg meer ontroerd. Misschien wel een beetje fan… 🙂

Even totaal iets anders

Be my eyes

bemyeyesapp

Blinde mensen proberen zo zelfstandig mogelijk te leven. Soms hebben ze echter even hulp nodig. Via de ‘Be my eyes app’ kun jij die geven! Is dit pak melk nog goed? Wie staat er op de foto die ik net per email ontving? Dat soort vragen zijn eenvoudig op te lossen als je even een paar seconden iemand anders zijn ogen mag ‘lenen’.

Escape rooms

Escape rooms
Welkom bij je nieuwe hobby: escape rooms! Laat je opsluiten in een kamer vol puzzels, raadsels en geheime doorgangen; je moet het mysterie oplossen om te kunnen ontsnappen. Het is zo leuk om (offline) zoveel plezier te hebben! Ik ben een uur lang helemaal ‘in het moment’. Ook ontdek ik nieuwe kanten en verborgen talenten van de vrienden waar ik mee speel. Ik ben nu bij Sherlocked and Claustrophobia geweest in Amsterdam; allebei aanrader. Binnenkort ga ik ook buitenlandse escape rooms proberen.

Magische stem

screenshot

Audities voor talentenshows leveren soms unieke momenten op. Bij The Voice France bezorgde Battista Acquaviva uit Corsica de jury niet alleen kippenvel, maar transporteerde ze naar een compleet andere plek en tijd. De commentaren achteraf zijn ook mind blowing.

Wereldburger nieuws

Reis tips

Ik was de afgelopen maanden voor de derde keer in Colombia en deel graag mijn enthousiasme voor dit bijzondere land. Ook was ik net 3 weken in Ubud, Bali, Indonesië om yoga te doen, heerlijk te eten en te ralaxen. Maar eigenlijk heb ik ook best veel werk verzet. Dat is het fijne van een leven als Digital Nomad: je kunt overal leven, werken en spelen…

Nieuw boek

Digital nomads

1 augustus komt het engelstalige boek ‘Digital Nomads’ uit, met interviews en tips over/voor internationale digital nomads. Je kunt het trouwens nu al bestellen in de voorverkoop.

Instagram voor beginners

instagram-esther

Ik ben steeds meer fan van het foto-social media-netwerk Instagram. Ervan gehoord, maar kom jij er maar niet aan toe om dit op te pakken? Ik schreef een blog met tips en een korte video om je stap voor stap uit te leggen hoe je aan de slag kunt.

Ga je mee?
Wil je het wereldburger leven aan den lijve ervaren en/of met mij aan de slag met je bedrijf, project of boek? Kom naar mijn schrijfweek of visual storytelling workshop op Mallorca of de Business ®evolution workshop in Barcelona . Je kunt natuurlijk ook deze lente/zomer ons boerderijtje op Mallorca huren.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.