Eerste resultaten Grote Foute Mannen Enquête

Ik merk dat het onderwerp ‘foute mannen’ leuke gesprekken en discussies op gang brengt. Als voorbereiding op mijn nieuwe boek ‘Heb jij al een foute man?’ plaatste ik via Twitter een oproep voor bestaande boeken over ‘Mr. Wrong’ en andere info. Naast veel tips mailde een aantal vrouwen me meteen hun eigen verhaal en boden zelfs aan om hun dagboeken op te sturen!

Eerste resultaten Grote Foute Mannen Enquête

Maar ook mannen laat dit onderwerp niet onberoerd. De typische ‘foute’ mannen hameren erop dat er eigenlijk geen goed of fout bestaat. ‘Wannabes’ vertellen me trots dat zij eigenlijk een ‘foute man’ zijn en weer andere mannen proberen handig van onderwerp te veranderen door erop te wijzen dat er ook ‘foute vrouwen’ zijn.

De reacties op de ‘Grote Foute Mannen Enquête’ beginnen al wat inzichten op te leveren. Het valt me op dat er twee soorten definities van ‘foute man’ worden gegeven: vrouwen die zelf geen ervaring hebben met dit type omschrijven hem als “egoïst, slapjanus, klootzak etc”, terwijl vrouwen die het fenomeen van dichtbij hebben meegemaakt heel duidelijk ook zijn aantrekkingskracht inzien: “charmante man die je op en tot vrouw laat voelen maar die niet eerlijk is over zijn intenties en/of zich niet wil binden”.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen, mening en eventuele inspiratie tips over dit thema.

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.