Organiseren zonder geld (Presentatie)

Bereik meer resultaat met minder middelen

Geld is vaak een belemmering in plaats van een middel. ‘Geen budget’ daagt uit tot creatievere oplossingen.

Uit mijn eigen ervaring (o.a. Coins for Care) weet ik dat het mogelijk is om enorm veel resultaat te halen met weinig middelen. Zeker deze tijd, met internet en social media, biedt ongelofelijk veel mogelijkheden om dingen anders, beter, sneller en goedkoper te doen. Ik deel inspirerende voorbeelden van over de hele wereld hoe je de meest onmogelijke doelen kunt bereiken. Dit betekent een einde aan de ‘excuses-cultuur’, en het begin van een nieuwe manier van werken, vol inspiratie en energie.

“Geen geld” is nooit meer een excuus!

KLM

“Esther’s passionele en verhelderende verhaal over hoe ze met niets anders begon dan een goed idee was een krachtige boodschap. Onze managers kunnen dit gebruiken om hun mensen aan te sturen en te begeleiden in hun streven naar customer excellence en winstgevendheid.”

KLM (Zuid Afrika)

Resultaten:

  • Leer werken met wat je hebt

  • Een nieuw level van creativiteit en out-of-the-box denken
  • Een gedeelde taal
  • Ondernemers mindset
  • Maak van iedere uitdaging een kans
  • Energie en inspiratie om deze principes meteen in de praktijk te brengen (en niet pas volgende week, maand etc.)
  • ‘NO EXCUSES!’ mentaliteit

Bekijk:

Bij TEDx Curacao vertelt Esther hoe ze zonder budget €16 miljoen inzamelde voor goede doelen en deelt het geheim hoe je grote resultaten bereikt met weinig middelen.

Zie Esthers info in 1 handig overzicht
Nodig Esther uit als spreker op jouw event

Extra’s:

Esthers lezingen duren tussen de 15 minuten en 3 uur. Van inspireren tot interactief. De volgende elementen kunnen aan een lezing worden toegevoegd:

Je kent ‘stand up comedy’? In plaats van grappen, bedenk ik ter plekke oplossingen voor allerhande uitdagingen in het publiek. Groot of klein, zakelijk of privé; ik laat zien hoe je creatief denkt en daag het publiek uit mee te denken. Bijvoorbeeld ‘hoe zet ik mijn eigen bedrijf op?’ of ‘Hoe kan ik op wereldreis zonder geld of zonder ruzie met de leerplichtwet’. Zo nodig koppel ik mensen aan elkaar die elkaar verder kunnen helpen.
Een interactieve mix van inspirerende filmpjes, puzzels, ‘real life’ voorbeelden, mijn eigen verhaal (o.a. Coins for Care) en andere anekdotes. Voor elk wat wils. Centrale thema’s zijn: bereik meer met minder, creatief denken, natural networking en passie!
The Marshmallow Challenge, de onmogelijke touwoefening, de paardenpuzzel etc. Afhankelijk van de groep, de ruimte, de beschikbare tijd en de rest van het programma weet ik de perfecte toevoeging, waarbij de deelnemers plezier hebben, er veel energie vrijkomt en die ook inhoudelijke aansluit bij het thema.