Comfort Zone Gymnastiek (Presentatie)

Overwin weerstand tegen verandering

Gymnastiek voor je comfort zone… Zonder gezonde spanning geen nieuwe ervaringen. Waarom leren we binnen de lijntjes te kleuren? We worden al op school beloond als we dingen doen zoals ze horen. Niemand leert ons hoe belangrijk het is om fouten te maken. Je leert jezelf beter kennen door op je bek te gaan; je kracht en je zwaktes.

Ik vertel over deelname aan Expeditie Robinson, foute mannen, reizen door meer dan 100 landen, leven buiten het systeem. Kortom: ik laat zien dat je sterk wordt van comfort zone gymnastiek. Ik leer je de signalen van je verdedigingssysteem te herkennen, en… negeren.

Dat is ondernemerschap!

capgemini-logo

“Esther heeft een goed gevoel voor groepsdynamica en heeft vanuit haar rol altijd onze teams weten te inspireren met haar vernieuwende ideeën, drive en energie.”

Capgemini (Europa)

Resultaten:

  • Herken je ‘comfort zone alarm’ en verwar het nooit meer met ‘gevaar’

  • Minder weerstand tegen nieuwe ervaringen

  • Leer om barrières te overwinnen, en er misschien zelfs van te genieten?!?

  • Klaar voor nieuwe avonturen!

  • Een gezamenlijke taal

  • Vernieuwde energie, betere connectie met collega’s

  • Deelnemers delen plezier en (her)ontdekken hun eigen passie

  • ‘NO EXCUSES!’mentaliteit

Zie Esthers info in 1 handig overzicht
Nodig Esther uit als spreker op jouw event

Extra’s:

Esthers lezingen duren tussen de 15 minuten en 3 uur. Van inspireren tot interactief. De volgende elementen kunnen aan een lezing worden toegevoegd:

Je kent ‘stand up comedy’? In plaats van grappen, bedenk ik ter plekke oplossingen voor allerhande uitdagingen in het publiek. Groot of klein, zakelijk of privé; ik laat zien hoe je creatief denkt en daag het publiek uit mee te denken. Bijvoorbeeld ‘hoe zet ik mijn eigen bedrijf op?’ of ‘Hoe kan ik op wereldreis zonder geld of zonder ruzie met de leerplichtwet’. Zo nodig koppel ik mensen aan elkaar die elkaar verder kunnen helpen.
Een interactieve mix van inspirerende filmpjes, puzzels, ‘real life’ voorbeelden, mijn eigen verhaal (o.a. Coins for Care) en andere anekdotes. Voor elk wat wils. Centrale thema’s zijn: bereik meer met minder, creatief denken, natural networking en passie!
The Marshmallow Challenge, de onmogelijke touwoefening, de paardenpuzzel etc. Afhankelijk van de groep, de ruimte, de beschikbare tijd en de rest van het programma weet ik de perfecte toevoeging, waarbij de deelnemers plezier hebben, er veel energie vrijkomt en die ook inhoudelijke aansluit bij het thema.