Energie management & burnout preventie

Workshop: Light your fire, without the burnout

Light your fire, without the burnout

Stort je je met heel je hart in je passie en wil je voorkomen dat je emotioneel of fysiek uitgeput raakt?

Als je een passie hebt voor het leven, je werk, je roeping, je missie, dan weet je dat je je leven – of op zijn minst een belangrijk deel ervan – aan die passie wilt wijden. Om dit langetermijndoel te bereiken, heb je een duurzame methode nodig om je energie te beheren. Nooit meer al je energie opmaken, pas opladen wanneer het ‘reservelampje’ gaat branden en dan weer opnieuw leeglopen.

Deze workshop geeft je praktische tips en inzichten; voorkom fouten die vaak gemaakt worden en vind een duurzame manier om je energie te managen, zodat je kunt blijven werken aan wat belangrijk is voor jou.

Datum: woensdag 14 juni
  • Amsterdam: 20-21 h
  • New York: 14-15 h
  • California: 11-12 h
Locatie: Online via Zoom
Investering: €47 pp
Add to cart
Anne Pixa

“Ik heb dit echt nodig…”

Anne

Dominic

“Door je kwetsbaarheden te tonen, word je juist sterker”

Dominic

Deze workshop geeft je praktische tips en inzichten om de fouten die de meeste ondernemers maken te vermijden:

  • Hoe je je analytische brein in evenwicht houdt met je emotionele intuïtie
  • Behaal succes op lange termijn, en houd energiereserves over
  • Gevoed door motivatie, ondersteund door routine
  • Van leven in overlevingsmodus tot rijkelijk leven
  • Volg je dromen zonder te ontsporen of in een nachtmerrie te belanden
  • Geleid door passie, vermijd teleurstelling of overweldiging
  • Blijf gefocust op je doelen, respecteer je grenzen en behoud je balans

Met een volledig opgeladen batterij kun je magie creeëren en het zo lang volhouden als je wilt. Wat nog belangrijker is, je zult een voorbeeld zijn voor de dierbaren om je heen, en ook een duurzame manier vinden om hun energie te beheren om hun passie na te jagen.

Waarom voelen zoveel krachtige, gedreven mensen zich emotioneel en fysiek uitgeput, terwijl ze werken aan iets waar ze veel om geven?

We gebruiken allemaal weleens onze ’turboknop’. Het is een geweldige oplossing voor noodsituaties, werksprints en energiekicks. Maar als je constant in de ‘turbomodus’ zit, is er geen tijd voor herstel van je lichaam en het opladen van je ‘batterij’. Je verbruikt meer energie dan beschikbaar is, wat betekent dat je constant in reserve leeft. Dat is een tijdje oké; voor een fase in je project of leven. Maar zodra dit ‘leven op reserve’ een manier van leven wordt, is het geen duurzaam model. Het is niet de vraag óf het fout gaat, maar wanneer en hoe. In mijn geval waren het twee auto-ongelukken, resulterend in twee whiplashes en twee burn-outs; beide combinaties zaten zeven jaar uit elkaar. Ik had veertien jaar om mijn lessen te leren, en dat heb ik niet gedaan. Pas nadat exact hetzelfde patroon zich herhaalde, begreep ik dat ik iets moest veranderen.

Maar hoe? Ik wist dat ik mijn analytische brein in evenwicht moest houden met mijn emotionele intuïtie, uit mijn hoofd moest gaan en meer in mijn lichaam. Ik heb het echt geprobeerd, maar ik gleed constant terug naar oude patronen. Dan zei mijn lichaam weer ‘stop’. Ik raakte gefrustreerd en gedemotiveerd, totdat ik – eindelijk – besefte dat ik het probleem probeerde op te lossen met dezelfde tools die het veroorzaakt hadden. De overstap die ik moest maken, had een heel andere aanpak nodig: van doen naar zijn. Het leek op dat moment onbegrijpelijk en moeilijk, maar terugkijkend was het de meest natuurlijke manier.