Inspiration shot voorjaar 2010

Tijd besparen met slimme software

Textexpander zorgt ervoor dat je vaak gebruikte woorden, zinnen of stukken tekst d.m.v. een keyword tevoorschijn tovert. Het werkt in iedere applicatie, zelfs voor afbeeldingen!

Evernote slaat al je foto’s, notities, documenten en scans (van bijvoorbeeld bonnetjes) op. De software herkent ook de tekst IN de foto of scan en maakt alles slim zoekbaar.

Lees 6 tips om je productiviteit te verhogen en wat je verder allemaal met Evernote kunt doen om je leven en business beter te organiseren.

Ik heb beide programma’s onlangs ontdekt en ben fan!

Inspirerende websites

Oh, had ik deze ideeën maar gehad….

www.milliondollarhomepage.com Een student verkoopt 1 miljoen pixels op zijn homepage voor $1 per stuk en is succesvol!

www.datumprikker.nl Vergadering? Dineetje met vrienden? Workshop of vakantie plannen? Geen heen en weer ge-email meer. Gewoon datumprikker gebruiken.

De leukste filmpjes

www.wherethehellismatt.com De 4 leukste minuten van je leven! Matt reist de wereld rond, doet overal een gek dansje en neemt dat op op video. Zijn filmpje trok meer dan 27 miljoen bezoekers! Een kauwgommerk wilde sponsor worden, dus Matt zei zijn baan op en reisde opnieuw de wereld rond.

Youtube The Ball Girl Een kort filmpje dat je eigenlijk twee keer moet bekijken om goed tot je door te laten dringen wat er gebeurt. Let vooral ook op de gezichten van de baseball spelers en het gesproken commentaar. Enjoy!

Geen video maar plaatjes: zoek op Google naar images van “extreme ironing” en verbaas je over deze vreemde hobby van kennelijk een heleboel mensen…

Social media tips

Nog niet aan het Twitteren? Amerikaanse social media goeroe Laura Roeder (slechts 21 jaar jong!) geeft goede uitleg en geweldige business tips in korte videos. Sommige zijn gratis, andere videos kun je tegen een kleine vergoeding bekijken. Ze heeft een aparte stem, maar zeker de moeite waard. www.lauraroeder.com

Word je gek van al die social media sites? Probeer www.hootsuite.com. Een berichtje wordt tegelijkertijd op Twitter, Facebook en Linkedin geplaatst. Je kunt ook berichtjes voor in de toekomst inplannen.

Leuk: Wist je dat je met 1 druk op de knop een PDF boekje kunt maken van al je Tweets; gratis! Zie http://tweetbook.in/

Hoe staat het met jouw droom?

Ben je tevreden met wat je doet? Of denk je soms: er is meer? Een paar tips:

  • Je hoeft niet precies te weten wat je wilt om een stap te nemen. Een vaag gevoel van onrust, of een beweging weg van wat je NIET wilt kan al voldoende zijn.
  • Wacht niet op het perfecte moment, dat alle omstandigheden ideaal zijn. Dat komt nooit. Als je iets wilt doen, doe het NU!
  • Begin met een klein stapje. Een cursus, een vakantie, een oriëntatie. Je zult zien dat dat veel energie genereert en dat de volgende stap dan snel duidelijk wordt.
  • Geen excuses meer! Wat je ook tegenkomt, je lost het onderweg op.

Ter inspiratie kun je de mini-workshop ‘realiseer je droom’ beluisteren (10 minuten, uit een radio interview) of meedoen met het webinar (1 uur, via internet uitgezonden en opgenomen). 18 mei is er een live workshop in Utrecht en start de coaching club ‘realiseer je droom in 3 maanden!

Persoonlijk nieuws

Ik kan je vertellen wat een plezier en energie het geeft om een lang gekoesterde droom om te zetten in realiteit. Op dit moment zeil ik namelijk rond in de Caribbean! Je kunt mijn reis volgen op Twitter:

twitter

Er zijn al 3.300 exemplaren van mijn boek Wat is jouw excuus?

wat is jouw excuus-200 pix

verkocht en ik krijg nog steeds veel leuke reacties van mensen die na het lezen ervan geïnspireerd raakten om hun eigen droom achterna gaan.

Het boek wordt nu ook vertaald in het Engels en ik hoop wat publiciteit in de US te genereren. Zie What is your excuse? Mijn droom is om ooit bij Oprah in haar show te komen.

Vanaf mei start ik trouwens een internationale coaching club voor ondernemers en ZZP-ers. Heb je behoefte aan een sparring partner en wil je jezelf verder ontwikkelen? Misschien is dit iets voor jou.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.