Inspiration shot winter 2012

Leuke filmpjes

Werk je in een omgeving waar men focus groups als ‘heilig’ beschouwd? Dan kan dit hilarische filmpje
“killing good ideas may harm your future” wellicht helpen om de mening van de klant te relativeren…

Een van mijn hobbies is de meest verrassende audities van de diverse Talent shows wereldwijd te ‘scouten’. Deze van Freddie Combs is mooi, motiverend en ontroerend.

Meer inspirerende filmpjes en bijzondere audities kun je vinden op mijn Youtube kanaal.

Tijd besparen met slimme software

Ik heb al bijna 16 uur aan onzinnig typewerk bespaard met TextExpander. Meer info en tips over slimme shortcuts op Mac en PC vind je op www.tovertypen.nl

Word je ook gek van het onthouden of bewaren van al die verschillende wachtwoorden? Het programma 1password lost dat in 1 keer voor je op.

Wie droomt er niet van een lege inbox? Tip: creer de volgende mappen: archief, actie, lezen, wachten op, ooit als ik tijd hebt… etc. en verplaats berichten uit je inbox naar de juiste folder. NB de folders zijn gesorteerd op handeling, niet op klant. De slimme zoekfunctie in je mail en op je computer kan sowieso alles vinden. Meer slimmer werken tips? Download gratis het boekje ‘slimmer werken vanaf nu‘ van Anja Wassenaar.

Inspirerende websites

Maak to do lijsten, brainstorm overzichten en boodschappen lijsten en deel ze met anderen zodat je er samen in kunt werken. Ideaal. Workflowy.com. Nu ook als app op je smartphone, zodat je lijsten op je computer en telefoon synchroniseren.

Even lachen? Bekijk de meest hilarische autocorrect typo’s op de iPhone:

busy-chris1

Social media tips

Ok, je zit op Twitter, maar weet niet goed wat je moet posten. Waarom niet de 5 meest gestelde vragen beantwoorden? Iedere schooljuf, politieagent of advocaat weet dingen die voor anderen niet zo vanzelfsprekend zijn. Vat die samen in 140 tekens en je hebt waardevolle content.

twitter

Is jouw thema/focus/onderwerp bekend, maar heb je inspiratie nodig om erover te schrijven? Zoek op google en verzamel quotes, cartoons, foto’s, songteksten en youtube filmpjes over jouw keywords. Leuke variatie!

Persoonlijk nieuws

Ik organiseer steeds vaker thema workshops op mooie lokaties, waar een aantal ondernemers bij elkaar komen om inspiratie op te doen en gefocust te werken, zoals bijvoorbeeld de Schrijfweek in Oostenrijk en Curaçao. Een greep uit mijn workshop agenda:

Belastingvrij in de sneeuw spelen met andere ondernemers? Een keer OVER je zaak denken in plaats van er middenin zitten? Sparren en nieuwe inspiratie opdoen? Er zijn nog enkele plekjes vrij voor het Boost Your Business Weekend in De Berghut (Oostenrijk) van 24-28 januari.

Personal Branding Weekend In 3 dagen van idee naar strategie, slogan, website, social media strategie, visitekaartjes, kortom: (online) presence. Samen met fotografe en brand builder Eef Ouwehand. 8-10 februari.

Maak je eigen app in 1 week!
Apps zijn de toekomst. Maar ze laten bouwen is erg duur. Waarom niet zelf leren? Voor een fractie van het bedrag? Op Curaçao? In 1 week een nieuwe skill EN je eigen app! En een lekker kleurtje op de koop toe.

Een boek schrijven blijft een populair thema. De Facebook groep ‘een boek schrijven’ had al snel 125 leden die tips en ervaringen uitwisselen.
De tweede druk van mijn boek ‘Heb jij al een foute man>’ heb ik in eigen beheer gedaan nadat ik diverse opties had bekeken. Het resultaat van mijn speurtocht staat op www.herdrukjeboek.nl. Die kennis is ook handig om je eerste boek zelf te drukken, zie www.mijneersteboek.nl. Ik heb een aantal algemene tips om je boek te schrijven verzameld. Succes en veel plezier ermee!

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.