Schrijf je boek in de Franse Alpen

9-16 oktober 2022

Middenin het beroemde skigebied van Les Arcs, ligt het mini bergdorp ‘Les Granges’. Niets dan natuur, bos , stilte en prachtig uitzicht op de bergen. De ideale plek om in alle rust aan je boek te schrijven. Of je boek nu nog in het beginstadium is of dat je al bezig bent of je manuscript al bijna af hebt en de puntjes op de i wilt zetten.

We worden verzorgd (zeg maar: verwend!) door de Nederlandse chef-kok Martijn van den Elzen en gastvrouw Maartje, die al jaren in de bergen wonen en alle mooie plekjes kennen. Naast de schrijfworkshops en begeleiding die je van mij krijgt, zijn er ook mooie wandelingen, een kookworkshop, een yoga les en een massage inbegrepen om voor optimale inspiratie te zorgen. Heerlijk om echt even weg te zijn, helemaal verzorgd te worden en tot rust te komen.

Het bijzondere aan deze schrijfweek in de Alpen is dat mijn uitgever Jan Willem Gerth er ook bij is. Ik noem hem ook wel eens mijn ‘uitgeef-goeroe’ omdat hij alles weet van self-publishing, e-books, drukwerk, distributie (hoe krijg je je boek bij Bol.com) etc. Naast gezelligheid, kun je hem dus ook alles vragen over het uitgeven van je boek, waar een uitgever op let, wie te benaderen etc.

Welk resultaat mag je verwachten?

In welk stadium je boek ook is (nog een idee of al half af) je komt met een sterk verbeterde/gegroeide versie terug van het zonnige eiland. Bekijk voorbeelden, het dagelijkse programma en andere algemene informatie voor mijn schrijfweken.

“Door de rust en ruimte die je hier ervaart,
is mijn boek idee tastbaar geworden.”

Andrea Dronk

“Wat een week!
Woorden schieten te kort voor wat hier mogelijk werd.”

Ton Kooiman

“Fijn dat dit soort weken bestaan,
waarin je je weer helemaal op kunt laden!”

Sophie Fischer

“Onwijs inspirerend, zoveel leuke mensen om je heen. Goede ideeën en tips.
Plus natuurlijk een heerlijke plek om lekker bezig te zijn.”

Angelika Kuiper

Excursies

De week staat uiteraard in het teken van het schrijven. We volgen een vast ritme. Iedere ochtend geef ik een workshop over een thema dat je die dag direct kunt toepassen. Lunch en diner worden in het chalet verzorgd, zodat je ongestoord verder kunt werken. Als je 1 op 1 begeleiding nodig hebt, is die altijd beschikbaar. Eind van de middag of ‘s avonds maken we een wandeling of mini-excursie, soms gecombineerd met de lunch of het diner. De ideale combinatie van maximale schrijftijd en toch iets van de omgeving zien. Het programma en andere algemene info vind je op de algemene schrijfweek pagina.

De eerste avond, tijdens het kennismakingsdiner, bepalen we samen het programma. Hieronder wat voorbeelden van excursies en activiteiten om de Alpen beter te leren kennen:

  • Een wandeling op de berg of in het bos

  • Een yogales met uitzicht over de bergen

  • Een speciale ‘schrijvers’ massage aan huis.

  • Een wijnproeverij

  • Diner bij boutique restaurant Le Petit Hibou

  • Een kookworkshop met verse lokale producten (je mag ook alleen het resultaat opeten als je geen zin hebt om te koken)

  • Nacht- of avondwandeling door het bos

“Het eten in on-ge-lo-fe-lijk lekker en de omgeving inspirerend.
Ik ben er klaar voor om mijn levensverhaal te publiceren.”

Carole Donkers

“Ik had het gevoel alsof ik een renpaard was, dat al maanden in een starthokje had gestaan.
En nu ging ineens het schotje omhoog: ik ging als een speer!”

Jacoline Steegstra

“Deze zo zorgvuldig gekozen omgeving mist zijn uitwerking niet.
Ik ga met nieuwe energie weer naar huis.”

Astrid

All-inclusive prijs

Werkelijk alles is bij deze prijs inbegrepen: accommodatie in ons eigen authentieke schrijverschalet (eigen kamer en badkamer), alle door onze privé-chef bereide maaltijden, drankjes, snacks, dagelijkse schrijf workshops, privé begeleiding, wandelingen en andere excursies. Zelfs een kookworkshop, yoga les, massage en een diner in het boutique restaurant zijn inbegrepen. Alleen je reis is voor eigen rekening. Het programma en algemene info vind je op de algemene schrijfweek pagina.

Privé kamer:
Normale prijs €3750

Ruim €1000 ‘Early bird’ korting

Early bird DEAL VOOR SLECHTS €2745

Gedeelde kamer:
Normale prijs €2750 p.p.

Ruim €700 ‘Early bird’ korting

Early bird DEAL VOOR SLECHTS €1995 P.P.

Zij deden een schrijfweek

Peter, Corinne, Edward en Patty vertellen hoe zij hun schrijfweek (in Mallorca) hebben ervaren.

Reisinfo

De Schrijfweek in de Franse Alpen vindt plaats in het gehucht Les Granges (vlakbij het beroemde skiresort Les Arcs), deel uitmakende van de gemeente Bourg Saint Maurice, Savoie.
We beginnen op 10 oktober rond 5u ’s middags met een welkomstborrel en diner. Zorg dus dat je op tijd ter plekke bent. Je kunt met de auto, trein of het vliegtuig komen. Hieronder alle opties.

Met de auto
De reistijd (vanaf AMS) naar Les Granges (Bourg Saint Maurice) is ongeveer 10 uur inclusief stops. Een goede overnachtingsplek als je in twee dagen rijdt is Novotel Nancy Laxou.

Vliegen naar Lyon of Geneve
Ongeveer twee maanden van tevoren ontvang je een vluchtschema met de beste vluchten.
Als de vlucht naar Lyon kiest dan kun je gebruik maken van onze transfer. We halen en brengen je naar het vliegveld (ongeveer 2 uur rijden). De kosten hiervoor zijn €95-130 retour, afhankelijk van het aantal personen die daar gebruik van wil maken.
Vanaf Geneve is het ook ongeveer twee uur rijden naar Les Granges.
Op het vliegveld kun je evt. een auto huren: www.rentalcars.com

Je vliegt naar Parijs en neemt dan de trein
Op de KLM website kun je een ticket boeken AMS –> Parijs CDG –> trein Lyon Part Dieu (XYD), het trein station van Lyon. Vanaf daar kun je dan een aansluitende trein naar Bourg Saint Maurice boeken.

Je komt met de trein tot Bourg Saint Maurice
De TGV rijdt naar Bourg Saint Maurice. De tijden zullen erg uiteenlopen.

Mocht je een een extra nacht willen blijven, dan kost dat €75 (incl. ontbijt/diner). We halen en brengen je naar Bourg Saint Maurice (10 min. vanaf het chalet de berg af).

Alle treintijden zijn op deze website te vinden.

OVER DE SCHRIJFWEKEN

Algemene schrijfweek info

Curaçao

20-26 maart 2022

Mallorca

24-31 mei 2022