Schrijf retraite in de Franse Alpen – schrijfweek

Schrijf je boek in 1 week van 9-16 oktober 2022

Middenin het beroemde skigebied van Les Arcs, ligt het mini bergdorp ‘Les Granges’. Niets dan natuur, bos, stilte en prachtig uitzicht op de bergen. Ons authentieke schrijvers chalet is de ideale plek om in alle rust aan je boek te schrijven. Of je boek nu nog in het beginstadium is of dat je al bezig bent of je manuscript al bijna af hebt en de puntjes op de i wilt zetten.

We worden verzorgd (zeg maar: verwend!) door de Nederlandse chef-kok Martijn van den Elzen en gastvrouw Maartje, die al jaren in de bergen wonen en alle mooie plekjes kennen. Naast de schrijfworkshops en begeleiding die je van mij krijgt, zijn er ook mooie wandelingen, een massage en restaurant bezoek inbegrepen om voor optimale inspiratie te zorgen. Heerlijk om echt even weg te zijn, helemaal verzorgd te worden en tot rust te komen.

Ik regel verder een designer om een eerste versie van je boek-cover te maken. Zo komt je boek écht tot leven en kun je evt. de promotie en/of voorverkoop al starten! Ook is er een workshop met mijn uitgever Jan Willem Gerth. Ik noem hem ook wel eens mijn ‘uitgeef-goeroe’ omdat hij alles weet van self-publishing, e-books, drukwerk, distributie (hoe krijg je je boek bij Bol.com) etc. Zo kun je al je vragen over het uitgeven van je boek, waar een uitgever op let, wie te benaderen etc. stellen aan een expert. Kortom: geen excuses meer! 🙂 Jouw boek komt er!

Welk resultaat mag je verwachten?

In welk stadium je boek ook is (nog een idee of al half af) je komt met een sterk verbeterde/gegroeide versie terug van het zonnige eiland. Bekijk voorbeelden, het dagelijkse programma en andere algemene informatie voor mijn schrijfweken.

cecile dekkers

“Bedankt voor alle liefde, positieve & creatieve energie, inspiratie en motivatie.
Ik ben echt geïnspireerd om door te gaan met het schrijven van mijn boek!”

Cécile Dekkers

AJ Scott

“Het was een geweldige week!
Het super om naast de schrijfcursus ook de andere schrijvers persoonlijk te leren kennen.”

AJ Scott

kees-jan dijkstra

“Wat een creatieve en zinvolle week van schrijven!
(en eten😋) (en drinken🍷)”

Kees-Jan Dijkstra

AJ Scott

“Ik kwam hier met niets anders dan een idee.
Ik vertrek met meer dan 40.000 woorden op papier en een duidelijk plan voor mijn boek.”

AJ Scott

Excursies

De week staat uiteraard in het teken van het schrijven. We volgen een vast ritme. Iedere ochtend geef ik een workshop over een thema dat je die dag direct kunt toepassen. Lunch en diner worden in het chalet verzorgd, zodat je ongestoord verder kunt werken. Als je 1 op 1 begeleiding nodig hebt, is die altijd beschikbaar. Iedere dag maken we een wandeling of mini-excursie, soms gecombineerd met de lunch (picknick!) of het diner. De ideale combinatie van maximale schrijftijd en toch iets van de omgeving zien. Het programma en andere algemene info vind je op de algemene schrijfweek pagina.

De eerste avond, tijdens het kennismakingsdiner, bepalen we samen het programma. Hieronder wat voorbeelden van de excursies en activiteiten waar je uit kunt kiezen om de Alpen beter te leren kennen:

  • Een wandeling op de berg of in het bos

  • Een speciale ‘schrijvers’ massage aan huis (Deze doen we zeker!)

  • Diner bij boutique restaurant Le Petit Hibou. Favoriete excursie van alle schrijvers!

  • Een yogales met uitzicht over de bergen

  • Een wijnproeverij

  • Een kookworkshop met verse lokale producten (je mag ook alleen het resultaat opeten als je geen zin hebt om te koken)

  • Nacht- of avondwandeling door het bos

Schrijfweek in de Alpen
esther coaching in the french alp
Participants of the writing retreat walking in the french alps
kees-jan dijkstra

“Een week volledig ‘ontzorgd’ leven en 100 % kunnen focussen op je boek is echt een cadeautje voor jezelf.
Met een inspirerende club internationale schrijvers, top privé-kok Martijn die 2x p/dag de mooiste lokale gerechten voor ons op tafel toverde, en de energieke begeleiding van Esther Jacobs heeft de afronding van mijn boek over authentieke storytelling echt een boost gekregen…
Nu alleen nog de losse eindjes afronden en dan kan mijn manuscript door naar de uitgever, de cover is al klaar.”

Kees-Jan Dijkstra

catharina ooijens

“Mijn werkgever vroeg me om een boek te schrijven
en ik had geen idee hoe dat te doen.
Esther hielp me niet alleen met de opzet en structuur,
maar leerde me ook van alles over promotie, uitgeven en nog veel meer.”

Catharina Ooijens

All-inclusive prijs

Werkelijk alles is bij deze prijs inbegrepen: accommodatie in ons eigen authentieke schrijverschalet (eigen kamer en badkamer), alle door onze privé-chef bereide maaltijden, drankjes, snacks, dagelijkse schrijf workshops, privé begeleiding, wandelingen en andere excursies. Zelfs een kookworkshop, yoga les, massage en een diner in het boutique restaurant zijn inbegrepen. Alleen je reis naar het chalet is voor eigen rekening. Het programma en algemene info vind je op de algemene schrijfweek pagina.

Privé kamer:
Normale prijs €4495

Ruim €1000 ‘Early bird’ korting

Early bird DEAL VOOR SLECHTS €3490

Gedeelde kamer:
Normale prijs €3495 p.p.

Ruim €1000 ‘Early bird’ korting

Early bird DEAL VOOR SLECHTS €2490 P.P.

*Elke schrijfweek reserveer ik één gesponsorde plek voor een schrijver met een bijzonder verhaal. Heb jij een goede reden om mee te willen tegen een gereduceerd tarief? Stuur me dan even een mailtje met een omschrijving van je situatie en je boek-plannen.

Zij gingen je voor

Tim, Cecile, Kees-Jan en Catharina vertellen hoe zij hun schrijfweek in de Franse Alpen hebben ervaren.

Reisinfo

De Schrijfweek in de Franse Alpen vindt plaats in het gehucht Les Granges (vlakbij het beroemde skiresort Les Arcs), deel uitmakende van de gemeente Bourg Saint Maurice, Savoie.
We beginnen op 9 oktober rond 5u ’s middags met een welkomstborrel en diner. Zorg dus dat je op tijd ter plekke bent. Je kunt met de auto, trein of het vliegtuig komen. Hieronder alle opties.

Met de auto
De reistijd (vanaf AMS) naar Les Granges (Bourg Saint Maurice) is ongeveer 10 uur inclusief stops. Een goede overnachtingsplek als je in twee dagen rijdt is Novotel Nancy Laxou.

Vliegen naar Lyon of Genève
Ongeveer twee maanden van tevoren ontvang je een vluchtschema met de beste vluchten. Op het vliegveld kun je evt. een auto huren: www.rentalcars.com. Zowel vanaf Lyon als Genève is het ongeveer 2 uur rijden naar Les Granges.

Als meerdere deelnemers naar dezelfde airport vliegen, dan kun je vanaf 3 personen gebruik maken van onze transfer. We halen en brengen je naar het vliegveld . De kosten hiervoor zijn €95-130 retour, afhankelijk van het aantal personen die daar gebruik van wil maken.

Schrijfweek in de Alpen

Je vliegt naar Parijs en neemt dan de trein
Op de KLM website kun je een ticket boeken AMS –> Parijs CDG –> trein Lyon Part Dieu (XYD), het trein station van Lyon. Vanaf daar kun je dan een aansluitende trein naar Bourg Saint Maurice boeken.

Je komt met de trein tot Bourg Saint Maurice
De TGV rijdt naar Bourg Saint Maurice. Alle treintijden zijn op deze website te vinden.

De tijden zullen erg uiteenlopen. Mocht je een dag eerder aankomen, dan kunnen we je een hotel in Bourg Saint Maurice aanraden. De eerste en laatste dag van het retreat kunnen we je evt. halen en brengen naar Bourg Saint Maurice (10 min. vanaf het chalet de berg af).

Schrijf je boek in Mallorca
OVER DE SCHRIJFWEKEN

Algemene schrijfweek info

Schrijf je boek in 1 week
Curaçao

20-26 maart 2022

Schrijf je boek in Mallorca
Mallorca

24-31 mei 2022