Pamflet 2.nl

Zelfsturing: bottom-up organiseren

pamflet

In dit boek verhalen van pioniers; bekende en onbekende Nederlanders die zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken. In hun eigen straatje, op hun werk of landelijk. Of die op het punt staan dat te gaan doen, maar nog aan het idee moeten wennen. Dit boek biedt ideeën en inspiratie voor 17 miljoen Nederlanders.

Esther schreef: ‘Ben je slachtoffer of kapitein?’ Pas op! Als je zelf de verantwoording neemt, is er niemand meer die je de schuld kunt geven…’

Bestel op Bol.com

Nederlanders kunnen goed klagen, zegt men. Is dat onze volksaard of is het een oude gewoonte die we honderd jaar hebben aangeleerd? Als je een probleem had, dan legde je dat op het bordje van een ander. De overheid, je baas of een instantie. Zo deden we dat altijd. Maar nu niet meer!

Een kentering in de samenleving is zichtbaar. Steeds meer mensen ervaren dat het leuker is en sneller werkt als je zélf actie onderneemt. Zelfsturing! Zelf zoeken naar een oplossing in plaats van afschuiven. Het zou wel eens dé aanpak van de crisis kunnen worden.

Lees Esther’s bijdrage: ‘Ben je slachtoffer of kapitein?’

Pamflet2.Nl - Zelfsturing by on Scribd