Inspiration shot zomer 2011

Leuke filmpjes

Tijd besparen met slimme software

Inspirerende websites

(Fre)elance
Ik heb mijn website helemaal vernieuwd met behulp van een ‘virtual assistant’ (=VA) uit de Filippijnen. Een andere VA uit Roemenie houdt mijn adresboek up to date. Steeds meer klusjes die in het engels en via internet kunnen, kun je tegenwoordig uitbesteden. Kosten? ca. $10 per uur.
www.elance.com helpt met de selectie van professionals over de hele wereld. Van programmeurs tot marketing mensen. Mijn advies is om met particulieren in zee te gaan, niet met bedrijven en te selecteren op personen die minstens 6 klussen hebben gedaan en minstens 98% positieve feedback hebben gehad. Begin met een klein klusje en breid het uit naarmate je tevreden bent. Welke klus zou jij het liefst van je bord hebben? Administratie, internet marketing of research? Probeer het eens. Wat heb je te verliezen?

Social media tips

LinkedIn headline
De meeste LinkedIn gebruikers weten niet dat ze hun ‘headline’ kunnen personaliseren. Al doe je maar één ding op LinkedIn, dan zou dit het moeten zijn. Laura Roeder maakte er een video over en geeft op haar site trouwens veel meer praktische social media tips.

Twitter
Veel mensen en organisaties weten nog niet goed wat ze met Twitter aan moeten. Ga gewoon eens rondneuzen en uitproberen is mijn advies. Volg een aantal mensen die je interessant lijken. Zoek op de keywords van jouw product of interesse en kijk wat erover gezegd wordt. Zodra je begint te reageren, zit je er eigenlijk al in. Op internet staan veel tips waar je over moet/kunt Twitteren. Met tweeteffect kun je zien welke tweets je extra followers opleveren en met welke berichten je followers verliest.

Persoonlijk nieuws

Foute mannen Half oktober komt mijn derde boek ‘Heb jij al een foute man?’ uit. Het gaat over de leuke kanten van ‘foute mannen’ en is natuurlijk gebaseerd op mijn eigen ervaringen… 😉 Centrale vraag is: kies je voor zekerheid of avontuur? Zie ook mijn speech over het fenomeen:

Boek schrijven? Ruim 1 miljoen Nederlanders speelt met het idee om een boek te schrijven. Waarom zou je nog langer wachten? Bekijk mijn video met uitleg hoe je in 10 dagen een boek schrijft.

Dromen Steeds meer mensen vragen me tips om hun droom te realiseren. Een wereldreis maken, een eigen bedrijf, betaalde lezingen geven, meer tijd voor leuke dingen. ‘Wat is jouw droom?’ staat vol tips en verhalen van andere dromenzoekers. Op de website heb ik de belangrijkste tips en links opgenomen. Als je een foto van jou en het boek opstuurt, ontvang je meer dan 10.000 euro aan extra’s!

Actie Wil je zelf aan de slag? Op 12 september a.s. organiseer ik weer een workshop ‘Realiseer je droom!’ en 26-30 januari 2012 ben ik bij het Boost Your Business weekend in de Berghut in Oostenrijk. Een combinatie van wintersport en inspiratie voor zowel beginnende als ervaren ondernemers. Misschien zie ik je daar?

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.