Inspiration shot voorjaar 2012

Leuke filmpjes

Er verschijnen steeds meer video’s van dieren die spelletjes spelen op de iPhone of iPad. Deze, van een kikker (!) is bijzonder leuk met een verrassend grappig einde…

Twee creatieve manieren om met dieven en overvallers om te gaan. In een Rotterdams café negeren ze een overvaller en zijn pistool gewoon!

En de HEMA heeft een geheel eigen aanpak…

Meer inspirerende filmpjes kun je vinden op mijn Youtube kanaal.

Tijd besparen met slimme software

Prezi. Ik had al eerder gehoord over deze nieuwe manier van presenteren, maar ik dacht dat het een soort veredelde Powerpoint was. Niet dus! Met Prezi maak je een mindmap, waar je kun inzoomen op details en weer uitzoomen voor het overzicht. Ik heb het gebruikt voor mijn TEDxCuracao speech, en ik was super enthousiast over de manier van werken. Een aantal mensen uit het publiek was zo onder de indruk dat ze kwamen vragen hoe ik mijn presentatie had gemaakt! Zie mijn Prezi presentatie en blog + video van de speech.

Met Afred kun je handig en snel je computer en het internet doorzoeken. Zo gebruik je je muis steeds minder en bespaart een hoop tijd. Je kunt diverse programma’s met shortcuts openen, zoals itunes, google etc. Ook kun je acties voorprogrammeren, zoals een treinreis plannen. Er zijn veel blogs met voorbeelden en handige tips.

Inspirerende websites

Wolfram Alpha
is een wetenschappelijke knowledge base. Hoeveel keer past Nederland in Afghanistan? Hoeveel meter is de hoogste toren van Canada? Wil je landen vergelijken, heb je vragen over geschiedenis, natuurkunde of geografie? Je vindt snel een correct antwoord.

Scribd

scribd

Op deze site kun je al je documenten groeperen, taggen en publiceren. Je ziet meteen hoe vaak ze zijn bekeken. Ik heb mijn hele media archief daar op gezet. Op mijn website staan geen scans meer, alleen nog maar links naar Scribd.

Social media tips

ifttt
If This Than That. Geweldige website waarmee je allerlei social media sites en apps met elkaar kunt verbinden. Programmeer slimme internet acties. Bijvoorbeeld: Als iemand op Facebook jarig is, stuur dan een berichtje. Als ik een LinkedIn uitnodiging krijg uit een bepaalde groep, stuur me dan een berichtje via twitter. Of: stuur 1 minuut over 12 met nieuwjaar een persoonlijk bericht aan al je vrienden, terwijl jij zelf lekker doorfeest… Meer tips?

Facebook timeline.
Eind februari werden alle Facebook gebruikers automatisch overgezet op timeline; een nieuwe manier van weergeven van jouw foto’s en posts. Ik zag er erg tegenop, maar het kost slechts 5 minuten om je timeline te personaliseren, eigenlijk hoofdzakelijk een toepasselijke coverfoto kiezen. Daarna kun je er zo veel of weinig info over je leven op zetten als je wilt.

Persoonlijk nieuws

Tropische droom Terwijl jij dit leest, waarschijnlijk op kantoor of thuis, zeil ik weer heerlijk twee maanden door de Caribbean, in de buurt van Puerto Rico.
pr

Nieuwe inspiratie opdoen met een dosis cultuur en natuur, een stapel boeken, interessante ontmoetingen en wat minder internet. Meegenieten? Volg me op Twitter of Facebook.

Workshops Een boek schrijven? Spreker worden? Je website updaten? Free publicity genereren? Je business een boost geven? Vanaf eind april organiseer ik weer een aantal leuke, praktische workshops in New York, Amsterdam, Oostenrijk en Curaçao. Doe je mee?

Coaching Ik krijg steeds meer verzoeken om mensen persoonlijk te helpen hun droom te realiseren. Nadenken over je volgende stap, je boek vormgeven, 1 op 1 sprekerstraining of het meedenken over een concept; ik laat graag mijn ervaring, enthousiasme en creativiteit los op jouw vraag of uitdaging. Dat kan tijdens een wandeling door het park van Nyenrode

nyenrode

of een gesprek in een café of contact via Skype. Meer info?

Geen excuses meer! Mijn eerste boek ‘Wat is jouw excuus?’ is in de aanbieding! Slechts €10,- inclusief verzendkosten (voorheen €16,95 excl.). Als je wilt, kan ik er een persoonlijke boodschap in schrijven voor jouzelf of iemand anders. Bestellen?

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.