Inspiration shot winter 2015

Weet je wat bijzonder is? Als mensen die je amper kent op feestjes en recepties vragen wanneer je volgende nieuwsbrief komt… Het overkomt me steeds vaker. Fijn om te weten dat mijn collectie bijzondere linkjes gewaardeerd wordt. Daarom hierbij weer het resultaat van ruim een half jaar zoeken naar de meest bijzondere verhalen…

Bijzondere mensen

Hans Fex

Hans Fex droomt al vanaf zijn 7e van een ‘mini-museum’; een collectie bijzondere en historische dingen die je in je zak kunt stoppen. Zijn hele leven verzamelde hij fossielen en memorabilia; van versteende dinosaurus poep, tot meteorieten, tot folie van het Apollo ruimteschip. Hij bedacht een manier waarop 100 mensen van kleine stukjes hiervan konden genieten en vroeg op Kickstarter om $38.000 om het te realiseren. Hij haalde ruim $1,2 miljoen op! Zijn tweede mini-museum is nu in productie. Bekijk zijn filmpje hier. Ga jij jouw droom ook uitvoeren?

Jimmy Choo

Na zijn scheiding liet zijn vrouw hem met zijn bull terriër achter in een leeg huis. Grappig genoeg kwam Rafael’s creativiteit ineens helemaal tot bloei. Bekijk de hilarische tekeningen waar zijn hond ‘Jimmy Choo’ een hoofdrol in speelt.

Even totaal iets anders

National Geographic fotograaf Paul Nicklen was in Antarctica om het gevaarlijke zee luipaard te fotograferen. Niemand had verwacht wat er vervolgens gebeurde. Ik verklap niets: de korte video is het absoluut het bekijken waard.

tree-email

Wat zou er gebeuren als je een boom een emailadres geeft?

De stad Melbourne kwam erachter… Ze gaven alle bomen een emailadres, zodat burgers problemen konden doorgeven. Al snel ontvingen de bomen echter duizenden liefdesbrieven van hun bewonderaars!

Het was goedkoper om zijn naam te veranderen en een nieuw paspoort aan te vragen dan de fout op zijn Ryanair ticket te corrigeren. Creatief opgelost…

Esther Jacobs – the NO EXCUSES LADY: speaker, author, book writing coach, digital nomad

Gebruik je eigen handschrift als lettertype op je computer.

Het is super makkelijk met deze instructie.

Digital Nomad Nieuws

Esther Jacobs in Doha

Deze zomer werd ik uitgenodigd om in Doha, Qatar, een aantal presentaties aan vrouwelijke professionals te geven. Ik had geen idee wat te verwachten; het werd een unieke en spannende reis. Normaal gesproken bestaat mijn publiek uit mensen die weten wie ze zijn en wat ze willen; ze zijn voornamelijk op zoek naar financiering om aan de slag te gaan. In Qatar is geld geen enkel probleem. De emancipatie van de vrouw is echter nog maar net begonnen. Omgekeerde wereld? Ik deel mijn ervaringen en tips in een blog: Esther Jacobs travelblog.

You are the master of your own attitude!

Ik ben trots op mijn speech bij TEDxNyenrode waarin ik uitleg hoe je in deze snel veranderende wereld toch zelf de controle kan houden. Ik zou deze speech en andere verhalen graag internationaal delen, dus als je contacten hebt: ik kom op uitnodiging graag langs!

Van 18-26 november vaar ik mee met de eerste digital nomad cruise van Gran Canaria naar Brazilië. Ik heb er heel veel zin in en beloof erover te schrijven in de volgende nieuwsbrief.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.