Inspiration shot voorjaar 2014

Inspiratie

Net even anders kijken

butcher 225

Deze reclamecampagnes en affiches zijn mooie voorbeelden van omdenken.

hello 290

Big Smile

Er is zoveel ellende in de wereld; daarom is het hartverwarmend om te zien hoe deze bankier midden in de stad een nest jonge eendjes redt.

ducklings 225

Wereldburgerschap

Benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van nergens ingeschreven staan en overal vandaan kunnen werken? Wil jij ook meer genieten en minder belasting betalen? Bekijk de video van mijn Wereldburger presentatie.

video wereldburger

Sorry, hij duurt een uur, maar er waren ook zoveel ervaringen en tips te delen!

Tijd besparen en slimmer werken

Video wordt steeds belangrijker, ook om jouw verhaal te vertellen. Wist je dat YouTube na Google de meest gebruikte zoekmachine is? Van 1 – 4 mei as. organiseer ik op Mallorca samen met Daan van Bergen van Videologic een workshop ‘visual storytelling’.

Hierbij alvast drie praktische tips van Daan:

1) YouTube directlink

Wist je dat je met een simpele link je kijkers direct naar een specifiek fragment in de Youtube video kan laten springen?

Hier het verhaal over de ‘brave boekhouder’ in mijn booktrailer video (let op de speciale URL).

video fragment

Ideaal als je in een blog wilt verwijzen naar een specifiek stukje film.

2) Instagram-video

insta 90De foto-app van Instagram is alom bekend. Maar wist je dat er ook een video-optie binnen Instagram is? Super mooi om je beelden een sfeertje mee te geven.

3) Vine

Vine 90Installeer Vine op je Iphone of Android Phone. Door automatisch superkleine stukjes film achter elkaar te plakken krijg je een prachtige impressie.

In ‘videobloggen voor dummies’ geef ik voorbeelden waar je over kunt bloggen en een aantal tips.

De belangrijkste tip (die ik zelf duidelijk nog niet wist toen ik dit filmpje opnam) is om je camera/smartphone horizontaal te houden. Zo vermijd je die lelijke zwarte balken die je nu in mijn filmpje aan weerszijden ziet… 😉

Persoonlijk nieuws

Mallorca blijkt de ideale plek om te herstellen van mijn whiplash. In het drukke Nederland merk ik dat ik me nog niet zo goed kan concentreren als voor het ongeluk. Op het eiland, midden in de natuur, zonder drukte om me heen lijkt het echter een stuk beter te gaan. Geduld is een schone zaak… Ik geniet enorm van ons oude boerderijtje dat nu een beetje op een huis begint te lijken, onze kippen, en de vroege lente met prachtige bloeiende en geurende fruitbomen.

fotocollage

Ook de deelnemers aan mijn workshops zijn enthousiast over het eiland. Behalve een boek schrijven of hulp bij hun website en personal branding, neem ik ze ook mee naar onontdekte plekjes en de lekkerste lokale restaurants.

terras

Zelf ervaren?

Wist je dat ons huis ook te huur is? Ideaal voor een rustmoment, werkvakantie, of met de kids (zelf eitjes rapen etc). Tussen 5 en 15 juni en de maanden juli en augustus is ons paradijsje beschikbaar. Zie www.casamallorca.info voor meer info en natuurlijk foto’s.

huis

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.