Inspiration shot winter 2011

Leuke filmpjes

Tijd besparen met slimme software

Inspirerende websites

Op Workflowy.com workflowy

kun je eindeloze ‘to do’ (en andere) lijsten maken en die zelf weer onderverdelen in sub lijsten. Superhandig. Je hebt het in 30 seconden door. Je kunt de lijsten ook delen met anderen, zodat je samen kunt brainstormen of aan een project werken. Ik gebruik Workflowy nu een paar weken en het is mijn favoriete ‘tool’ geworden.

Lachen is goed voor je. Zelf moet ik vaak hardop lachen bij de website ‘damn you autocorrect’, waar de grappigste foutjes van de iPhone op staan. Gun jezelf even een break.

Social media tips

Twitter, Facebook en LinkedIn in één?link

Wist je dat je Twitter en LinkedIn kunt linken, zodat je Twitter berichten automatisch ook op LinkedIn verschijnen? Zie de video:

Met Hootsuite

hootsuite

of Tweetdeck kun je overigens met 1 druk op de knop je berichtje op alle social networks zetten. Wel zo makkelijk.
Het verschil? Hootsuite werkt alleen met internet verbinding, Tweetdeck doet het ook offline.
Met beide kun je ook berichtjes inplannen/ voorprogrammeren, bijvoorbeeld als je ineens veel te vertellen hebt, maar het niet allemaal tegelijk wilt doen, of in een andere tijdzone zit.

Persoonlijk nieuws

Nyenrode. Omdat ik zoveel in het buitenland ben, zocht ik een creatieve oplossing voor een verblijfplaats tijdens de maanden dat ik in NL ben. Als groot voorstander van win-win-win situaties maakte ik een barter deal met mijn voormalige universiteit Nyenrode:

nyenrode

een jaar lang een kamer in ruil voor een aantal gastcolleges, lezingen en strategisch advies. Iedereen blij… Ik geef nu zelfs les aan het internationale MBA! Mijn nieuwe adres is: Nieuw Nyenrode 243, 3621 MS Breukelen.

Spreker worden? De laatste tijd werd ik vaak benaderd door mensen die professioneel spreker willen worden. Ik bracht ze bij elkaar in een workshop ‘tips & tricks’ voor professionele sprekers. Een groot succes, want inmiddels zaten al 2 workshops bomvol. En er is vraag naar meer. Wil je ook meedoen?

Boost your Business. Wil je zelf aan de slag of een volgende stap maken met je bedrijf? Van 26-30 januari 2012 ben ik bij het Boost Your Business weekend in de Berghut in Oostenrijk. Een combinatie van wintersport en inspiratie voor zowel beginnende als ervaren ondernemers. Misschien zie ik je daar?

Foute man in je schoen? Mijn nieuwe boek ‘Heb jij al een foute man?

foute man

is net uit. Het onderwerp zorgt voor heel wat aandacht en discussie in de pers. Alle lezers krijgen een gratis coaching sessie of relatietherapie cadeau. Leuk december cadeau? Je krijgt er zelfs een kant en klaar sinterklaasgedicht bij!

Geen excuses meer! Mijn eerste boek ‘Wat is jouw excuus?’ gaat in de aanbieding! Slechts €10,- inclusief verzendkosten (voorheen €16,95 excl.). Als je wilt, kan ik er een persoonlijke boodschap in schrijven voor jouzelf of iemand anders. Bestellen?

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.