Aan mijn jongere ik

Openhartige brieven van bijzondere Nederlandse vrouwen

Aan mijn jongere ik

Samengesteld door Viola Welling en Steven de Jong.

Als je een brief terug in de tijd kon sturen aan je jongere ik. Wat zou daar in staan? Samen met een groot aantal andere bekende Nederlandse vrouwen ging Esther de uitdaging aan. Lees Esther’s brief aan haar jongere ik.

Een boek vol waardevolle adviezen, die een verandering kunnen betekenen in jouw leven.

Als je een brief terug in de tijd kon sturen aan je jongere ik. Wat zou daar in staan?

In ‘Aan mijn jongere ik’ schrijven drieëndertig bijzondere Nederlandse vrouwen zo’n brief aan zichzelf, met een boodschap die ze op jongere leeftijd goed hadden kunnen gebruiken. De brieven zijn openhartig, de verhalen inspirerend en hartverwarmend. De briefschrijfsters delen hun levenservaringen en belangrijke, persoonlijke keuzes, die in veel gevallen geleid hebben tot hun succes.

Aan dit boek werken een groot aantal, zeer verschillende vrouwen belangeloos – voor het goede doel – mee. De brievenschrijfsters komen uit het bedrijfsleven, de sport, politiek, showbusiness, wetenschap of een bijzondere niche. Ze verschillen in achtergrond, leeftijd en ervaringen. Gemeenschappelijke factor is dat ze binnen hun vakgebied tot de absolute top behoren.

De brieven ontroeren: zo is topsportster Leontien van Moorsel open over haar overwonnen eetstoornis. Haar boodschap: ‘Gebruik je karakter om jezelf positief te ontwikkelen’. Ans Markus is kunstenares en is op jonge leeftijd moeder geworden. Haar passie voor tekenen is in haar hele leven haar redding geweest en vandaar is haar advies om vol te houden in voor-en tegenspoed. Politica Nebahat Albayrak – staatssecretaris van Justitie in het kabinet Balkenende IV – vertelt over de menselijke kant van de twijfel. Haar devies is in het geval van twijfel te vertrouwen op je eigen intuïtie en vooral te doen wat je gelukkig maakt. Met deze persoonlijke brieven delen de schrijfsters hun levenservaring en hun persoonlijke keuzes, die veelal leidden tot hun latere succes. Allen delen één of meerdere waardevolle adviezen, die een verandering kunnen betekenen in jouw leven.