Van idee tot boek workshop

13 juni – Online

Wegens Corona worden al mijn workshops online gehouden. Leer in een klein groepje een nieuwe mindset en/of skill. Persoonlijke interactie en praktische tips in een inspirerende online workshop.

Ongeveer één miljoen Nederlanders speelt met het idee een boek te schrijven of werkt zelfs al aan een manuscript. Hoe ga je van idee over naar uitvoering? Hoe zorg je dat jouw boek onder de aandacht komt?

Op zaterdagmiddag 13 juni van 1-5 u organiseer ik samen met mijn ‘uitgeefgoeroe’ Jan Willem Gerth een praktische workshop voor iedereen die met een boek bezig is. Alle deelnemers worden een stap verder geholpen, deels plenair, deels 1 op 1.

Bestel Workshop een boek schrijven voor €95,- p.p.

Dit is inclusief een van mijn boeken naar keuze, met een persoonlijke boodschap erin geschreven, of twee PDF’s.

“Dit gaat over slimmer werken, niet harder. Ik voel me gesterkt door de strategieën van Esther en ga mijn boek publiceren.”

Jan Roos

“Ik ben al een expert in mijn vakgebied. Het enige wat nog op mijn verlanglijstje stond, was een boek schrijven.”

Willo Sana

“Het schrijven van een boek leek onhaalbaar. Het gebruik van de achterflap voor pre-promotie maakte het verschil.”

Yann Toutant – CEO Econocom.com

“Ik heb eindelijk een manier gevonden om mijn boek te schrijven en te publiceren zonder dat andere projecten vertraging oplopen.”

Frank

“Briljant. De uitgever zei meteen JA nadat Esther me met met mijn achterflap had geholpen!”

Jolanda Pikaart

“Esther gaf me de structuur en het vertrouwen dat ik mijn verhaal kon afmaken.”

Elena Krasa

“Deze aanpak is magisch! Nadat ik de flaptekst had geschreven kwam tot mijn stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand.”

Jan van Kuijk

“Het schrijven van mijn boek was een geweldige ervaring. Eentje die ik iedereen aanraad.”

Adrian Luna – Certified Ontological Coach

“Esther heeft de gave om mensen te zien. Mijn innerlijke schrijver voelt zich gevoed, gezien en blij om te delen.”

Eliane Haseth

“Ik kreeg veel tips voor het schrijven van fictie en werd zelfs geïnspireerd om een non-fictieboek te schrijven!”

Tamara Neuman

“Esther heeft me geïnspireerd om mijn nieuwe boek direct te lanceren. Ik heb er direct al 20 verkocht!”

Huub van Zwieten

“Ik heb online mijn boek aankondiging gedaan en in 1 dag 100 boeken verkocht!”

Anne-Lies Bloei

Gaat jouw boek er dit jaar komen?

Of je nu speelt met het idee om een boek te schrijven of er al aan begonnen bent, je hebt waarschijnlijk een hoop vragen en kunt vast een steuntje in je rug gebruiken:

 • Hoe weet je of je boekidee levensvatbaar is?
 • Kun je geld verdienen met een boek?
 • Hoe ga je van idee over naar uitvoering?
 • Hoe zorg je dat jouw boek onder de aandacht komt?
 • Zoek je een uitgever of ga je zelf uitgeven?

Je kunt voor deze workshop van tevoren zelf aangeven welke vragen je hebt en waar je graag hulp bij wilt. Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn:

 • De achterflap van je boek: schrijf de laatste (=belangrijkste) pagina van je boek als eerste!
 • Het schrijf- en editproces
 • Het uitgeefproces (via een uitgever of zelf doen? Digitaal of print?)
 • Promotie en (voor?)verkoop van je boek

Wat kan je verwachten?

De workshop is deels plenair, deels 1 op 1. Ik deel de best practices die ik opdeed tijdens tijdens het schrijven van 26 boeken en het helpen van 400 ondernemers om hun boek gepubliceerd te krijgen; bekijk de resultaten. Samen met mijn ‘uitgeefgoeroe’ Jan Willem Gerth vertellen we hoe de ‘boek wereld’ in elkaar zit en geven je tips om jouw boek met de wereld te delen. Je ontmoet andere mensen/ondernemers die ook een boek schrijven. Alle deelnemers worden een stap verder geholpen met hun boek plan, achterflap en promotie ideeën.

Achterflap?

De achterflap van je boek is het allerbelangrijkste. Dit is waar een uitgever naar kijkt, maar dit is ook het eerste (vaak het enige) dat een koper in een boekwinkel of op internet leest. Het is de belangrijkste samenvatting van je boek met een marketing sausje. Heb je er weleens over gedacht dat je je boek eigenlijk al in de (voor)verkoop kunt gooien zodra je achterflap, titel en cover af zijn? Ook al heb je verder nog geen letter op papier…

Resultaat van de workshop

 • Je komt met een idee en gaat naar huis met de achterflap van je boek (wij helpen je met een eerste opzet)
 • Je hebt al een achterflap; je krijgt van ons feedback om hem nog beter te maken.
 • Je hebt concrete schrijf- uitgeef- en promotie tips en weetjes waarmee je direct aan de slag kunt.
 • Je hebt feedback en tips gekregen over je boekidee zowel van een uitgever als een ervaren auteur.

Voor wie?

 • voor boeken in ieder stadium: idee of al (bijna) klaar
 • van beginners tot ervaren schrijvers
 • zowel fictie als non-fictie

“De uitgever zei meteen ‘ja’ nadat Esther met met mijn achterflap had geholpen!”
Jolanda Pikaart

“Mijn boek is net gepubliceerd! Het was nooit zo goed geworden zonder Esther’s scherpe blik.”
Anneke Veenendaal

“Als ik thuis was geweest, was ik afgehaakt. Nu ging ik door met schrijven, door de moeilijke momenten heen.”
Geert Kamps

“Het schrijven van mijn boek was een geweldige ervaring, die ik iedereen aanraad. Met Esther’s hulp hoef je niet alle beginnersfouten te maken en kun je je concentreren op de dingen die er écht toe doen om jouw boodschap met de wereld te delen.”
Adrian Luna – Certified Ontological Coach

“Esther heeft me geïnspireerd om altijd toegevoegde waarde te willen leveren én om mijn boek af te gaan maken. Ik wens iedereen een dagje Esther!!!”
Maud Stevers

“Het gaat niet om het boek. Het gaat om het schrijven; opruimen, verwerken. Ik heb mijn eigen stem gevonden.”
Selma van der Heiden

“Ik ga regelmatig naar haar toffe workshops en events, waaronder een businesscruise en een schrijfweek op Mallorca. Ik blijf terugkomen om haar energie en andere manier van denken en werken. Ze blijft een van mijn grote voorbeelden als het gaat om inspiratie.”
Patty Golsteijn

“Er is ineens een tweede boek ontstaan!”
Nienke Bloem

“Door alleen maar bij Esther in de buurt te zijn, gaat iedereen in zichzelf geloven. Esther deelt alles wat ze weet met veel energie, enthousiasme en ook humor; heerlijk is dat.”
Barbara Sevenstern

“Een aanrader voor mensen die in de hectiek van alledag niet de ruimte kunnen vinden om zich helemaal op één ding te focussen.”
Jolanda Wicherson

“We zijn allemaal met hetzelfde bezig; iets dat je altijd al hebt willen doen. Dat geeft veel energie.”
Brenda van Dijk

Bekijk een selectie van de boeken die n.a.v. mijn workshops gepubliceerd zijn.

Wanneer: zondagmiddag 23 februari 2020 van 1 – 5u

Waar: Online

Investering: €95,- p.p. Dit is inclusief één van mijn boeken naar keuze, met een persoonlijke boodschap erin geschreven, of twee PDF’s.

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 25 boekenschrijfcoach van 400 mensen en organisator van 20 schrijfretraites, heb ik het beste systeem gevonden om snel een goed boek te schrijven. Het is eenvoudiger dan je denkt, met mijn 7 stappen ‘Reverse Writing’ methode. Hierbij links naar meer info om je op weg te helpen met het schrijven en publiceren van je boek:

‘Achterstevoren’ schrijven?!? –  Voorkom de fout de veel schrijvers maken: begin met de achterflap van je boek, niet op pagina 1. Het klinkt niet logisch, maar het werkt echt. Ontdek het geheim van ‘Reverse Writing’.

Free resources –  Vind inspiratie en tips in mijn blogs. Meer schrijf inspiratie en tips? Schrijf je in voor mijn ‘interested in writing’ list en ontvang meteen een PDF met 10 ideeën voor een succesvol boek.

Het boek – Leer mijn ‘omgekeerde’ 7 stappen aanpak (begin met de achterflap) in mijn recent geüpdate (e)boek ‘Schrijf je boek in één week’. Je vind er veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

eCourse – Leer de 7 stappen aanpak in mijn (Engelstalige) eCourse ‘How to write a book in 1 week’. De ecourse bouwt verder op het concept van het boek en geeft voorbeelden over het schrijfproces, promotie van je boek en oefeningen om echt aan de slag te gaan. Plus concrete tips om je boek te self-publishen op Amazon of een ander platform.

Workshop – Een voorproefje van ‘Reverse Writing’, laat je inspireren, ontvang praktische tips, krijg persoonlijke feedback op je achterflap; met de 1/2 dag workshop ‘Van idee tot boek’.

Schrijfweken – Tijdens de retreats op Curaçao, Mallorca of Thailand ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Iedere dag een workshop om je op weg te helpen, focus, heerlijk eten en persoonlijke begeleiding.

1 op 1 begeleiding – Misschien komen de data van de schrijfweken je niet uit? Wil je 1 op 1 mijn onverdeelde aandacht? Boek dan een privé schrijfweek. Je kunt ook een RESULTant sessie boeken: in 1 of 2 sessies kan ik je al een eind op weg helpen.

VAN IDEE TOT BOEK IN 6 MAANDEN

Als je echt serieus aan de slag wilt met het schrijven en publiceren van je boek, kan ik mijn Schrijvers Mastermind aanbevelen: ik help je persoonlijk bij elke stap, zodat je boek in 6 maanden klaar is!

Resultaten – Mijn methode werkt echt: bekijk de boeken die al zijn gepubliceerd met mijn schrijf-methode. Of leer van de ervaringen van andere CEO’s en ondernemers die met mij werkten in deze YouTube testimonial playlist.

Mijn 5 belangrijkste tips – In deze video deel ik mijn belangrijkste schrijf tips, samen met de co-auteur van mijn boek: