Remote work: bedreiging of kans? (Presentatie)

Maak gebruik van de ondernemers mindset

Onze wereld is aan het veranderen. Goedkope vluchten en snel internet maken een andere levensstijl mogelijk: lokatie onafhankelijk leven en ondernemen. Vrijheid is het nieuwe statussymbool.

Er is een groeiende groep ‘locatie onafhankelijke ondernemers’ die werken waar en wanneer ze willen en hun droomleven creëren door van de nieuwe technologie en mogelijkheden gebruik te maken.

Is dit een trend of revolutie? Steeds meer bedrijven geloven dat het een revolutie betreft en adopteren een flexibele of zelfs ‘remote only’ policy. Geen werknemers meer in vaste dienst, geen sociale lasten, geen kantoor… Sommige zijn hierdoor extra succesvol. Maar pas op: pionier zijn is niet altijd even makkelijk.

Esther beschrijft de locatie onafhankelijke mindset en geeft volop voorbeelden hoe deze nieuwe generatie ondernemers leven, denken, kansen zien en beslissen. Sommige inzichten zullen een shock zijn, anderen misschien een openbaring. Hoe kan die die ondernemers(geesten) aantrekken/stimuleren/behouden die voor jouw organisatie belangrijk zijn?

Deze presentatie helpt de vraag beantwoorden of deze ‘remote movement’ een bedreiging of kans is voor jouw business.

Herman Wijffels

Deze tijd heeft behoefte aan mensen die uit het gangbare durven stappen, grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden vormgeven. Esther Jacobs is zo iemand.

Herman Wijffels – Dutch Captain of Industry

Resultaten:

  • Waardevolle inzichten in onze snel veranderende wereld

  • Inzicht in de voordelen en nadelen van locatie onafhankelijkheid

  • Ontdek de kansen voor jouw business

  • De kunst om van iedere uitdaging een kans te maken

  • Ondernemers mindset

  • Energie en inspiratie om deze principes meteen in de praktijk te brengen (en niet pas volgende week, maand etc.)

  • ‘NO EXCUSES!’-mentaliteit

Bekijk:

In deze TEDx speech (Nyenrode Business Universiteit), laat Esther zien hoe onze wereld aan het veranderen is. Jouw houding is het enige verschil tussen ‘in control’ voelen of overweldigd door externe omstandigheden. Ze deelt ook haar verhaal hoe ze werd ‘ontslagen’ uit Nederland omdat ze volgens de wet ‘te veel reist’…

Zie Esthers info in 1 handig overzicht
Nodig Esther uit als spreker op jouw event

Extra’s:

Esthers lezingen duren tussen de 15 minuten en 3 uur. Van inspireren tot interactief. De volgende elementen kunnen aan een lezing worden toegevoegd:

Je kent ‘stand up comedy’? In plaats van grappen, bedenk ik ter plekke oplossingen voor allerhande uitdagingen in het publiek. Groot of klein, zakelijk of privé; ik laat zien hoe je creatief denkt en daag het publiek uit mee te denken. Bijvoorbeeld ‘hoe zet ik mijn eigen bedrijf op?’ of ‘Hoe kan ik op wereldreis zonder geld of zonder ruzie met de leerplichtwet’. Zo nodig koppel ik mensen aan elkaar die elkaar verder kunnen helpen.
Een interactieve mix van inspirerende filmpjes, puzzels, ‘real life’ voorbeelden, mijn eigen verhaal (o.a. Coins for Care) en andere anekdotes. Voor elk wat wils. Centrale thema’s zijn: bereik meer met minder, creatief denken, natural networking en passie!
The Marshmallow Challenge, de onmogelijke touwoefening, de paardenpuzzel etc. Afhankelijk van de groep, de ruimte, de beschikbare tijd en de rest van het programma weet ik de perfecte toevoeging, waarbij de deelnemers plezier hebben, er veel energie vrijkomt en die ook inhoudelijke aansluit bij het thema.