Schrijf je boek in 1 week op Curaçao

12-18 maart 2020

Ga je mee naar Curaçao om in 1 week de basis te leggen voor jouw boek? Met je voetjes in het zwembad? Heerlijk vertroeteld met lekker eten en omringd door interessante mensen? Een ‘workation’ die ook nog eens belasting aftrekbaar is. Bekijk eerder behaalde resultaten.

Wanneer: 12-18 maart 2020
Waar: Op het luxe Landhuis Jan Thiel, op een berg midden in de zoutpannen, met eigen zwembad, van alle gemakken voorzien, vlakbij het strand.
‘All inclusive’: De prijs van de schrijfweek is incl. alle maaltijden, workshops, persoonlijke begeleiding en andere activiteiten. Alleen je vlucht en evt drankjes komen daar nog bij.

Privé kamer– €3400
BOOK NOW – Early Bird €2600

Gedeelde kamer – €2900 p.p.
BOOK NOW – Early Bird €2100

Locals: Woon je op Curaçao, dan is er een speciale ‘locals’ deal.

“Een aanrader voor mensen die in de hectiek van alledag niet de ruimte kunnen vinden om zich helemaal op één ding te focussen.”

Jolanda Wicherson – ondernemer

Gun jezelf één week om die langgekoesterde droom tot leven te brengen. In welk stadium je boek ook is (nog een idee of al half af) je komt met een sterk verbeterde/gegroeide versie terug uit het zonnige Curaçao. Samen met ‘lotgenoten’ aan het werk, daar krijg je energie en inspiratie van! Daarnaast krijg je veel feedback en tips van elkaar en van ‘ervaringsdeskundigen’. Tot slot heb je een beetje geproefd van het relaxte leven op een relaxed eiland en een weekje zon gehad na die lange Hollandse winter …

Onze droomplek

Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat… Curaçao is een droombestemming: deels Nederlands, deels Caribisch, met prachtige stranden, een blauwe zee en een eigen taal en cultuur. Het retreat wordt gehouden in het prachtige landhuis Jan Thiel. Het eeuwenoude plantage huis ligt bovenop een berg, midden in de zoutpannen (een natuurgebied) met prachtig uitzicht. Het ligt op slechts 30 min van de airport en vlakbij de zee. Ontbijtjes worden iedere dag vers gemaakt, met lokale ingrediënten, precies zoals je wilt. Er is een heerlijk zwembad, diverse terrassen en een mooie tuin met zitjes, hangmatten en natuurlijk schaduw om rustig te kunnen werken aan je boek; letterlijk alles wat je hartje begeert. Het is heerlijk om echt even weg te zijn, helemaal verzorgd te worden en iets van dit prachtige eiland te ontdekken.

Net als tijdens de succesvolle eerdere schrijfweken (Thailand, Oostenrijk en Mallorca), houden we de groep klein (maximaal 10 personen), zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen. Iedere deelnemer heeft een eigen kamer, zodat je je kunt terugtrekken als je schrijfinspiratie hebt, of als de gezamenlijke ruimtes te gezellig zijn… Je kunt ook schrijven in de heerlijke tuin, aan het zwembad of op een terrasje aan het strand. Zit je even vast of heb je feedback nodig, dan is er altijd iemand die met je meeleest en -denkt.

Programma

Iedere dag beginnen we met een workshop over je boek schrijven, uitgeven en promoten:

  • Zelf uitgeven of via een uitgever?
  • Waar een uitgever op let (ook handig als je zelf je boek uitgeeft)
  • Digitaal of print?
  • Handige schrijfprogramma’s
  • Het schrijf- en editproces
  • Speciale aandacht voor de achterflap, cover en titel
  • Promotie van je boek
  • Ideëen voor een succesvol boek

Ontbijt (huisgemaakt) en lunch (catering) worden op het landhuis verzorgd, zodat je ongestoord kunt doorwerken. Het diner wordt zoveel mogelijk geïntegreerd met een excursie of activiteit. Door deze combi heb je én veel schrijftijd, én krijg je ook een indruk van het eiland. De perfecte ‘werkvakantie’…

Taal

Afhankelijk van de deelnemers worden de workshops in het Nederlands of Engels gegeven. Je kunt schrijven in de taal die het fijnste voor jou voelt. Individuele begeleiding is in de taal van je keuze.

Begeleiding

Ik ben zelf (co-)auteur van 25 boeken, o.a. in de USA en heb al meer dan 400 mensen geholpen hun boek te schrijven. Ik deel graag mijn ervaringen en tips. Tijdens een video-call geeft mijn uitgever en ‘uitgeef-goeroe’ antwoord op al je vragen over uitgeven en self-publishing.

Dag 1

18u Welkomst diner. Kennismakingsrondje waarbij alle schrijvers (zowel uit NL als van het eiland) zich voorstellen en over hun boek-idee vertellen. Uitleg over de week en vaststelling van het programma en de excursies (hieronder een aantal suggesties).

Dag 2

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

10AM: 1e workshop: Achterflap schrijven. Waarom is dit zo belangrijk en hoe doe je dit?
De rest van de dag werkt iedereen individueel aan zijn achterflap, afgewisseld met een frisse duik in het zwembad. 1 op 1 persoonlijke begeleiding door Esther en groeps-feedback op alle achterflappen.

Eind van de dag bezoek aan het strand van Jan Thiel en pizza-picknick op het strand, terwijl we genieten van de zonsondergang.

Dag 3

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

10AM: 2e workshop over structuur van je boek, outlining en het schrijfproces. Bonus: tips voor handige schrijfprogramma’s.
 De rest van de dag werkt iedereen aan zijn achterflap, inleiding en structuur (veel 1 op 1 persoonlijke begeleiding).

Eind van de dag rondwandeling historisch en trendy Pietermaai. Tango demonstratie en les en diner bij Mundo Bizarro.

Dag 4

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

10AM: 3e workshop: ‘zelf uitgeven of een uitgever zoeken?’

De rest van de dag werkt iedereen aan zijn boek, met 1 op 1 persoonlijke begeleiding door Esther.

Eind van de dag een wandeling bij de St Jorisbaai, kijken naar het kite-surfen en een exclusieve BBQ in het ‘dorpje’ dat de windsurfers van wrakhout gebouwd hebben.

Dag 5

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

10AM: 4e workshop ‘hoe promoot je je boek?’. Met expert advies en voorbeelden over social media.

De rest van de dag werkt iedereen aan zijn boek, met 1 op 1 persoonlijke begeleiding door Esther.

Mogelijk een tochtje op een privé jacht naar een verlaten baai, met BBQ aan boord.

Optioneel: om 5 uur tango dansen op Brionplein. Lions Dive, Cubaanse avond.

Dag 6

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

10AM: 5e workshop: video call met mijn ‘uitgeef goeroe’: alles wat je altijd hebt willen weten over (zelf) uitgeven, kosten, prijzen etc.

De rest van de dag werkt iedereen aan zijn boek, met 1 op 1 persoonlijke begeleiding door Esther.

’s Avonds officiële afsluiting met een feestelijk diner, waarbij iedereen een stukje uit zijn boek voorleest.

Eind van de dag bekijken we de ruïnes van Fort Beekenburg en het Quarantainehuis en evt. sunset zwemmen bij de Caracasbaai. Diner op het strand bij Pop’s place.

Dag 7 

A la carte ontbijt voor de mensen in de villa.

Je kunt vandaag nog schrijven, maar er is geen begeleiding meer.

Vertrek schrijvers uit NL. Bagage mag op het Landhuis blijven als je nog wilt schrijven of zwemmen.

Bekijk meer video testimonials van voorgaande deelnemers aan de schrijfweek op Curaçao

“Als je er zelf even niet uitkomt, luistert Esther naar wat je eigenlijk wil zeggen en zet dat dan gewoon voor je op papier. Heerlijk is dat!”
Floor Schuttevaer

“De uitgever zei meteen ‘ja’ nadat Esther met met mijn achterflap had geholpen!”
Jolanda Pikaart

“Ik heb ook veel geleerd over social media.”
Nicole Bekking

“Ik heb veel geleerd en ben vooral geïnspireerd geraakt en aangestoken door Esther’s energie en het zelfvertrouwen dat ze uitstraalt.”
Inge Vuijk

“Het gaat niet om het boek. Het gaat om het schrijven; opruimen, verwerken. Ik heb mijn eigen stem gevonden.”
Selma van der Heiden

“Er is ineens een tweede boek ontstaan!”
Nienke Bloem

“De dingen waar ik lang over na moest denken, heb ik tijdens de schrijfweek gedaan; de rest kan makkelijk thuis.”
Esther Reinders

“Door alleen maar bij Esther in de buurt te zijn, gaat iedereen in zichzelf geloven. Esther deelt alles wat ze weet met veel energie, enthousiasme en ook humor; heerlijk is dat.”
Barbara Sevenstern

“We zijn allemaal met hetzelfde bezig; iets dat je altijd al hebt willen doen. Dat geeft veel energie.”
Brenda van Dijk

“Als ik thuis was geweest, was ik afgehaakt. Nu ging ik door met schrijven, door de moeilijke momenten heen.”
Geert Kamps

“Ik had het gevoel alsof ik een renpaard was, dat al maanden in een starthokje had gestaan. En nu ging ineens het schotje omhoog: ik ging als een speer!”
Jacoline Steegstra

“Wat een week! Woorden schieten te kort voor wat hier mogelijk werd.”
Ton Kooiman

“Fijn dat dit soort weken bestaan, waarin je je weer helemaal op kunt laden!”
Sophie Fischer

“Deze zo zorgvuldig gekozen omgeving mist zijn uitwerking niet. Ik ga met nieuwe energie weer naar huis.”
Astrid

“Een aanrader voor mensen die in de hectiek van alledag niet de ruimte kunnen vinden om zich helemaal op één ding te focussen.”
Jolanda Wicherson

Reisinfo

Als je snel beslist, heb je via de KLM wereld deal weken en TUI aanbiedingen al een retourtje Curaçao voor nog geen €500.

Als meer mensen met dezelfde vlucht komen, kan een taxi vanaf de airport worden gedeeld, waardoor de kosten lager worden. De Schrijfweek begint de avond met een diner en kennismaking met alle schrijvers. Evt nog een duik in zee en dan vroeg naar bed voor de mensen die die dag uit NL aankomen. Mocht je een andere vlucht nemen, of al op het eiland zijn, zorg je dat je dan aub dat je rond 7u in de villa bent?

Bekijk mijn verzameling met tips om een boek te schrijven.

Ik heb ook een ebook ‘Schrijf je boek in 1 week’ gemaakt en een (Engelse) ecourse ‘how to write your book in a week’.

Komt de datum van de schrijfweek op Curaçao je niet uit? Misschien lukt 24-31 mei op Mallorca je wel?

Een privé schrijfweek is ook mogelijk. Jij bepaalt waar, wanneer en hoeveel persoonlijke begeleiding je wilt. Alles is mogelijk. Stuur me een mailtje om te overleggen.