10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek

Waarom opnieuw het wiel uitvinden? Laat je inspireren door succesvolle boek-formats en kijk welke bij jouw idee / expertise past. Door te beginnen met een bewezen format, wordt het schrijfproces veel minder overweldigend. Hieronder vind je de 10 meest succesvolle non-fictie boekmodellen.

1. Memoires of (Auto)biografie

Beschrijf je eigen levensreis  – of dat van een familielid – en deel de waardevolle lessen.

2. Het how-to boek

Veel mensen worstelen met dat waar jij juist zo goed in bent. Maak een stap-voor-stap uitleg over jouw expertise.

3. Het meest-gemaakte-fouten boek

Help lezers om veel gemaakte fouten te voorkomen door de fouten én oplossingen te benoemen.

4. Het interviewboek

Maak een collectie van interviews met bekende mensen waar jij van wilt leren en/of over een onderwerp waarin jij als ‘thought leader’ gezien wilt worden.

5. Het vraag- en antwoordenboek

Verzamel veel gestelde vragen en antwoorden over een populair onderwerp.

6. Het ___ manieren om iets te doen-boek

Maak een lijst van alle manier die mogelijk zijn om een bepaald resultaat te bereiken en je wordt meteen als expert gezien.

7. Het hoe-iemand-aan-te-nemen boek

De meeste mensen huren niet vaak iemand in, zoals bijvoorbeeld een nanny of een aannemer. Zonde om opnieuw het wiel te moeten uitvinden als jij jouw ervaring op dit gebied kunt delen!

8. Het grappen- of citatenboek

Verzamel alle grappen of quotes van / over een bepaalde beroepsgroep en je hebt meteen een afzetmarkt voor je boek!

9. De verzameling van verhalen

Vraag anderen om bijdragen in te sturen voor jouw verhalenboek over een bepaald onderwerp. Kies de beste bijdragen en voilà, je hebt een boek!

10. De collectie van je eerdere werken

Schrijf je een column of blog? Door de beste – rondom een bepaald thema – te bundelen, maak je eenvoudig een goed boek.

Meer inspiratie?

Wil je meer weten over de ideeën? Hoe anderen ze hebben gebruikt en hoe jij ze kunt gebruiken voor jouw boek?

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Doe mee met de Schrijvers Mastermind

Het maandelijkse lidmaatschap waarin alle thema’s en struikelblokken bij het schrijven aan bod komen. Een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak voor jouw boek. Leden zien dat ze sneller stappen zetten door deze vorm van begeleiding en accountability. Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ontdek wat je allemaal krijgt voor slechts €24,95 per maand.

Persoonlijke begeleiding

Privé-schrijfcoaching is een unieke kans om eenmalig of gedurende zes maanden met mijn persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan je boek te werken. Naast de strategiesessie en 1-op-1 calls, heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotisch eiland?

Tijdens de online Schrijfweek@home en de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven. Je ontvangt het boek én het bijbehorende werkboek overigens gratis bij de Schrijvers Mastermind.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.
Share this Blog post: